İnglizce’nin yabancı dil olarak öğrenilmesi bağlamında edebiyat ve edebi metinlerin rolü: Kültürel farkındalık ve dil becerileri

Bu araştırmanın amacı 1) öğrencilerin edebiyata yönelik tutumlarını araştırmak ve 2) Tay EFL lisans öğrencilerinde edebiyat ve edebi metinlerin kültürel farkındalık ve dil becerileri üzerindeki etkisini keşfetmektir. Nitel ve nicel araştırma yapılandırmasının bir karışımı benimsenmiştir Soyut bir içerik, Buriram Rajabhat Üniversitesi'ndeki 100 ana dili İngilizce olan bir EFL sınıfına koordine edildi. Bu okul, Tayland'ın kuzeydoğusundaki üniversitelerden biridir. Örnekler basit bir rastgele örnekleme yöntemiyle seçildi. Yarı yapılandırılmış görüşmeler, analist tarafından yapılan görseller ile yapıldı. Araştırma, Taylandlı EFL öğrencilerinin bakış açıları arasında tutarlılık olduğunu gösterdi. Hepsi, öğrencilerin kültürel farkındalık ve dil becerilerini bütünleştirmek için edebiyat ve edebi metinleri kullanmanın avantajlarına işaret etti.

The role of literature and literary texts in an EFL context: Cultural awareness and language skills

This research was aimed to 1) investigate the attitudes of learners towards literature, and 2) discover the impactof literature and literary texts on cultural awareness and language skills in Thai EFL undergraduate students. Ablend of qualitative and quantitative research configuration was embraced. An abstract content was coordinatedinto an EFL class with 100 English major students at Buriram Rajabhat University. It is one of universities in theNortheast of Thailand. The samples were chosen by a simple random sampling method. Semi-structuredinterviews were done with the illustrations by the analyst. The discoveries of the research showed consistencybetween the participant Thai EFL students' points of view. They all pointed out the advantages of utilizingliterature and literary texts as integrating students' cultural awareness and language skills.© 2020 JLLS and the Authors - Published by JLLS.

___