ŞİRKETLERİN KURUM KİMLİKLERİNİ YANSITAN BİR ORTAM OLARAK WEB SİTELERİ

İçinde bulunulan toplumsal yapı ve bu toplumsal yapının yaşam tarzını, alışkanlıklarını ve değerlerini etkisi altına alan tüm oluşumlar ve değişimler, bu toplumsal yapı içinde faaliyet gösteren yaşam kaynağını bu yapı içinden alan şirketlerin yönetim, pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler stratejilerinde de gerekli değişimlere gidilmesine neden olmaktadır.  Öyle ki, artık hemen her konuda, 24 saat ve her yerde insanların kullanımına açık, istenilen her türlü bilgi şekilde birebir ve özgürce bulaşmayınken sağlayan, insanların yaşamlarında en değerli zamanı en ekonomik şekilde kullanmaya imkan veren Internet, pazarlama ve halkla ilişkiler uzmanları ve reklamcılarını dikkatini çekmiştir artık kurumların hedef kitlelerini yakalama ve onların dikkatini çekerek  Kurum ya da markaya yönelik olumlu bir kimlik oluşturma oluşumuna imkan tanıma noktasında  İnternet ve  kurumların web siteleri son derece önemli bir yere sahip olmaktadır. Şirketler sana ortamda dışa açılan pencereleri olan resmi kurum web siteleri ile aslında hedef kitleleri gözünde internet ortamında bir kimlik yaratma ve bir marka olma çabası içindedirler. İnterneti etkin ve verimli kullanan şirketler, hedef kitlelerin gözünde çağı yakalamış, yenilikçi, katılımcı ve modern bir yönetim anlayışına sahip bir kurum kimliğini yansıtmış olmaktadırlar.  

___

  • Elden, M. (2003). Reklam Yazarlığı, İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Gün Savaş, F. (Mayıs 1999). Bütünleşik Pazarlama İletişiminde Reklamcılık ve Uygulamaları, İstanbul.
  • Kieanan, B. (2002). İşletmeler İçin Çözümler E-Ticaret, Çev: Kaan Öztürk vd., Ankara: Arkadaş Yayınevi.
  • Kotler, P. (Ekim 2000). Kotler ve Pazartlama-Pazar Yaratmak, Pazar Kazanmak ve Pazara Egemen Olmak, Çev: Ayşe Özyağcılar, İstanbul: Sistem Yayıncılık.
  • Peltekoğlu, B.F. (1998). Halkla İlişkiler Nedir, İstanbul: Beta Basın yayın Dağıtım A.Ş.
  • Ries, A., Ries, L. (2001). İnternette Marka Yaratmanın 11 Değişmez Kuralı, Çev: İnci Berna Kalınyazgan, Ankara: MediaCat Kitapları.
  • Schmitt, B. Ve Simonson, A. (Haziran 2000). Pazarlama Estetiği – Marka, Kimlik ve İmajın Stratejik Yönetimi, Çev: Zelal Ayman, İstanbul: Sistem Yayıncılık.
  • Şarer B. (2001). İnternet’te Pazarlama – İnternet Girişimcisinin El Kitabı, Ankara: Palme Yayıncılık.