Ekonomik Krizlerin Kadın İstihdamı Üzerindeki Etkisi

İstihdam günümüz dünyasında çözülmesi gereken önemli bir olgudur. Sadece gelişmekte olan ülkelerin problemi olmamakla birlikte gelişmiş ülkelerin de sorunudur. Kadın istihdamı sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğu için çözülmesi gereken bir konudur. Dünya nüfusunun yarısından fazlasını kadınlar oluşturmasına karşın toplam istihdamdan yeterli payı alamadığı görülmektedir. İstihdamda ortaya çıkan olumlu gelişmeler ekonomik ve sosyal gelişmenin önemli bir işareti olmaktadır. Aynışekilde toplumsal gelişme için de kadın istihdam oranlarındaki artış dikkatle takip edilmelidir. Ekonomik krizler nedenleri ve sonuçları ile birlikte kadın istihdamı üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı ekonomik krizlerin kadın istihdamı üzerindeki etkilerini nitel bir araştırma ile incelemektir. Ayrıca ekonomik kriz dönemlerinde özellikle kadınları çalışmaya iten sebeplerin araştırılması, çalışma koşullarının belirlenmesi, iş hayatına atılırken ve çalışma yaşamı içindeyaşadıkları problemler ve engellerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ekonomik kriz ile kadın istihdamı konularında nicel araştırmaların fazlalılığı karşısında nitel çalışmaların kısıtlı kalması bu çalışmanın farklılığını ortaya koyması açısından önemlidir. Nitel araştıma yöntemi kullanılarak kadınların kendi görüşleri doğrultusunda ekonomik krizlerin kadın istihdamı üzerindeki etkileri çeşitli alt başlıklar halinde incelenmiştir. Bu çalışmada ekonomik krizler ile kadın istihdamı arasındaki ilişkiler açısından literatür taraması yapılmış ve sonrasında çalışmanın örneklemi olan Bilecik ilinde özel sektörde çalışan 30 katılımcı kadınla yarı yapılandırılmış mülakat yöntemi ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Mülakatlar sonucunda kadın katılımcıların gözünden değerlendirmeler yapılmıştır. Son olarak da çalışmayla ilgili değerlendirme yapılıp sonuçlandırılmıştır.

The Effect of Economic Crises on the Women Employment

Employment problem is one of the most important issues in both developed and developing counties all over the world. Women employment is an issue that needs to be solved, not only economically, but also because it is a social problem. Although women make up more than half of the world's population, they do not get a sufficient share of total employment. Positive developments occur in the employment are an important sign of economic and social development. In the same way, the increase in female employment rates should be carefully followed for social development. Economic crises have positive and negative effects on women employment associated with their reasons and results. The aim of this study is finding out the meanings of economic crisis and women employment concepts through women’s perspectives and the relationships between these concepts with a qualitative study. In addition, it is aimed to investigate the reasons that push women to work, especially in the economic crisis periods, to determine working conditions, to determine the problems and obstacles they experience while they are getting a job and in the working life. There are a lot of quantitative researches about the relationship between the economic crises and the women employment. It is important that this study will make a difference in the limited qualitative research literature. The effects of economic crises on women employment in the line with women’s own views, were examined in various subtitles using the qualitative research method. In this study, a literature review was made in terms of the relationship between economic crises and women employment. Then interviews were conducted using the semi-structured interview method 30 women participants, working in the private sector in Bilecik province. As a result of the interviews, evaluations were determined from perspectives of women participant. Finally, the evaluation of the study was made and concluded.

