Timomalar, epitel hücreleri ve lenfositler ile karakterize ön mediastinal neoplazmlar olarak tanımlanır.Genellikle kapsüllü ve iyi diferansiye tümörler olmalarına karşın, lokal yayılım, plevral yayılım ve toraks dışı metastazlar da görülebilmektedir. Bu yazıda, nefes darlığı yakınması ile başvuran ön mediastende devtimoma ve koroner arter hastalığı olan ve timektomi ve koroner arter baypas greft cerrahisi yapılan nadir bir olgu sunuldu.
Thymomas are defined as anterior mediastinal neoplasms,characterized by epithelial cells and lymphocytes. Althoughthey are often encapsulated and well differentiatedtumors, they can show local invasion, pleural invasion orextrathoracic metastasis. In this article, we report a rarecase who was admitted with the complaint of dyspnea witha giant thymoma in the anterior mediastine and coronaryartery disease and underwent thymectomy and coronaryartery bypass graft surgery. "> [PDF] Resection of a giant thymoma and coronary artery bypass graft surgery: A case report | [PDF] Dev timoma rezeksiyonu ve koroner arter baypas greft cerrahisi: Olgu sunumu Timomalar, epitel hücreleri ve lenfositler ile karakterize ön mediastinal neoplazmlar olarak tanımlanır.Genellikle kapsüllü ve iyi diferansiye tümörler olmalarına karşın, lokal yayılım, plevral yayılım ve toraks dışı metastazlar da görülebilmektedir. Bu yazıda, nefes darlığı yakınması ile başvuran ön mediastende devtimoma ve koroner arter hastalığı olan ve timektomi ve koroner arter baypas greft cerrahisi yapılan nadir bir olgu sunuldu. "> Timomalar, epitel hücreleri ve lenfositler ile karakterize ön mediastinal neoplazmlar olarak tanımlanır.Genellikle kapsüllü ve iyi diferansiye tümörler olmalarına karşın, lokal yayılım, plevral yayılım ve toraks dışı metastazlar da görülebilmektedir. Bu yazıda, nefes darlığı yakınması ile başvuran ön mediastende devtimoma ve koroner arter hastalığı olan ve timektomi ve koroner arter baypas greft cerrahisi yapılan nadir bir olgu sunuldu.
Thymomas are defined as anterior mediastinal neoplasms,characterized by epithelial cells and lymphocytes. Althoughthey are often encapsulated and well differentiatedtumors, they can show local invasion, pleural invasion orextrathoracic metastasis. In this article, we report a rarecase who was admitted with the complaint of dyspnea witha giant thymoma in the anterior mediastine and coronaryartery disease and underwent thymectomy and coronaryartery bypass graft surgery. ">

Resection of a giant thymoma and coronary artery bypass graft surgery: A case report

Timomalar, epitel hücreleri ve lenfositler ile karakterize ön mediastinal neoplazmlar olarak tanımlanır.Genellikle kapsüllü ve iyi diferansiye tümörler olmalarına karşın, lokal yayılım, plevral yayılım ve toraks dışı metastazlar da görülebilmektedir. Bu yazıda, nefes darlığı yakınması ile başvuran ön mediastende devtimoma ve koroner arter hastalığı olan ve timektomi ve koroner arter baypas greft cerrahisi yapılan nadir bir olgu sunuldu.

Dev timoma rezeksiyonu ve koroner arter baypas greft cerrahisi: Olgu sunumu

Thymomas are defined as anterior mediastinal neoplasms,characterized by epithelial cells and lymphocytes. Althoughthey are often encapsulated and well differentiatedtumors, they can show local invasion, pleural invasion orextrathoracic metastasis. In this article, we report a rarecase who was admitted with the complaint of dyspnea witha giant thymoma in the anterior mediastine and coronaryartery disease and underwent thymectomy and coronaryartery bypass graft surgery.

___

  • 1. Cohen DJ, Ronnigen LD, Graeber GM, Deshong JL, Jaffin J, Burge JR, et al. Management of patients with malignant thymoma. J Thorac Cardiovasc Surg 1984;87:301-7.
  • 2. Wilkins EW Jr, Edmunds LH Jr, Castleman B. Cases of thymoma at the Massachusetts General Hospital. J Thorac Cardiovasc Surg 1966;52:322-30.
  • 3. Fazlıoğulları O, Atalan N, Gürer O, Akgün S, Arsan S. Cardiac tamponade from a giant thymoma: case report. J Cardiothorac Surg 2012;7:14.
  • 4. Maggi G, Casadio C, Cavallo A, Cianci R, Molinatti M, Ruffini E. Thymoma: results of 241 operated cases. Ann Thorac Surg 1991;51:152-6.
  • 5. Shamji F, Pearson FG, Todd TR, Ginsberg RJ, Ilves R, Cooper JD. Results of surgical treatment for thymoma. J Thorac Cardiovasc Surg 1984;87:43-7.
  • 6. de Bucourt M, Swierzy M, Dankof A, Teichgräber U, Rückert JC. Observation and extirpation of a giant-size type-B2 thymoma IIb with its histological, macroscopic, and computer tomogram correlate, and literature review. Rare Tumors 2010;2:e30.
  • 7. Ohmi M, Ohuchi M. Recurrent thymoma in patients with myasthenia gravis. Ann Thorac Surg 1990;50:243-7.
  • 8. Nakahara K, Ohno K, Hashimoto J, Maeda H, Miyoshi S, Sakurai M, et al. Thymoma: results with complete resection and adjuvant postoperative irradiation in 141 consecutive patients. J Thorac Cardiovasc Surg 1988;95:1041-7.
  • 9. Bernatz PE, Khonsari S, Harrison EG Jr, Taylor WF. Thymoma: factors influencing prognosis. Surg Clin North Am 1973;53:885-92.
  • 10. Liman T, Taştepe İ, Demircan S, Topçu S, Çetin G, Kuzucu A ve ark. Timomalarda tedavi ve prognoz. Turk Gogus Kalp Dama 2000;10:793-6.
  • 11. Erdoğan MB, Korkmaz, Ogutman CC, Uçok R, Kısacıkoglu B. Incidental detection of a thymoma during emergency coronary artery surgery: a combined approach. Turk Gogus Kalp Dama 2007;15:244-5.
  • 12. Abdullah F, Loon LG. An incidental finding of thymic carcinoid during urgent CABG operation. Heart Surg Forum 2002;5:E35-6.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Percutaneous nephrolithotomy: a cause of specific and iatrogenic thoracic complications

Alim KOŞAR, Alper ÖZORAK, Taylan OKSAY, Sefa Alperen ÖZTÜRK, İsa DÖNGEL, Rasih YAZKAN

Total artificial heart for bridge to cardiac transplantation: First patient at home in Turkey

Erman PEKTOK, Nuran YAZICIOĞLU, Osman BAYINDIR, Deniz Süha KüÇÜKAKSU, Ömer YILDIZ, Ferah ECE, Çavlan ÇİFTÇİ, Zümrüt Tuba DEMİROZU, Nurcan ARAT

Endovascular stent-grafting infection in active Behçet’s disease concomitant with familial Mediterranean fever

Hüseyin Ali TÜNEL, Murat GÜVENER, Orhan Saim DEMİRTÜRK, Murat GÜNDAY, Murat GEDİKOĞLU, İsa COŞKUN

Free bowel perforation after off-pump coronary artery bypass graft surgery: A rare complication of Crohn’s disease

Doğan KAHRAMAN, Kaan KAYA, Ümit ÖZYURDA, Anar EMRAH, Levent ENVER

Pnömotoraks ile komplike olmuş büllöz akciğer hastalıklarının cerrahi tedavisi ve politetrafloroetilen greft desteğinin karşılaştırılmalı sonuçları

Yasemin Bilgin BÜYÜKKARABACAK, Ahmet BAŞOĞLU, Tülin YETİM DURGUN, Ayşen ŞENGÜL TASLAK, Birol GÜNDOĞDU

Williams sendromlu hastaların kardiyak patolojileri ve klinik izlemi

Canan AYABAKAN, Özlem SARISOY, Rıza TÜRKÖZ, Kürşad TOKEL, Emre ÖZKER, Can VURAN, Bülent SARITAŞ

Hemodiyaliz amaçlı arteriyovenöz fistüllerde distal hipoperfüzyona bağlı iskemik sendrom

İsmail Oral HASTAOĞLU, Hakan PARLAR, Hamdi TOKÖZ, Fuat BİLGEN

Perkütan internal jugüler ven kanülasyonu ile kalp cerrahisi

Baran UĞURLU, Fikret MALTEPE, Hasan HEPAGUŞLAR, Kıvanç Sadık METİN, Öztekin OTO, Volkan HANCI

Double papillary muscle infarction related to right coronary artery occlusion: A case report

Ahmet Ümit GÜLLÜ, Aleks DEĞİRMENCİOGLU, Muharrem KOÇYİĞİT, Eyüp Murat ÖKTEN, Cem ALHAN, Ümit İNCE, Şahin ŞENAY, Mehmet Hakan AKAY

Holmium:YAG lazer ile tedavi edilen endobronşiyal benign schwannom olgusu

Ersin ARSLAN, Ahmet Feridun IŞIK, Levent ELBEYLİ, Bülent TUNÇÖZGÜR, Maruf ŞANLI

Academic Researches Index - FooterLogo