Apikal hipertrofik kardiyomiyopati klasik olarak sol ventrikülün apeksini tutan nadir bir hipertrofik kardiyomiyopati kardiyomiyopati rastlantısal bir bulgu olabilir ya da hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, dispne ve senkop ile başvurabilir. Bu yazıda asemptomatik olan, kardiyak değerlendirme için başvuran ve hipertrofik kardiyomiyopatinin apikal bir değişkeni olduğu tespit edilen yedi yaşında bir kızın klinik görünümü tanımlandı.
Apical hypertrophic cardiomyopathy is a rare form of hypertrophic cardiomyopathy which classically involves the apex of the left ventricle. Apical hypertrophic cardiomyopathy can be an incidental finding, or patients may present with chest pain, palpitations, dyspnea, and syncope. In this article, we describe the clinical presentation of a seven-year-old girl who was asymptomatic, presented for cardiac evaluation and was detected to have an apical variant of hypertrophic cardiomyopathy. "> [PDF] Çocuklukta apikal hipertrofik kardiyomiyopati: çok nadir bir değişken | [PDF] Apical hypertrophic cardiomyopathy in childhood: a very rare variant Apikal hipertrofik kardiyomiyopati klasik olarak sol ventrikülün apeksini tutan nadir bir hipertrofik kardiyomiyopati kardiyomiyopati rastlantısal bir bulgu olabilir ya da hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, dispne ve senkop ile başvurabilir. Bu yazıda asemptomatik olan, kardiyak değerlendirme için başvuran ve hipertrofik kardiyomiyopatinin apikal bir değişkeni olduğu tespit edilen yedi yaşında bir kızın klinik görünümü tanımlandı. "> Apikal hipertrofik kardiyomiyopati klasik olarak sol ventrikülün apeksini tutan nadir bir hipertrofik kardiyomiyopati kardiyomiyopati rastlantısal bir bulgu olabilir ya da hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, dispne ve senkop ile başvurabilir. Bu yazıda asemptomatik olan, kardiyak değerlendirme için başvuran ve hipertrofik kardiyomiyopatinin apikal bir değişkeni olduğu tespit edilen yedi yaşında bir kızın klinik görünümü tanımlandı.
Apical hypertrophic cardiomyopathy is a rare form of hypertrophic cardiomyopathy which classically involves the apex of the left ventricle. Apical hypertrophic cardiomyopathy can be an incidental finding, or patients may present with chest pain, palpitations, dyspnea, and syncope. In this article, we describe the clinical presentation of a seven-year-old girl who was asymptomatic, presented for cardiac evaluation and was detected to have an apical variant of hypertrophic cardiomyopathy. ">

Çocuklukta apikal hipertrofik kardiyomiyopati: çok nadir bir değişken

Apikal hipertrofik kardiyomiyopati klasik olarak sol ventrikülün apeksini tutan nadir bir hipertrofik kardiyomiyopati kardiyomiyopati rastlantısal bir bulgu olabilir ya da hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, dispne ve senkop ile başvurabilir. Bu yazıda asemptomatik olan, kardiyak değerlendirme için başvuran ve hipertrofik kardiyomiyopatinin apikal bir değişkeni olduğu tespit edilen yedi yaşında bir kızın klinik görünümü tanımlandı.

Apical hypertrophic cardiomyopathy in childhood: a very rare variant

Apical hypertrophic cardiomyopathy is a rare form of hypertrophic cardiomyopathy which classically involves the apex of the left ventricle. Apical hypertrophic cardiomyopathy can be an incidental finding, or patients may present with chest pain, palpitations, dyspnea, and syncope. In this article, we describe the clinical presentation of a seven-year-old girl who was asymptomatic, presented for cardiac evaluation and was detected to have an apical variant of hypertrophic cardiomyopathy.

