Şair ve yazarlar sözlüklerinde madde başlarının içerik planı ve "Cahit Sıtkı Tarancı" örneğ

Şair ve yazarlar sözlüklerindeki madde başları, belli bir plan içinde hazırlanır. Bu içerik planı, amaç ve hedef kitleye göre değişiklik gösterebilir. Bu anlamda söz konusu madde başlarının bir içerik planının çıkarılması; ana başlıkların ve alt birimlerin belirlenmesi gerekir. Bu içerik planı, yeni yazılacak Şair ve yazarlar sözlükleri için de yararlı olabilir. Ayrıca mevcut sözlüklerin de bu plana göre değerlendirilmeleri önemli bir katkı olacaktır.

Content plan of interface units in dictionary of poets and writers and sample of “Cahit Sıtkı Tarancı”

Dictionary of poets and writers are prepared according to the specific plan. This plan may vary according to purpose and audience. At this point, the contents of the plan should be removed ve the main and sub-headings should be identified. This plan may be useful for new prepared poets and writers Dictionary. Also, in the hands of poets and writers of dictionaries according to this plan is critical.

___

  • (HA) Hikmet ALTINKAYNAK, Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü, Doğan kitap, s. 649-650, İstanbul, 2007.
  • (İI) İhsan IŞIK, Yazarlar Sözlüğü, Risale yayınları, s.415, İstanbul, 1990. (SKK) Seyit Kemal KARAALİOĞLU, Resimli Türk Edebiyatçılar Sözlüğü, İnkılâp ve Aka Yayınları, s.541-542, İstanbul, 1982.
  • (AÖ) Atilla ÖZKIRIMLI, Türk Edebiyatı Tarihi, c.2, s.1211, İnkılâp Kitabevi Yayınları, İstanbul, 2004.
  • (ŞK) Şükran KURDAKUL, Düşün ve Edebiyatımızda Şairler ve Yazarlar Sözlüğü, s. 461-462, Gözlem Yayınları, İstanbul, 1981.
  • (BN) Behçet NECATİGİL, Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü, s. 408, Varlık Yayınları, İstanbul, 2007.