Şilotoraks ve retrosternal guatr birlikteliği çok nadirdir. Bu yazıda, retrosternal guatr ve plevral effüzyonu olan 49 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Efüzyonun biyokimyasal analizi şilotoraks ile uyumlu idi. Guatr transservikal yaklaşımı takiben parsiyel sternotomi ile rezeke edildi. Şilotoraks, lezyonun çıkarılmasını takiben kayboldu. Büyük retrosternal guatrlar şilöz plevral efüzyonlara neden olabilir ve bası yapan lezyonların çıkarılması ile tedavi edilebilir.
Association of chylothorax and retrosternal goiter is very rare. In this article, we report a 49-year-old male patient having a retrosternal goiter and pleural effusion. The biochemical analysis of the effusion was consistent with chylothorax. The goiter was resected with a transcervical approach followed by partial sternotomy. Chylothorax disappeared after excision of the lesion. Large retrosternal goiters may cause chylous pleural effusions and be managed by excision of the compressing lesions. "> [PDF] Retrosternal guatrın neden olduğu bir şilotoraks olgusu | [PDF] The rare case of a chylothorax caused by a retrosternal goiter Şilotoraks ve retrosternal guatr birlikteliği çok nadirdir. Bu yazıda, retrosternal guatr ve plevral effüzyonu olan 49 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Efüzyonun biyokimyasal analizi şilotoraks ile uyumlu idi. Guatr transservikal yaklaşımı takiben parsiyel sternotomi ile rezeke edildi. Şilotoraks, lezyonun çıkarılmasını takiben kayboldu. Büyük retrosternal guatrlar şilöz plevral efüzyonlara neden olabilir ve bası yapan lezyonların çıkarılması ile tedavi edilebilir. "> Şilotoraks ve retrosternal guatr birlikteliği çok nadirdir. Bu yazıda, retrosternal guatr ve plevral effüzyonu olan 49 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Efüzyonun biyokimyasal analizi şilotoraks ile uyumlu idi. Guatr transservikal yaklaşımı takiben parsiyel sternotomi ile rezeke edildi. Şilotoraks, lezyonun çıkarılmasını takiben kayboldu. Büyük retrosternal guatrlar şilöz plevral efüzyonlara neden olabilir ve bası yapan lezyonların çıkarılması ile tedavi edilebilir.
Association of chylothorax and retrosternal goiter is very rare. In this article, we report a 49-year-old male patient having a retrosternal goiter and pleural effusion. The biochemical analysis of the effusion was consistent with chylothorax. The goiter was resected with a transcervical approach followed by partial sternotomy. Chylothorax disappeared after excision of the lesion. Large retrosternal goiters may cause chylous pleural effusions and be managed by excision of the compressing lesions. ">

Retrosternal guatrın neden olduğu bir şilotoraks olgusu

Şilotoraks ve retrosternal guatr birlikteliği çok nadirdir. Bu yazıda, retrosternal guatr ve plevral effüzyonu olan 49 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Efüzyonun biyokimyasal analizi şilotoraks ile uyumlu idi. Guatr transservikal yaklaşımı takiben parsiyel sternotomi ile rezeke edildi. Şilotoraks, lezyonun çıkarılmasını takiben kayboldu. Büyük retrosternal guatrlar şilöz plevral efüzyonlara neden olabilir ve bası yapan lezyonların çıkarılması ile tedavi edilebilir.

The rare case of a chylothorax caused by a retrosternal goiter

Association of chylothorax and retrosternal goiter is very rare. In this article, we report a 49-year-old male patient having a retrosternal goiter and pleural effusion. The biochemical analysis of the effusion was consistent with chylothorax. The goiter was resected with a transcervical approach followed by partial sternotomy. Chylothorax disappeared after excision of the lesion. Large retrosternal goiters may cause chylous pleural effusions and be managed by excision of the compressing lesions.

