FİNANSMANI İDARE BÜTÇESİNDEN YAPILAN KAMU ALIMLARINDA YASAK FİİL VE DAVRANIŞLARA KARŞI MALİ YAPTIRIMIN ÖNEMİ VE ETKİNLİĞİ ÜZERİNE BİR ÖNERİ

Kamu hizmetlerindeki artışa bağlı olarak mal, hizmet ve yapım işinden oluşan kamu alımları da artmaktadır. Daha fazla kamu kaynağının kullanımını gerektiren bu artış kamu alımlarının ekonomi içindeki önemini göstermektedir. GSYH içinde belli paya sahip kamu alımları politika aracı olarak ekonomik, mali ve sosyal alanda kullanılabilmektedir. Ekonomi dünyasında önemli bir yere sahip kamu alımlarında düzen tarihi gelişim seyri içinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ikincil mevzuatı ile sağlanmaktadır. İhale mevzuatı ile getirilen yasal hükümler sahayı düzenleme, hakem olma ve caydırıcılık fonksiyonuna sahiptir. İhale mevzuatı ile getirilen ihale düzeninin bozulmasını önlemek amacıyla ihaleye katılanların yasada sayılan yasak fiil ve davranışlarda bulunmaları yasaklanmıştır. Yasak fiil ve davranışta bulunanlara idari, cezai ve mali yaptırımlar uygulanmak suretiyle ihale düzeni ve sürdürülebilirliği sağlanmaya çalışılmıştır. Sayılan yaptırımlar arasında ilk sırada yer aldığı düşünülen mali yaptırımın etkinliğinin yasal boşluklardan kaynaklanan nedenlerle azaldığı ve yasak fiil ve davranışların önlenmesine yönelik caydırıcı etkisinin az olduğu değerlendirilmektedir. Makalede mali yaptırımın caydırıcılık özelliğine dayanılarak etkinliğinin artırılması ve bu yaptırımın etkinliğini azaltan yasal boşluğun giderilmesi için yapılabilecek çözüm önerisi incelenmekte ve değerlendirilmektedir

A PROPOSAL REGARDING THE IMPORTANCE AND EFFECTIVENESS OF FINANCIAL SANCTIONS AGAINST ILLEGAL ACTS IN PUBLIC CONTRACTS FINANCED BY THE CONTRACTING AUTHORITY BUDGET

Depending upon the increase in public services, public procurement consisting of public goods, services and works contracts is also increasing. This increase requiring further use of public funds demonstrates the importance of public procurements in the economy. Public procurements which possess a certain share in the GDP can be used as a political means in economic, financial and social fields. The system in public procurements which have a big importance in the economic field, is provided via the Public Procurement Law numbered 4734 and the secondary legislation. Legal provisions which are implemented via procurement legislation have the functions of site grading, arbitration and dissuasiveness. In order to prevent the derangement of procurement system, it is forbidden for the participants of the contracts to act divergently from the Law. By implementing administrative, penal and financial sanctions to those who act divergently, procurement system and its sustainability are tried to be preserved. It is stated that the effectiveness of financial sanctions which are estimated to be the most effective among others, is decreased because of legal gaps and its dissuasive effect is decreasing towards the prevention of forbidden acts. This article focuses on the solution offers which can be made in order to increase the dissuasive effect of financial sanctions and to remove the legal gap decreasing this effect

___

  • AKYAZI, Ayhan; (2012), “Avrupa Birliğinin Kamu Alımları ve Sektörel Alımlara İlişkin Direktiflerinde Değişiklik Çalışmaları”, İnsan, İnşaat Sanayii Dergisi, 132, ss.82-89.
  • ALTIPARMAK, Çetin; (2012), “İhaleye Fesat Karıştırma Suçu “Doğrudan Temin” Alımları İçin Geçerli Olabilir mi?”, Güncel Mevzuat, 80, ss.34-42.
  • ALTUN, Muhsin; (2004), En Son Değişikliklerle Yeni Kamu İhale Düzeni Uygulama Esaslarının Açıklanması, Ankara: Yaklaşım Yayınları.
  • ARSLAN, Çetin; (2010), İhaleye Fesat Karıştırma Suçu, İkinci Baskı, Ankara: Adalet Yayınevi.
  • BAŞARAN, Sami ve Hidayet MAT; (2003), Kamu İhale Mevzuatı, Yaklaşım Yayıncılık, Ankara.
  • BİLİR, Hakan; (2004), İhale Piyasalarında Rekabet Politikaları, Rekabetin Sağlanması ve Korunması, Ankara: Rekabet Kurumu Yayını No:142.
  • DOĞANYİĞİT, Saadettin; (2010), Açıklamalı-İçtihatlı- Sorun Çözümlü Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Dokuzuncu Baskı, Ankara: Seçkin Yayıncılık.
  • EMEK, Uğur; (2002), Kamu İhalelerinde Rekabetin Sağlanması ve Korunması, Ankara: DPT Yayın
  • No:2657. (http//ekutup.dpt.gov.tr).
  • GÖK, Yaşar; (2009), Açıklamalı Kamu İhale Kanunu, Dördüncü Baskı, Ankara: İlksan Matbaası.
  • KOÇBERBER, Güler; (2008), Kamu İdareleri Tarafından Gerçekleştirilen İhalelerin İhale Mevzuatına Uygunluğunun Yeni Bir Yaklaşım İle İncelenmesi, Kamu İhale Kurumu.
  • KUTLU, Meltem; (1997), İdare Sözleşmelerinde İhale Süreci, DEÜHF. İzmir: Döner Sermaye İşletmesi Yayınları. No:75.
  • ÖZDEMİR, Halit Eyüp (2005), Kamu İhale Kanununda Düzenlenen İhale İşlemleri, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayımlanmamış Doktora Tezi, İstanbul.
  • SAYIN, İsmail Hakkı; (2008), Açıklamalı Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Ankara: İlksan Matbaası.
  • ŞAHİNER, Melih Serhat; (2012), Soru ve Açıklamalarla Kamu İhalelerinde Ekonomik ve Mali Yeterlik, Ankara: Matsa Basımevi.
  • UZ, Abdullah; (2005), Kamu İhale Hukuku, Kamu Alımlarının Hukuksal Rejimi, İhale İşlemlerinden Kaynaklanan Uyuşmazlıkların Çözüm Yolları (Şikayet-İtirazen Şikayetyargısal Denetim), Ankara: Turhan Kitabevi,
  • YILMAZ, Bekir Mustafa; (2007), Kamu Alımlarında İdari Denetim, Ankara: Yetkin Yayınları.
  • YÜLEK, Murat; (2013), “Kamu Satın Alırken Kazansın”, Zaman Gazetesi. (24.03.2013).
  • ZENGİN, Adnan ve Murat İLBARS; (2004), “Kamu Alımlarında Ayrıcalık Uygulaması”,