Juan Goytisolo'nun Eserlerinde Türk İmajı

Bu makalede, çağdaş İspanyol yazar Juan Goytisolo’nun kurmacayadayanmayan eserlerinde, Osmanlı’nın, Türkiye’nin ve Türklerin tarihisüreçte Batı tarafından nasıl algılandığını incelemeyi amaçlıyoruz. JuanGoytisolo’nun Türk ve İslam dünyasına olan ilgisi malumdur. Ancak buolumlu ilgi onun olaylara gerçekçi olarak yaklaşmasını hiçbir zaman engellememiştir.Bu makale hazırlanırken yazarın ‘Osmanlı’nın İstanbul’u’ adlıkitabı başta olmak üzere ‘Sarazen Güncesi’ ve ‘Kapadokya’da Gaudi’ninİzinde’ adlı kitapları referans olarak alınmıştır.

Turkish Image in The Works of Juan Goytisolo

In this article we aim to analize how is perceived Turkey and Turkish people by the West during the historical process in the non-fictional writings of Juan Goytisolo, who is one of the contemporary writers of Spain. The interest of Juan Goytisolo for Turkish and Islamic World is well-known. However, this positive attention has never been an obstacle for a realistic approach. The books of Goytisolo that we incorporated by reference when we were preparing this article are ‘Estambul Otomano’, ‘Cronicas Sarracinas’ and ‘Aproximaciones a Gaudi en Capadocia’.

___

  • Seo Lecoq, Kübra, Juan Goytisolo'nun Eserlerinde Türk İmajı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi, Cilt/Sayı: 55, (2016-2), İstanbul 2016, s.51-62