Güneş enerjili tabii sirkülasyonlu endirekt sıcak su hazırlama sistemlerinde kanatçık kullanmanın ısıl analizi

Bu çalışmada, güneş enerjili tabii sirkülasyonla endirekt sıcak su hazırlama sistemlerinde kanatçık kullanmanın ısıl analizi teorik olarak yapılmıştır. Bu nedenden dolayı aynı özelliklere sahip kanatçıklı bir sistem ve kanatçıksız bir sistem ısıl verim açısından karşılaştırılmıştır. Karşılaştırma sonucunda kanatçıklı sistemin kanatçıksız sistemden % 10,5 daha iyi performansa sahip olduğu belirlenmiştir.

The thermal analysis of the fin usage in the natural circulation indirect hot water preparing systems by solar energy

In this study the thermal analysis of the fin usage has been done theorically in the natural circulation indirect hot water preparing systems by solar energy. Because of the this reason a finned system and without fin system that have the same properties have been compared in terms of thermal performance. The result of comparing a finned system has better performance 10,5 % than without fin system has been determined.

___

Çakmanus, İ., "Türkiye'nin enerji problemleri ve çözüm önerileri", Mühendis ve Makine, sayı 492, 29-34,2001.

Güler, C., Akgül, M., "Enerji üretiminde odun ve tarımsal artıkların değerlendirilmesi", Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu ve Sergisi, Bildiriler Kitabı, Kayseri, 265, 2001.

Uyarel, A. Y., Öz, E. S., Güneş Enerjisi ve Uygulamaları, Emel Matbaacılık, Ankara, 1987.

Incropera F. P., Dewitt, D.P., Fundamentals Of Heat And Mass Transfer, John Wiley Sons,New York, 110-128, 1996

Aktaş, M., "Güneş Enerjili Tabii Sirkülasyonlu Endirekt Sıcak Su Hazırlama Sistemlerinde Kanatçık Optimizasyonu". Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara, 2003.

Halıcı, F., Gündüz M., Örneklerle Isı Geçişi, Burak Ofset, Sakarya, 263-275, 2001.
Technology-Cover
  • ISSN: 1302-0056
  • Yayın Aralığı: Yılda 5 Sayı
  • Başlangıç: 1998
  • Yayıncı: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