Pektus karinatum göğüs duvarının protrüzyon (öne doğru çıkıntı) deformitesi olarak tanımlanır. Bu deformitenin orta ve ileri derecedeki formları dolaşım ve solunum bozukluklarına, kozmetik defektlere ve fiziksel sorunlara yol açmaktadır. Bu deformite ile birlikte doğuştan kalp hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları bulunabilir. En sık kas iskelet sistemi malformasyonu, skolyozdur. Bu yazıda pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta saptanan 22 yaşındaki erkek hasta literatür bilgileri eşliğinde sunuldu. Literatürde hastamızdaki gibi iki anomaliye birden sahip olan bir olgu sunumuna rastlanmadı.
Pectus carinatum is defined as the protrusion (bowed out) of the sternum. The mild and severe forms of this deformity result in circulatory and respiratory disorders, cosmetic defects and physical problems. Congenital cardiac diseases and muscle-skeletal system diseases may accompany this deformity. Scoliosis is the most common musculoskeletal system malformation. In this article, we present a 22-year- old male patient diagnosed with pectus carinatum and bilateral cervical costa in the light of literature data. In the literature, no other case report similar to our case with two anomalies was found. "> [PDF] Pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta anomalisi: Olgu sunumu | [PDF] Pectus carinatum and bilateral cervical costal abnormality: A case repor Pektus karinatum göğüs duvarının protrüzyon (öne doğru çıkıntı) deformitesi olarak tanımlanır. Bu deformitenin orta ve ileri derecedeki formları dolaşım ve solunum bozukluklarına, kozmetik defektlere ve fiziksel sorunlara yol açmaktadır. Bu deformite ile birlikte doğuştan kalp hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları bulunabilir. En sık kas iskelet sistemi malformasyonu, skolyozdur. Bu yazıda pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta saptanan 22 yaşındaki erkek hasta literatür bilgileri eşliğinde sunuldu. Literatürde hastamızdaki gibi iki anomaliye birden sahip olan bir olgu sunumuna rastlanmadı. "> Pektus karinatum göğüs duvarının protrüzyon (öne doğru çıkıntı) deformitesi olarak tanımlanır. Bu deformitenin orta ve ileri derecedeki formları dolaşım ve solunum bozukluklarına, kozmetik defektlere ve fiziksel sorunlara yol açmaktadır. Bu deformite ile birlikte doğuştan kalp hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları bulunabilir. En sık kas iskelet sistemi malformasyonu, skolyozdur. Bu yazıda pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta saptanan 22 yaşındaki erkek hasta literatür bilgileri eşliğinde sunuldu. Literatürde hastamızdaki gibi iki anomaliye birden sahip olan bir olgu sunumuna rastlanmadı.
Pectus carinatum is defined as the protrusion (bowed out) of the sternum. The mild and severe forms of this deformity result in circulatory and respiratory disorders, cosmetic defects and physical problems. Congenital cardiac diseases and muscle-skeletal system diseases may accompany this deformity. Scoliosis is the most common musculoskeletal system malformation. In this article, we present a 22-year- old male patient diagnosed with pectus carinatum and bilateral cervical costa in the light of literature data. In the literature, no other case report similar to our case with two anomalies was found. ">

Pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta anomalisi: Olgu sunumu

Pektus karinatum göğüs duvarının protrüzyon (öne doğru çıkıntı) deformitesi olarak tanımlanır. Bu deformitenin orta ve ileri derecedeki formları dolaşım ve solunum bozukluklarına, kozmetik defektlere ve fiziksel sorunlara yol açmaktadır. Bu deformite ile birlikte doğuştan kalp hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları bulunabilir. En sık kas iskelet sistemi malformasyonu, skolyozdur. Bu yazıda pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta saptanan 22 yaşındaki erkek hasta literatür bilgileri eşliğinde sunuldu. Literatürde hastamızdaki gibi iki anomaliye birden sahip olan bir olgu sunumuna rastlanmadı.

