Hayvansal Dokularda Tetrasiklinlerin Saptanmasında Ekstraksiyon ve İnce Tabaka Kromatografisi Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Yem katkısı ve tedavi amacı ile kullanılan Tetrasiklinlerin et, böbrek, karaciğer örneklerinde yasal olarak izin verilen düzeyini (100 ug/ g) saptayacak ekstraksiyon ve ince-tabaka kromatografisi yöntemleri karşılaştırılmalın Her üç doku örneğinde MALISCH ekstraksiyon yöntemi ve yüksek-performanslı ince-tabaka kromatografisi (HPTLC) yöntemi yasal düzeyi belirlemek için uygun bulunmuştur.  
Anahtar Kelimeler:

-

A Comparison of Extraction and Thin-Layer Chromatographic Methods for the Detection of tetracycline Residues in Animal Tissues (Turkish with English Abstract)

Tetracycline antibiotics are most widely applied antibiotics for the treatments of animal and feed additives. Extraction and thin-layer chromatographic methods are compared for measuring legal residue level of tetracyclines (100 ug/g) in meat, kidney and liver. MALISCH extraction methods and high-performance thin-layer chromatography methods are found proper for legal residue level in animal tissues. 
Keywords:

-,

Gıda-Cover
  • ISSN: 1300-3070
  • Yayın Aralığı: Yılda 6 Sayı
  • Başlangıç: 1976
  • Yayıncı: Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR