Paragangliyomlar mediastenin nadir tümörleridir.Tümörün büyük damarlar çevresinde olması ve hipervasküler özellikleri nedeni ile zor olmasına rağmen, tamcerrahi rezeksiyon tek etkin tedavi yöntemidir. Bu yazıda, radyolojik görüntüleme ile tesadüfen saptanan ortamediastende paragangliyomu olan 37 yaşında bir kadın olgu sunuldu. Tümör aktif değil idi; ancak ilk tanısal torakotomide ciddi kanama meydana geldi. Tümör selektif embolizasyondan sonra başarılı bir şekilde rezeke edildi. Tam rezeksiyondan sonra hasta nüksüz olarak beşyıl takip edildi.
Paragangliomas are rare tumors of the mediastinum. Completesurgical resection is the only effective treatment modality,although it is challenging due to the location of the tumoraround great vessels and hypervascularity characteristics oftumor. In this article, we report a 37-year-old female casewith paraganglioma in the middle mediastinum detectedincidentally by radiological imaging. The tumor was inactive;however, severe bleeding occurred in the initial diagnosticthoracotomy. The tumor was resected successfully afterselective embolization. Following complete resection, thepatient followed for five years with no recurrence. "> [PDF] Preoperative embolization in the management of a non-functioning mediastinal paraganglioma | [PDF] Çalışmayan mediastinal paragangliyomun tedavisinde ameliyat öncesi embolizasyon Paragangliyomlar mediastenin nadir tümörleridir.Tümörün büyük damarlar çevresinde olması ve hipervasküler özellikleri nedeni ile zor olmasına rağmen, tamcerrahi rezeksiyon tek etkin tedavi yöntemidir. Bu yazıda, radyolojik görüntüleme ile tesadüfen saptanan ortamediastende paragangliyomu olan 37 yaşında bir kadın olgu sunuldu. Tümör aktif değil idi; ancak ilk tanısal torakotomide ciddi kanama meydana geldi. Tümör selektif embolizasyondan sonra başarılı bir şekilde rezeke edildi. Tam rezeksiyondan sonra hasta nüksüz olarak beşyıl takip edildi. "> Paragangliyomlar mediastenin nadir tümörleridir.Tümörün büyük damarlar çevresinde olması ve hipervasküler özellikleri nedeni ile zor olmasına rağmen, tamcerrahi rezeksiyon tek etkin tedavi yöntemidir. Bu yazıda, radyolojik görüntüleme ile tesadüfen saptanan ortamediastende paragangliyomu olan 37 yaşında bir kadın olgu sunuldu. Tümör aktif değil idi; ancak ilk tanısal torakotomide ciddi kanama meydana geldi. Tümör selektif embolizasyondan sonra başarılı bir şekilde rezeke edildi. Tam rezeksiyondan sonra hasta nüksüz olarak beşyıl takip edildi.
Paragangliomas are rare tumors of the mediastinum. Completesurgical resection is the only effective treatment modality,although it is challenging due to the location of the tumoraround great vessels and hypervascularity characteristics oftumor. In this article, we report a 37-year-old female casewith paraganglioma in the middle mediastinum detectedincidentally by radiological imaging. The tumor was inactive;however, severe bleeding occurred in the initial diagnosticthoracotomy. The tumor was resected successfully afterselective embolization. Following complete resection, thepatient followed for five years with no recurrence. ">

Preoperative embolization in the management of a non-functioning mediastinal paraganglioma

Paragangliyomlar mediastenin nadir tümörleridir.Tümörün büyük damarlar çevresinde olması ve hipervasküler özellikleri nedeni ile zor olmasına rağmen, tamcerrahi rezeksiyon tek etkin tedavi yöntemidir. Bu yazıda, radyolojik görüntüleme ile tesadüfen saptanan ortamediastende paragangliyomu olan 37 yaşında bir kadın olgu sunuldu. Tümör aktif değil idi; ancak ilk tanısal torakotomide ciddi kanama meydana geldi. Tümör selektif embolizasyondan sonra başarılı bir şekilde rezeke edildi. Tam rezeksiyondan sonra hasta nüksüz olarak beşyıl takip edildi.

