Hizmet İçi Eğitim Bağlamında Yapılan İletişim Eğitimlerinde Alternatif Bir Yöntem Olarak Yeni Medya Platformlarından Blog Kullanımı

Bu araştırmanın amacı, hizmet içi iletişim eğitimlerinin gerekliliklerinden dolayı uygun platformlardanbiri olabileceği düşünülen blog kullanımının incelenmesidir.Bu amaca ulaşmak için hizmet içi eğitimler bağlamında iletişim eğitimlerinin yeri ve önemi,geleneksel eğitimle gerçekleşen hizmet içi iletişim eğitimlerindeki sınırlılıklar analiz edilmiştir.Geleneksel hizmet içi iletişim eğitimlerine alternatif bir yöntem olan dijital tabanlı eğitimler içinyeni medya platformları incelenmiştir.Araştırmanın modeli nitel araştırma türlerinden durum çalışması kapsamındadır. Bu araştırmanıntemel veri toplama aracı dokümanlar ve bu dokümanların içerikleri çerçevesinde yapılan dokümananalizidir. Çalışmada nitel veri toplama yöntemine dayanan doküman analizine göre veriçözümü ve yorumlama planı yapılmıştır.Bu çalışmada yapılan analizler çerçevesinde; blogların, birçok özelliği bir arada sunmasınınyanında kullanım kolaylığı, teknik alt yapısının diğer teknolojilere göre daha kolay bir şekildesağlanabilmesi, düşük maliyetlerle kurulabilmesi açısından hizmet içi iletişim eğitimleri için uygundijital tabanlı eğitim ortamı olarak görülebileceği sonucuna varılmıştır.

___

  • Aktaş, C. (2007).“Enformasyon Toplumu Bağlamında Türkiye”. Selçuk İletişim Dergisi, 4(4), 181-193.
  • Akyürek, R. (2005). Halkla İlişkiler, Kurumsal İletişim Yönetimi. (Der. Akyürek, R.). Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayını.
  • Arıkbay, C. (1993). Yerel Yönetimlerde Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Gereksinimi ve Karşılanma Kaynakları. Ankara: Milli Prodüktivite Merkezi Yayını.
  • Aydın, C. H. (2011). Açık ve Uzaktan Öğrenme: Öğrenci Adaylarının Bakış Açısı. Ankara: Pegem Yayıncılık.
  • Bakan, İ. ve Büyükbeşe, T. (2004). “Örgütsel İletişim ile İş Tatmini Unsurları Arasındaki İlişkiler: Akademik Örgütler İçin Bir Alan Araştırması”. İ.İ.B.F Dergisi, 6(7), 1-30.
  • Baker, S. B. ve Shaw, M. C. (1987). Improving Counseling Through Primary Prevention. Ohio: Merrill Publishing Company.