Pectus carinatum and bilateral cervical costal abnormality: A case repor

Pectus carinatum is defined as the protrusion (bowed out) of the sternum. The mild and severe forms of this deformity result in circulatory and respiratory disorders, cosmetic defects and physical problems. Congenital cardiac diseases and muscle-skeletal system diseases may accompany this deformity. Scoliosis is the most common musculoskeletal system malformation. In this article, we present a 22-year- old male patient diagnosed with pectus carinatum and bilateral cervical costa in the light of literature data. In the literature, no other case report similar to our case with two anomalies was found.

___

  • 1.Shamberger RC. Chest wall deformities. In: Shields TW, LoCicero III J, Ponn RB, editors. General thoracic surgery. 4th ed. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; 2000. p. 535- 61.
  • 2.Vanhoenacker FM, Van Hul W, Gielen J, De Schepper AM. Congenital skeletal abnormalities: an introduction to the radiological semiology. Eur J Radiol 2001;40:168-83.
  • 3.Urschel HC. Thoracic outlet syndrome. In: Shields TW, LoCicero J, Ponn RB, editors. General thoracic surgery. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; 2000. p. 571-79.
  • 4.Berktaş MB, Hozikligil M, Sargın H. Türk erkeklerinde pektus deformiteleri prevalansı. Akciğer Arşivi 2001;2:51-5.
  • 5.Yüksel M, Yıldızeli B. Göğüs duvarı deformiteleri. In: Yüksel M, Kalaycı G, editörler. Göğüs cerrahisi 1. baskı. İstanbul: Bilmedya Grup; 2001. s. 559-80.
  • 6.Frick SL. Scoliosis in children with anterior chest wall deformities. Chest Surg Clin N Am 2000;10:427-36.
  • 7.Fonkalsrud EW, Beanes S. Surgical management of pectus carinatum: 30 years’ experience. World J Surg 2001;25:898-903
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

A comparison of multidetector computed tomography direct venography with color Doppler ultrasound in the diagnosis of lower limb and inferior vena cava deep venous thrombosis

Sinan ŞAHİN, Hakan BARUTCA, İsmail MİHMANLI, Fatih KANTARCI

Conventional osteosarcoma of the rib: A case report

Ufuk ÇOBANOĞLU, Abidin ŞEHİTOĞULLARI, Gülay BULUT, İrfan BAYRAM

Pektus karinatum ve iki taraflı servikal kosta anomalisi: Olgu sunumu

Mahmut TOKUR

The management of postoperative complications in childhood pulmonary hydatid cysts

İrfan TAŞTEPE, Göktürk FINDIK, Sadi KAYA, Abdulkadir KÜÇÜKBAYRAK, Gürhan ÖZ, Koray AYDOĞDU, Seray HAZER, Nurettin KARAOĞLANOĞLU

The metabolic efficiency of walking is reduced in patients with intermittent claudication

Uğur DAL, Taner ERDOĞAN, Mehmet Kerem KARACA, Selçuk Berker YILMAZ, Nehir SUCU

Akciğer malignitesi tanısında bronkoskopik dar bantlı görüntüleme tekniği

Ender LEVENT, Ferda AKSOY, Attila SAYGI, Nursel YAYLI, Gül DABAK

Travmatik aortik rüptür ve cerrahi onarım

Mehmet ÖZKÖKELİ, Hasan SUNAR, Rahmi ZEYBEK, Altuğ TUNCER, Ahmet ŞAŞMAZEL, Saleh ALSALEHI

Mitral kapak tamiri sonrası hemoliz

Mehmet Ümit ERGENOĞLU, Ergun DEMİRSOY, Bingür SÖNMEZ

Pulmoner kontüzyon tedavisinde yeni bir yöntem: Hiperbarik oksijen, bir deneysel çalışma

Turgut IŞITMANGİL, Hasan TÜRÜT, Nurettin YİYİT, Osman Metin İPÇİOĞLU, Rauf GÖRÜR, Akın YILDIZHAN, Ufuk BERBER, Günalp UZUN, Fatih Hikmet CANDAŞ

Combined coronary artery bypass surgery with total correction of tetralogy of Fallot in a middle-aged patient

Halil TÜRKOĞLU, Tufan PAKER, Cihangir ERSOY, Vedat BAYER, Aydın AYTAÇ, Tijen ALKAN, Ahmet ŞAŞMAZEL, Atıf AKÇEVİN

Academic Researches Index - FooterLogo