İmdat Avşar ve hikâyeciliği

İmdat Avşar, 2010 yılında yayımladığı Çiğdemleri Solan Bozkır isimli ilk hikâye kitabındaki hikâyeleri ile aynasını Türk toplumuna ve onun geleneksel değerlerine tutar. Esas itibariyle iki ana bölümden oluşan bu çalışmada, ilk bölümde İmdat Avşar hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra ikinci bölümde hikâyeciliğine geçilecek ve sözü edilen kitabındaki hikâyeleri, anlatıcı ve bakış açısı, içerik ve kişiler kadrosu, dil ve üslûp başlıkları altında ele alınacaktır.

İmdat Avşar and His storytelling

With his stories in his first book which is Steppe Which Fade To Crocuses he published in 2010, Imdat Avşar reflects our society and our traditional values. In this study which is primarily composed of two major parts, after giving brief information about Imdat Avşar in the first section, the art of storytelling will be part in the second section and the stories in the mentioned book are gotten the grips with narrator, viewpoint, content, characters, language and style.

___

  • AVŞAR İmdat, Çiğdemleri Solan Bozkır, Ötüken Yayınları, İstanbul 2009.
  • BULDUK Zeki, “Ezberbozan Hikâyeci (Abdalları Yazdı!)”, Dünya Bizim, 24 Ağustos 2010.
  • ÇETİN Nurullah, “Sahih Bir Damar: İmdat Avşar Hikâyesi”, Edebiyat Ufku-Edebiyat, Kültür, Sanat ve Eğitim İnternet Dergisi Sitesi, 3 Şubat 2010.
  • ER Sırrı, “Kırkından Sonra Yazar Olunur mu?”, Akademi Kalem İnternet Dergisi Sitesi, 17 Mayıs 2010.
  • GÖKDEMİR Sevgi, Ahmet Kutsi Tecer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Ankara 1987.
  • TUNÇ Gökhan, “İmdat Avşar’ın Çiğdemleri Solan Bozkır Adlı Kitabında Bozkırın Hüznü ve Düğünü”, Kardeş Kalemler Aylık Avrasya Edebiyat Dergisi, Yıl: 4 S. 41 Mayıs 2010.