Yetkilendirmenin Önemi ve Çalışanların Yetkilendirilmesi

Özet Organizasyonlar kendi çıkarları için devamlı olarak kendilerini geliştir¬mek zorundadır. Başarının en önemli koşullarından biri, üründe ve hizmette kaliteyi yakalamaktır. Şirket bu sayede ayakta kalabilir. Bunun için müşteriyle doğrudan iletişim halinde olan çalışanlar göreviyle ilgili olarak yetiştirilmelidir. Yöneticiler yetkilendirme yapabilmek için önce çalışanlara güvenmelidirler. Çalışanlar görevlerinin gerektirdiği yeterlilikleri sahip olmalıdırlar. Bu yüzden bireyler yeni fikirler üretme konusunda yöneticiler tarafından cesaretlendiril-meli ve desteklenmelidir.

The Importance of Empowerment and Empowering Personnels

Abstract Organizations are always obliged to devoloping for his own benefit. One of the most important conditions of success is to reach the quality at pro¬duct and service. Thanks to that the business is able to stay afloat. For this re¬ason it's important personnel must be trained as connected with their jobs. At first managements must trust their personnels. Personnels are become the ow¬ner of skills concerned with their jobs. For this reason, personnel is must be taken courage and is supported by managers in connecttion with to product new ideas.

___

  • Kaynakça ÇINAR, Füsun (2003). www.iktisat.uludag.edu.tr/organizasyonlarda çağdaş bir yaklaşınryetki-lendirme, 15 Şubat 2003. GÜMÜŞ, Mustafa (1995). Yönetimde Başarı İçin Altın Kurallar, Alfa Basım Yayım Dağıtım, İs¬tanbul. www.insankaynaklari.com/icerik ekibi/çalışanları yetkilendirme,12 Ocak 2003. OLGUN, O. (2003). www.cvtr.net/empowerment (yetkilendirme), 20 Nisan 2003. ÖZDEN, Yüksel (1999). Eğitimde Yeni Değerler. Pegem Yayıncılık, Ankara.