___

  • 1. Hunt JP, Wilson M, Buchmann LO. Chylothorax associated with substernal goiter treated with transcervical thyroidectomy. Thyroid 2011;21:551-3.
  • 2. Gallelli A, Pelaia G, Calderazzo M, Roccia F, Vero G, Gallelli G, et al. Transudative right pleural effusion due to compression of the brachiocephalic vein caused by an intrathoracic goitre. Monaldi Arch Chest Dis 2000;55:210-1.
  • 3. Bae JS, Song BJ, Kim MR, Park WC, Kim JS, Jung SS. Bilateral chylothoraces without chyle leakage after left-sided neck dissection for thyroid cancer: report of two cases. Surg Today 2007;37:652-5.
  • 4. Migliore M, Costanzo M, Cannizzaro MA. Cervicomediastinal goiter: is telescopic exploration of the mediastinum (video mediastinoscopy) useful? Interact Cardiovasc Thorac Surg 2010;10:439-40.
  • 5. Wesche MF, Tiel-V Buul MM, Lips P, Smits NJ, Wiersinga WM. A randomized trial comparing levothyroxine with radioactive iodine in the treatment of sporadic nontoxic goiter. J Clin Endocrinol Metab 2001;86:998-1005.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Derin ven trombozunda kateter-aracılı mikrodalga ultrason ile hızlandırılmış trombolitik tedavi: Orta dönem sonuçlar

Adil POLAT, İlknur AKDEMİR, Serkan KETENCİLER, İbrahim YILDIZHAN, Zeynep Gülben KÜK, Vedat ERENTUĞ, Cihan YÜCEL, Kamil BOYACIOĞLU

Fiberoptic bronchoscopy-guided percutaneous tracheostomy in an infant

Çiğdem GÜÇLÜ YILDIRIM, Ufuk ATEŞ, Zekeriyya ALANOĞLU, Gülnur GÖLLÜ, Hüseyin DİNDAR, Gönül KÜÇÜK

Endobronchial ultrasound-guided transbronchial needle aspiration: a retrospective analysis of 228 patients

Soner GÜRSOY, Ahmet ÜÇVET, Ozan USLUER, Şeyda ÖRS KAYA

İdiyopatik dev timik hiperplazi

Aslı Gül AKGÜL, Kürşat YILDIZ, Funda ÇORAPCIOĞLU, Şerife Tuba LİMAN, Seymur Salih MEHMETOĞLU, Serkan ÖZBAY, Sema BAY, Salih TOPÇU

Perikardiyektomi ile ilgili mortaliteyi öngörmek üzere sağ kalp yetmezliği bulguları ve New York Kalp Birliği fonksiyonel sınıflama parametreleri ile oluşturulan bir risk skorlama sistemi

Ali İhsan PARLAR, Zeki ÇATAV, Seyhan BABAROĞLU, Ayşen AKSÖYEK, Ahmet SARITAŞ, Ali Eba DEMİRBAĞ, İlknur Günaydın BAHAR, C Levent BİRİNCİOĞLU

Tek bir merkezin transkateter ventriküler septal defekt kapatma sonuçları

Nazmi NARİN, Abdullah ÖZYURT, Özge PAMUKÇU, Kazım ÜZÜM, Sadettin SEZER, Sertaç H. ONAN, Gökmen ZARASIZ, Mustafa ARGUN, Ali BAYKAN

Kompozit greftler ile aort kök replasmanlarında yeni bir proksimal anastomoz tekniği: Etekli-çift kat anastomoz

Kemal UZUN, Hakan KARA, Cenk TATAROĞLU, Hayrettin TEKÜMİT

İzole parsiyel pulmoner venöz dönüş anomalisi ile birlikte karinal trifurkasyon

Hikmet Tekin NACAROĞLU, Demet CAN, Yılmaz YOZGAT, Aytaç KARKINER, Semiha Bahçeci ERDEM

Pektus ekskavatumlu genç erişkin hastalarda Nuss işlemi deneyimlerimiz

Ömer YAVUZ, Turgut IŞITMANGİL, Rauf GÖRÜR, Akın YILDIZHAN, Fatih Hikmet CANDAŞ

Prilocaine induced methemoglobinemia after tube thoracostomy: case report

Nesimi GÜNAL, Tutku SOYER, Murat ÇAKMAK, Ünase BÜYÜKKOÇAK, Berkant ÖZPOLAT

Academic Researches Index - FooterLogo