Çalışmayan mediastinal paragangliyomun tedavisinde ameliyat öncesi embolizasyon

Paragangliomas are rare tumors of the mediastinum. Completesurgical resection is the only effective treatment modality,although it is challenging due to the location of the tumoraround great vessels and hypervascularity characteristics oftumor. In this article, we report a 37-year-old female casewith paraganglioma in the middle mediastinum detectedincidentally by radiological imaging. The tumor was inactive;however, severe bleeding occurred in the initial diagnosticthoracotomy. The tumor was resected successfully afterselective embolization. Following complete resection, thepatient followed for five years with no recurrence.

___

  • 1. Spector JA, Willis DN, Ginsburg HB. Paraganglioma (pheochromocytoma) of the posterior mediastinum: a case report and review of the literature. J Pediatr Surg 2003;38:1114-6.
  • 2. Lamy AL, Fradet GJ, Luoma A, Nelems B. Anterior and middle mediastinum paraganglioma: complete resection is the treatment of choice. Ann Thorac Surg 1994;57:249-52.
  • 3. Herrera MF, van Heerden JA, Puga FJ, Hogan MJ, Carney JA. Mediastinal paraganglioma: a surgical experience. Ann Thorac Surg 1993;56:1096-100.
  • 4. Brown ML, Zayas GE, Abel MD, Young WF Jr, Schaff HV. Mediastinal paragangliomas: the mayo clinic experience. Ann Thorac Surg 2008;86:946-51.
  • 5. Rakovich G, Ferraro P, Therasse E, Duranceau A. Preoperative embolization in the management of a mediastinal paraganglioma. Ann Thorac Surg 2001;72:601-3.
  • 6. Andrade CF, Camargo SM, Zanchet M, Felicetti JC, Cardoso PF. Nonfunctioning paraganglioma of the aortopulmonary window. Ann Thorac Surg 2003;75:1950-1.
  • 7. Ali AM, Devbhandari M, Sastry A, Ashleigh RJ, Jones MT. Preoperative embolization followed by surgical excision of an intrapericardial pheochromocytoma. Ann Thorac Surg 2007;83:302-4.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Semptomatik Fallot tetralojili infantlarda palyatif pulmoner balon valvüloplasti uygulamasının etkinliğinin ve yararlılığının değerlendirilmesi

Fadli DEMİR, Reyhan DEDEOĞLU, Türkay SARITAŞ, Nurdan EROL, Halil Ibrahim OZDEMIR, İlker Kemal YÜCEL, Ahmet ÇELEBİ, Numan Ali AYDEMİR, Abdullah ERDEM

Early intrathoracic herniation and rupture of the stomach after laparoscopic Nissen fundoplication

Arif Osman TOKAT, Sezgin KARASU, Mustafa Kemal URHAN, Recep PEKCİC

Endovascular treatment of recurrent mesenteric ischemia after aortomesenteric bypass

Mehmet ÖZÜLKÜ, Erdal KARAGÜLLE, Özgür ÇİFTÇİ, Murat GÜNDAY, Erkan YILDIRIM

Geçici hemodiyaliz kateteri yerleştirilen hastalarda derin venöz tromboz için düşük serum albumin düzeyi risk faktörü müdür?

Çağrı DÜZYOL, Ufuk AYDIN, Erkan ŞENGÜL, Orhan FINDIK, Alper GÖRÜR, Cevdet Uğur KOÇOĞULLARI

Çift girişli sol ventriküllü olguda klasik Glenn ameliyatı: 20 yıllık takip

Berkay EKİCİ, Coşkun İKİZLER, Enver EKİCİ, Ziya APAYDIN, Handan ÜNSAL

Intermittent dysfunction of prosthetic aortic valve causing acute coronary syndrome

Trushar GAJJAR, Neelam DESAİ, Channabasavaraj HİREMATH, Nageswar RAO

Atipik tutulum gösteren Buerger hastalığı (tromboanjitis obliterans): Olgu sunumu

Özcan ÖZEKE, Levent MAVİOĞLU, Çağatay ERTAN, Ufuk MUNGAN, Mehmet Ali ÖZATİK

Characteristics of pain in lung cancer patients

Meral UYAR, Alper SEVİNÇ, Lütfiye PİRBUDAK, Elzem ŞEN

Device embolization associated with percutaneous closure of atrial septal defect

Ali Kemal GÜR

Recurrent spontaneous pneumothorax in pregnancy

Mehmet ERGİN, Mahmut TOKUR, Derya YENİBERTİZ, Deniz Cemgil ARIKAN

Academic Researches Index - FooterLogo