Scimitar sendromu, anomalili sağ pulmoner venözdönüşün inferior vena kavaya olduğu, nadir görülen doğuştan bir kalp anomalisidir. Bu yazıda, ventrikülerseptal defekt sol pulmoner ven stenozu ve ciddi pulmoner hipertansiyon ile ilişkili Scimitar sendromu tanısı olan altı aylık bir kız olgu sunuldu. Hasta tüm patolojilerin tek seansta tedavi edildiği başarılı bir cerrrahitedavi geçirdi.
Scimitar syndrome is a rare congenital cardiac anomaly,which is characterized by anomalous right pulmonaryvenous return to the inferior vena cava. In this article, wereport a six-month-old girl with the diagnosis of Scimitarsyndrome associated with ventricular septal defect,left pulmonary venous stenosis and severe pulmonaryhypertension. The patient underwent a successful surgicaltreatment of all pathologies at a single session. "> [PDF] Scimitar syndrome associated with ventricular septal defect and left pulmonary vein stenosis | [PDF] Ventriküler septal defekt ve sol pulmoner ven stenozu ile ilişkili Scimitar sendromu Scimitar sendromu, anomalili sağ pulmoner venözdönüşün inferior vena kavaya olduğu, nadir görülen doğuştan bir kalp anomalisidir. Bu yazıda, ventrikülerseptal defekt sol pulmoner ven stenozu ve ciddi pulmoner hipertansiyon ile ilişkili Scimitar sendromu tanısı olan altı aylık bir kız olgu sunuldu. Hasta tüm patolojilerin tek seansta tedavi edildiği başarılı bir cerrrahitedavi geçirdi. "> Scimitar sendromu, anomalili sağ pulmoner venözdönüşün inferior vena kavaya olduğu, nadir görülen doğuştan bir kalp anomalisidir. Bu yazıda, ventrikülerseptal defekt sol pulmoner ven stenozu ve ciddi pulmoner hipertansiyon ile ilişkili Scimitar sendromu tanısı olan altı aylık bir kız olgu sunuldu. Hasta tüm patolojilerin tek seansta tedavi edildiği başarılı bir cerrrahitedavi geçirdi.
Scimitar syndrome is a rare congenital cardiac anomaly,which is characterized by anomalous right pulmonaryvenous return to the inferior vena cava. In this article, wereport a six-month-old girl with the diagnosis of Scimitarsyndrome associated with ventricular septal defect,left pulmonary venous stenosis and severe pulmonaryhypertension. The patient underwent a successful surgicaltreatment of all pathologies at a single session. ">

Scimitar syndrome associated with ventricular septal defect and left pulmonary vein stenosis

Scimitar sendromu, anomalili sağ pulmoner venözdönüşün inferior vena kavaya olduğu, nadir görülen doğuştan bir kalp anomalisidir. Bu yazıda, ventrikülerseptal defekt sol pulmoner ven stenozu ve ciddi pulmoner hipertansiyon ile ilişkili Scimitar sendromu tanısı olan altı aylık bir kız olgu sunuldu. Hasta tüm patolojilerin tek seansta tedavi edildiği başarılı bir cerrrahitedavi geçirdi.

Ventriküler septal defekt ve sol pulmoner ven stenozu ile ilişkili Scimitar sendromu

Scimitar syndrome is a rare congenital cardiac anomaly,which is characterized by anomalous right pulmonaryvenous return to the inferior vena cava. In this article, wereport a six-month-old girl with the diagnosis of Scimitarsyndrome associated with ventricular septal defect,left pulmonary venous stenosis and severe pulmonaryhypertension. The patient underwent a successful surgicaltreatment of all pathologies at a single session.

___

  • 1. Huddleston CB, Exil V, Canter CE, Mendeloff EN. Scimitar syndrome presenting in infancy. Ann Thorac Surg 1999;67:154-9.
  • 2. Vida VL, Speggiorin S, Padalino MA, Crupi G, Marcelletti C, Zannini L, et al. The scimitar syndrome: an Italian multicenter study. Ann Thorac Surg 2009;88:440-4.
  • 3. Le Rochais JP, Icard P, Davani S, Abouz D, Evrard C. Scimitar syndrome with pulmonary arteriovenous fistulas. Ann Thorac Surg 1999;68:1416-8.
  • 4. Walles T, Lichtenberg A, Shiraga K, Klima U. Combined correction of an adult scimitar syndrome and coronary artery bypass grafting. Ann Thorac Surg 2002;73:640-2.
  • 5. Najm HK, Caldarone CA, Smallhorn J, Coles JG. A sutureless technique for the relief of pulmonary vein stenosis with the use of in situ pericardium. J Thorac Cardiovasc Surg 1998;115:468-70.
  • 6. Najm HK, Williams WG, Coles JG, Rebeyka IM, Freedom RM. Scimitar syndrome: twenty years' experience and results of repair. J Thorac Cardiovasc Surg 1996;112:1161-8.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Early intrathoracic herniation and rupture of the stomach after laparoscopic Nissen fundoplication

Arif Osman TOKAT, Sezgin KARASU, Mustafa Kemal URHAN, Recep PEKCİC

İki yönlü kavopulmoner anastomoz yapılan hastalarda klinik sonuçları etkileyen faktörler

Canan AYABAKAN, Özlem SARISOY, Rıza TÜRKÖZ, Kürşad TOKEL, Emre ÖZKER, Ali Can VURAN, Bülent SARITAŞ

Preoperative embolization in the management of a non-functioning mediastinal paraganglioma

Mehmet YILDIRIM, Fikri YAPICI, M. Olcay ÇİZMELİ, Ilgaz DOĞUSOY, Hatice DEMİRBAĞ

Kistik higromanın nadir yerleşim yeri: Olgu sunumu

Erkan AKAR

Evaluation of preoperative neutrophil-lymphocyte ratio and platelet-lymphocyte ratio in patients undergoing major vascular surgery

Mustafa Kemal DEMİRAĞ, Adülkerim BEDİR

Palmar ve aksiller hiperhidroz tedavisinde iki taraflı torakoskopik sempatektominin uzun dönem sonuçları: Sekiz yıllık deneyim

Berker ÖZKAN, İsa DÖNGEL, Serhan TANJU, Alper TOKER

Intermittent dysfunction of prosthetic aortic valve causing acute coronary syndrome

Trushar GAJJAR, Neelam DESAİ, Channabasavaraj HİREMATH, Nageswar RAO

Basilic vein superficialization for hemodialysis vascular access

Hasan SUNAR, Orkut GÜÇlÜ, Volkan YÜKSEL, Serhat HÜSEYİN, Suat CANBAZ, Ümit HALICI, Turan EGE

Holmium:YAG lazer ile tedavi edilen endobronşiyal benign schwannom olgusu

Ersin ARSLAN, Ahmet Feridun IŞIK, Levent ELBEYLİ, Bülent TUNÇÖZGÜR, Maruf ŞANLI

Kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon tedavisinde pulmoner tromboendarterektominin yeri: Olgu sunumu

Oğuzhan OKUTAN, Ömer AYTEN, Tuba Nihal URSAVAŞ, Turgut ÖZTUTGAN, Zafer KARTALOĞLU, Bedrettin YILDIZELİ, Ersin DEMİRER

Academic Researches Index - FooterLogo