FACEBOOK, YOUTUBE VE INSTAGRAM REKLAMLARININ TÜKETİCİLERİN MARKAYA YÖNELİK TUTUMLARINA ETKİSİ

Facebook, Youtube ve Instagram üzerinden yapılan reklamların güvenilirlik, bilgilendirme, hedonik motivaston ve ekonomik fayda özelliklerinin tüketicilerin markalara yönelik tutumlarına etkisinin araştırılmasına yönelik İstanbul ilinde yaşayan ve Facebook, Youtube ve Instagram’ı aktif olarak kullanan 296 katılımcıya 2-27 Nisan 2018 tarihleri arasında yüz yüze anket uygulanmıştır. SPSS programı ile Frekans Analizi, Faktör Analizi, Güvenilirlik Analizi ve Korelasyon Analizi yapılmıştır. Modelin anlamlılık ve güvenilirliğini test etmek için ise LISREL yapısal eşitlik modeli kullanılmış, analiz sonucunda uyum iyiliği indeksleri, t değerleri ve standardize edilmiş çözüm değerleri incelenmiş ve Bilgilendirme, Hedonik motivasyon ve Güvenilirlik ve Ekonomik fayda bağımsız değişkenlerinin markaya yönelik tutum bağımlı değişkeni üzerinde anlamlı etkisi olduğu tespit edilmiştir. Markaya yönelik tutum bağımlı değişkenini en çok etkileyen bağımsız değişkenin Bilgilendirme olduğu bunu sırasıyla Hedonik motivasyon, Güvenilirlik ve Ekonomik fayda değişkenlerinin takip ettiği görülmüştür. Bu sonuca göre, işletmeler öncelikle bilgilendirme olmak üzere bu değişkenlerin her birine gereken önemi vermelidir. Bu çalışma çevrimiçi reklamcılık alanındaki boşluğa katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

THE EFFECTS OF FACEBOOK, YOUTUBE AND INSTAGRAM ADVERTISEMENTS ON CUSTOMERS’ BRAND ATTITUDES

This research is based on the investigation of the effects of Facebook, Youtube and Instagram advertisements on consumers’ brand attitudes in terms of their trustworthiness, informativeness, hedonic motivation and economic benefit attributes. For this purpose, a representative face to face survey has been conducted in the city of Istabul on 296 active users of Facebook, Youtube and Instagram between 2-27 April 2018. SPSS program has been used for frequency, reliability and correlation analyses. LISREL structural equation modelling has been used in order to test the significancy and reliability of our model. As a result of the analysis, goodness of fit indexes, t-values and standardized solution values have been analysed and it has been detected that the independent variables informativeness, hedonic motivation, trustworthiness and economic benefit have a significant effect on the dependent variable brand attitude. We found that the variable most effective on consumers’ brand attitude is informativeness and hedonic motivation, trustworthiness and economic benefit variables follow informativeness respectively. We conclude that companies should value each one of these variables accordingly, giving a priority to informativeness. This research aims to make a contribution to online advertising gap.