___

  • 1. Sakamoto T, Tei C, Murayama M, Ichiyasu H, Hada Y. Giant T wave inversion as a manifestation of asymmetrical apical hypertrophy (AAH) of the left ventricle. Echocardiographic and ultrasono-cardiotomographic study. Jpn Heart J 1976;17:611-29.
  • 2. Miyamoto T, Horigome H, Kawano S, Sumazaki R. Apical hypertrophic cardiomyopathy in childhood: a long-term follow-up report of two cases. Pediatr Cardiol 2009;30:343-6.
  • 3. Kitaoka H, Doi Y, Casey SA, Hitomi N, Furuno T, Maron BJ. Comparison of prevalence of apical hypertrophic cardiomyopathy in Japan and the United States. Am J Cardiol 2003;92:1183-6.
  • 4. Arad M, Penas-Lado M, Monserrat L, Maron BJ, Sherrid M, Ho CY, et al. Gene mutations in apical hypertrophic cardiomyopathy. Circulation 2005;112:2805-11.
  • 5. Maron BJ, McKenna WJ, Danielson GK, Kappenberger LJ, Kuhn HJ, Seidman CE, et al. American College of Cardiology/European Society of Cardiology Clinical Expert Consensus Document on Hypertrophic Cardiomyopathy. A report of the American College of Cardiology Foundation Task Force on Clinical Expert Consensus Documents and the European Society of Cardiology Committee for Practice Guidelines. Eur Heart J 2003;24:1965-91.
  • 6. McKenna WJ, Spirito P, Desnos M, Dubourg O, Komajda M. Experience from clinical genetics in hypertrophic cardiomyopathy: proposal for new diagnostic criteria in adult members of affected families. Heart 1997;77:130-2.
  • 7. Kubo T, Kitaoka H, Okawa M, Hirota T, Hoshikawa E, Hayato K, et al. Clinical profiles of hypertrophic cardiomyopathy with apical phenotype--comparison of pure-apical form and distal-dominant form. Circ J 2009;73:2330-6.
  • 8. Eriksson MJ, Sonnenberg B, Woo A, Rakowski P, Parker TG, Wigle ED, et al. Long-term outcome in patients with apical hypertrophic cardiomyopathy. J Am Coll Cardiol 2002;39:638-45.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

skemik mitral yetmezlikte mitral kapak tamiri: Yaşlı hastalarda artmış erken ameliyat sonrası risk

Mehmet ÇAKICI, Mehmet TAŞAR, Dear EDİTOR, Hande İSTAR, Evren ÖZÇINAR

Perikardiyektomi ile ilgili mortaliteyi öngörmek üzere sağ kalp yetmezliği bulguları ve New York Kalp Birliği fonksiyonel sınıflama parametreleri ile oluşturulan bir risk skorlama sistemi

Ali İhsan PARLAR, Zeki ÇATAV, Seyhan BABAROĞLU, Ayşen AKSÖYEK, Ahmet SARITAŞ, Ali Eba DEMİRBAĞ, İlknur Günaydın BAHAR, C Levent BİRİNCİOĞLU

Prostaglandin E1, prostaglandin I2 ve papaverinin internal torasik arter grefti üzerine in vitro etkileri

Hasan SUNAR, Orkut GÜÇLÜ, Hakan KARADAĞ, Suat CANBAZ, Serhat HÜSEYİN, Ganime MISIRLIOĞLU, Volkan YÜKSEL, Turan EGE

Kardiyopulmoner baypas sırasında spontan sağ ventrikül rüptürü

Ali Kemal GÜR, Sedat ÖZCAN, Dolunay ODABAŞI

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yeterlik Kurulu 2015 yazılı sınavı madde analizleri

Tahir YAĞDI, Serap Aykut AKA, Yüksel ATAY, Hatice ŞAHİN

Yetişkin Bochdalek hernisi: Sekiz hastanın analizi

Atalay ŞAHİN, Fatih METEROĞLU, Serdar ONAT, Menduh ORUÇ

Dev akciğer hidatik kistlerinde parenkim koruyucu teknik

Murat ÖNCEL

Sprengel deformitesi ve kontralateral jinekomastili nadir bir Poland sendromu olgusu

Nurettin YİYİT, Nurettin NOYAN, Serkan ARIBAL

iventriküler dolaşımlı kritik aort darlığı ile ilişkili endokardiyal fibroelastozisli hastaların klinik özellikleri ve sonuçları

İlker ERTUĞRUL, Utku Arman ORUN, Murat KOÇ, Tamer YOLDAŞ, Selmin KARADEMİR, Vehbi DOĞAN, Senem ÖZGÜR

Çocuklukta apikal hipertrofik kardiyomiyopati: çok nadir bir değişken

İlker ERTUĞRUL, Şeyma KAYALI, Tamer YOLDAŞ, Selmin KARADEMİR, Vehbi DOĞAN, Utku Arman ÖRÜN

Academic Researches Index - FooterLogo