___

  • Açıkgöz, Reşat (2010). Kadın Yoksulluğu Üzerine Bir İnceleme, Hakem Heyeti, 45, 47-50.
  • Altıparmak, İpek Beyza (2015). Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Bir Sosyal Politika Örneği Olarak ŞÖNİM’ler Üzerine Nitel Bir Araştırma: Ankara Örneği, (Yayınlanmamış Doktora Tezi), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Aytaç Güner ve Merve Tuğçe (2010). Kadın İşgücü ve Kadının İşgücüne Katılımı: Kriz Dönemlerinde Kadın İstihdamı, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Belet, Nuran H. (2013). Kriz Olgusunun Kadına Yönelik Algıya ve Kadın İşgücüne Etkisi, Gazi Üniversitesi İİBF Dergisi, 15(1), 3-5.
  • Bıyıklı, Sevilay (2015). Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Önemi ve Karşılaşılan Sorunlara Yönelik Bir Uygulama, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Büyüköztürk, Şener vd., (2016). Bilimsel Araştırma Yöntemleri, 20. Baskı, Pegem Akademi Yayınları.
  • Çam, Lütfiye Selva (2014). Türkiye’de Kadın İstihdamının Kalkınmaya Etkileri, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
  • Çotuk, Müge (2014). Türkiye’de Bölgelerarası Dengesizliklerin Giderilmesinde Kurulan Kalkınma Ajansları ve Kadın İstihdamının Rolü, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Doğan, Sedat (2014). Kadın İstihdamında İletişimin Önemi: Çalıma ve İş Kurumu Örneği, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Erarslan, İlkay (2009). Türkiye’de Kadın İstihdamının Arttırılması: Tespit ve Öneriler, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • İnce, Meltem (2010). Kadın İstihdamı ve Kadın İşgücüne Olan Talep Türkiye Örneği, (Yayınlanmamış Doktora Tezi), Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Kocacık, Faruk ve Gökkaya, Veda B. (2005). Türkiye’de Çalışan Kadınlar ve Sorunları, C.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 6(1), 197-202.
  • Koç, Kübra (2014), Türkiye’de Kadın İstihdamını Arttırmaya Yönelik Çabalar: Avrupa Birliği ve Türkiye Karşılaştırması, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Konca, Betül (2016). İktisatta Feminist Bir Bakış: 2000 Sonrası Dönemde Kadın İş Gücünün Ekonomideki Yeri, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Korkmaz, Adem ve Korkut, Gülsüm (2012) Türkiye’de Kadın İşgücüne Katılımın Belirleyicileri, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 17(2), 41-65.
  • Köse, Zeynep (2014). Turizmde Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği Beypazarı Örneği, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Selçuk, Ziya vd., (2014). Eğitim ve Bilim Dergisinde Yayınlanan Araştırmaların Eğilimleri: İçerik Analizi, Eğitim ve Bilim Dergisi, 39(173), 433.
  • Şahin, Hatice (2016). Küreselleşme Ekseninde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Uyum Sürecinde Kadın İstihdamının Analizi, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (Kasım 2013). Her Alandaki Kadın İstihdamının Arttırılması ve Çözüm Önerileri Komisyon Raporu (Rapor No: 12). [Erişim: 23 Temmuz 2018, https://www.tbmm.gov.tr/komisyon/kefe/docs/komisyon_raporu_2014_1.pdf].
  • Yahşi, Fatma (2007). Küreselleşme ve İstihdam, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Yakut, Gözdenur (2015). Türkiye’de Kadın İstihdamı, Meslek Edindirme Kursları ve Yerel Yönetimler: İstanbul’da Bazı İlçe Belediyeleri Üzerine Bir Araştırma, (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Yalçın, Çiğdem (2015). (Türkiye’ de Ev Hizmetlerinde Çalışan Göçmen Kadınlar ve Ekonomik Şiddet, Fe Dergi, 7(1), 50-60.
  • Yorgun, Sayım (2010). Sömürü, Korunma ve Pozitif Ayrımcılıktan Çalışma Hayatının Egeken Gücü Olmaya Doğru Kadınlar: 21. Yüzyıl ve Pembeleşen Çalışma Hayatı, Sosyo Ekonomi, 1, 171.
Turkish Studies - Economics, Finance, Politics-Cover
  • ISSN: 2667-5625
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2006
  • Yayıncı: ASOS Eğitim Bilişim Danışmanlık Otomasyon Yayıncılık Reklam Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ
Sayıdaki Diğer Makaleler

Muhasebe Meslek Mensuplarının Muhasebe Standartlarına Bakış Açıları ve Farkındalıkları Üzerine Bir Araştırma: Erzurum İli Örneği

Muhammed ARDIC

Drivers of Sovereign Risk Premium during Financial Crisis: Dynamic Panel Approaches for Brics Economies and Turkey

Aslı GÜLER

Bankalarda İç Denetim ve İç Kontrol Bulgularının Raporlanması ile Çözümlenmesi: Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Kapsamında Bir İnceleme

Cevdet KIZIL, Mustafa KARTAL

Örgütsel Özdeşleşme ve İşten Ayrılma Niyetinin Çalışmaya Tutkunluk Üzerindeki Etkisi

Oktay BALCI, Cengiz AĞ

Tarım Politikaları Bağlamında İşgücü Piyasalarında Yapısal Dönüşüm ve Kadın İşgücünün Yeniden Şekillenmesi: Muğla Tütüncülük Faaliyetleri Örneği

Gülay ÖRMECİ GÜNEY, Aslı KARATAŞ, KURTULUŞ BOZKURT

Turgut Özal ve AK Parti Dönemi Türkiye ABD İlişkilerinin Ekonomi Politiği

Ahmet Salih İKİZ

Su Üzerine Dünya İnşa Etmek: Küresel Sistemde Ekolojik Faktöre Bağlı Olarak Ulus-Devletlerin Geleceği; Kuzey Kutup Bölgelerindeki Buzul Erimesi Gerçeği

Bülend Aydın ERTEKİN, Zeynep ORTAKAVAK

Analysis of the Equity of Health Care Financing System in Turkey

Neslihan TURGUTTOPBAŞ

Lojistik Sektörü İş Gücü Profilinin Değerlendirilmesi: Karaman İli Örneği

Nursel SAĞDIÇ, Ahmet Alper SAYIN

Lider-Üye Etkileşiminin İşten Ayrılma Niyetine Etkilerinin Araştırılması

Havana Sevcan KURT