___

  • Aaker, D. ve J.G. Myers (1987). Advertising Management, Prentice Hall.
  • Almquist, E. ve K. J. Roberts (2000). A “mindshare” manifesto. Mercer Management Journal.
  • Arora, A.; Raisinghani, M.; Arora, A. ve Kothari, D. P. (2009). Building Global Brand Equity Through Advertising: Developing A Conceptual Framework of Managing Global Brand Equity, International Journal of Global Management Studies, Vol. 1, Issue 4, 75-96.
  • Belch, G. E. ve M. A. Belch (2007). Advertising and Promotion: An Integrated Marketing Communications Perspective, McGraw-Hill Irwin.
  • Çokluk, Ö., G. Şekercioğlu ve Ş. Büyüköztürk, (2012). Sosyal Bilimler İçin Çok Değişkenli İstatistik SPSS ve LISREL Uygulamaları, 2.Baskı, Ankara, Pegem Akademi.
  • Durmuş, Beril, E. S. Yurtkoru ve M. Çinko, (2011). Sosyal Bilimlerde SPSS’le Veri Analizi, 4.Baskı, İstanbul, Beta Yayıncılık.
  • Fandos, C. ve C., Flavian (2006). Intrinsic and extrinsic quality attributes, loyalty and buying intention: an analysis for a PDO product, British Food Journal, 108(8), 646-662.
  • Farquhar, H. P. (1995): Strategic Challenges For Branding. Marketing Management. 3(2),8-15.
  • Fornell Claes ve D. F. Larcker (1981). Evaluating Structural Equation Models with Unobservable Variables and Measurement Error, Journal of Marketing Research, Vol. XVIII (February), 39-50.
  • Hair, J. F., W.C., Black, B.J., Babin, ve R.E. Anderson, (2010). Multivariate Data Analysis: A Global Perspective, Pearson, New York, NY.
  • Hampf, A. ve K. Lindberg-Repo (2011). Branding: The Past, Present, and Future: A Study of the Evolution and Future of Branding, Hanken school of economics working papers.
  • Keller, K. L. (2013). Strategic Brand Management: Building, Measuring, and Managing Brand Equity, 4. Ed.
  • Kotler, P. ve G. Armstrong (2012). Principles of Marketing, Prentice Hall.
  • Kotler, P. ve K. L. Keller (2010). Marketing Management, 12e, PrenticeHall
  • Mikalef, P., M. Giannakos ve A. Pateli (2012). Shopping and Word-of-Mouth Intentions on Social Media, Journal of Theoretical and Applied Electronic Commerce Research, Vol. 8, Issue 1, April 2013, 17-34.
  • Mitchell, A. A. ve J. C. Olson (1981), “Are product beliefs the only mediator of advertising effect on brand attitude?” Journal of Marketing Research, Vol.18, No.3 (August), 318-332.
  • Najmi, M., Y. Atefi ve S. A. Mirbagheri (2012). Attitude toward Brand: An Integrative Look at Mediators and Moderators, Academy of Marketing Studies Journal 16(1): 111-133, January.
  • Shaouf, A., K. Lü ve X. Li (2016). The effect of web advertising visual design on online purchase intention: An examination across gender, Computers in Human Behaviour 60, 622-634.
  • Wang ve Sun, (2010). Assessing beliefs, attitudes, and behavioral responses toward online advertising in three countries, International Business Review 19, s. 333-344.
  • http://www.connectedvivaki.com/turkiyede-sosyal-medya-kullanım-istatistikleri/
Business and Management Studies: An International Journal-Cover
  • ISSN: 2148-2586
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2013
  • Yayıncı: ACC Publishing
Sayıdaki Diğer Makaleler

SHORT MEASURES OF ORGANISATIONAL COMMITMENT, CITIZENSHIP BEHAVIOUR AND OTHER EMPLOYEE ATTITUDES AND BEHAVIOURS: ASSOCIATIONS WITH WELL-BEING

Mohamad Irwan AHMAD, Kirsty FIRMAN, Hugo SMITH, Andrew P SMITH

KALİTE BİLEŞENLERİNİN YÖNETSEL BAKIŞ AÇISIYLA TESPİTİ: LOKANTA/RESTORAN İŞLETMELERİNE YÖNELİK KEŞİFSEL BİR ARAŞTIRMA

ZEKİ UÇAR

YENİLİK İKLİMİNİN ÖRGÜTSEL ÖZDEŞLEŞMEYE ETKİSİ: BİLİŞİM SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Cemalettin Öcal Fidanboy, Mahsa FİDANBOY

YENİLİKÇİLİK KALİTESİ PERSPEKTİFİNDEN BİLGİ PAYLAŞIMI, ENTELEKTÜEL SERMAYE VE PERFORMANS İLİŞKİSİ

Halit KESKİN, HAYAT AYAR ŞENTÜRK, Ali BEYDOĞAN

TAVSİYE ETME DAVRANIŞININ ALGILANAN HİZMET KALİTESİ DEĞİŞKENLERİ İLE İLİŞKİSİ: ATATÜRK HAVALİMANI ÖRNEĞİ

BEKİR TUNCER, YILDIRAY KIZGIN

BANGLADEŞ KAMU SEKTÖR ÖRGÜTLERINDE E-IKY UYGULAMALARININ POLITIK FAYDALARI, ENGELLERI VE RISKLERI: KURUMSAL BIR YAKLAŞIM

Mushfiqur RAHMAN, Erhan AYDIN

GRUP KARAR VERME PROJESİ SEÇİMİ: PAKİSTAN'DAN ÇOKLU BİR PROJE PERSPEKTİFİ

Siti Norasyikin Abdul HAMID, Muhammad Farhan BASHEER, Azelin AZIZ, Muhammad IMRAN

FACEBOOK, YOUTUBE VE INSTAGRAM REKLAMLARININ TÜKETİCİLERİN MARKAYA YÖNELİK TUTUMLARINA ETKİSİ

MUSTAFA KARADENİZ, İLKE KOCAMAZ

IMPACT OF INTERNET CHANNEL ON THE SERVICE CANNIBALIZATION PERCEPTION AND THE ROLE OF RELATIVE

AYŞEGÜL ACAR, SAMET GÖKKAYA, CENK MURAT KOÇOĞLU

THE EFFECTS OF TOTAL QUALITY MANAGEMENT ON EMPLOYEES’ PERFORMANCE: A STUDY ON TEXTILE

Ergül KARA