Aorto-özofageal fistül nadir görülen bir acil durumdur. Hızlı tanı ve tedavi hayat kurtarılmasına yardımcı olabilir. Bu yazıda aorto-özofageal fistülü olan 60 yaşında bir erkek hastayı içeren bir olgu sunuldu. Fistül aort vasküler endoprotezi ile tedavi edildi. İlk olarak mideye “pull-up” ile özofageal rekonstrüksiyon sağlandı ancak bu maalesef başarısız oldu ve bunun ardından hastaya miyokütanöz flep ile özofageal rekonstrüksiyon uygulandı. Hasta halen hayattadır, iyi ve kaliteli bir günlük yaşam sürmektedir.
Aorto-esophageal fistula is a rare emergency condition. Rapid diagnosis and management may help to save lives. We report here a case of a 60-year-old man who presented with aorto-esophageal fistula. The fistula was managed with aortic vascular endoprosthesis. An esophageal reconstruction was initially achieved with a gastric pull-up, which unfortunately failed, and subsequently, the patient underwent esophageal reconstruction using myocutaneous flap. The patient is still living with a good quality of daily life. "> [PDF] A multidisciplinary approach to aortoesophageal fistula: a case report | [PDF] Aorto-özofageal fistüle yönelik çok disiplinli bir yaklaşım: Olgu sunumu Aorto-özofageal fistül nadir görülen bir acil durumdur. Hızlı tanı ve tedavi hayat kurtarılmasına yardımcı olabilir. Bu yazıda aorto-özofageal fistülü olan 60 yaşında bir erkek hastayı içeren bir olgu sunuldu. Fistül aort vasküler endoprotezi ile tedavi edildi. İlk olarak mideye “pull-up” ile özofageal rekonstrüksiyon sağlandı ancak bu maalesef başarısız oldu ve bunun ardından hastaya miyokütanöz flep ile özofageal rekonstrüksiyon uygulandı. Hasta halen hayattadır, iyi ve kaliteli bir günlük yaşam sürmektedir. "> Aorto-özofageal fistül nadir görülen bir acil durumdur. Hızlı tanı ve tedavi hayat kurtarılmasına yardımcı olabilir. Bu yazıda aorto-özofageal fistülü olan 60 yaşında bir erkek hastayı içeren bir olgu sunuldu. Fistül aort vasküler endoprotezi ile tedavi edildi. İlk olarak mideye “pull-up” ile özofageal rekonstrüksiyon sağlandı ancak bu maalesef başarısız oldu ve bunun ardından hastaya miyokütanöz flep ile özofageal rekonstrüksiyon uygulandı. Hasta halen hayattadır, iyi ve kaliteli bir günlük yaşam sürmektedir.
Aorto-esophageal fistula is a rare emergency condition. Rapid diagnosis and management may help to save lives. We report here a case of a 60-year-old man who presented with aorto-esophageal fistula. The fistula was managed with aortic vascular endoprosthesis. An esophageal reconstruction was initially achieved with a gastric pull-up, which unfortunately failed, and subsequently, the patient underwent esophageal reconstruction using myocutaneous flap. The patient is still living with a good quality of daily life. ">

A multidisciplinary approach to aortoesophageal fistula: a case report

Aorto-özofageal fistül nadir görülen bir acil durumdur. Hızlı tanı ve tedavi hayat kurtarılmasına yardımcı olabilir. Bu yazıda aorto-özofageal fistülü olan 60 yaşında bir erkek hastayı içeren bir olgu sunuldu. Fistül aort vasküler endoprotezi ile tedavi edildi. İlk olarak mideye “pull-up” ile özofageal rekonstrüksiyon sağlandı ancak bu maalesef başarısız oldu ve bunun ardından hastaya miyokütanöz flep ile özofageal rekonstrüksiyon uygulandı. Hasta halen hayattadır, iyi ve kaliteli bir günlük yaşam sürmektedir.

Aorto-özofageal fistüle yönelik çok disiplinli bir yaklaşım: Olgu sunumu

Aorto-esophageal fistula is a rare emergency condition. Rapid diagnosis and management may help to save lives. We report here a case of a 60-year-old man who presented with aorto-esophageal fistula. The fistula was managed with aortic vascular endoprosthesis. An esophageal reconstruction was initially achieved with a gastric pull-up, which unfortunately failed, and subsequently, the patient underwent esophageal reconstruction using myocutaneous flap. The patient is still living with a good quality of daily life.

___

  • 1) Peck JJ, Eidemiller LR. Aortoenteric fistulas. Arch Surg 1992;127:1191-3.
  • 2) Hariya A, Makuuchi H, Naruse Y, Kobayashi T, Ogata K, Tsurumaru M. Successful management of aorto-esophageal fistula due to rupture of thoracic aortic aneurysm in an elderly patient. Jpn J Thorac Cardiovasc Surg 1998; 46:777-80.
  • 3) Pellizzari N, Reimers B, Saccà S, Pasquetto G, Cernetti C, Napodano M, et al. Percutaneous endovascular stent-graft placement for the treatment of acute rupture of an aneurysm of the thoracic aorta. Ital Heart J 2002;3:427-30.
  • 4) Montgomery RS, Wilson SE. The surgical management of aortoenteric fistulas. Surg Clin North Am 1996;76:1147-57.
  • 5) Marone EM, Baccari P, Brioschi C, Tshomba Y, Staudacher C, Chiesa R. Surgical and endovascular treatment of secondary aortoesophageal fistula. J Thorac Cardiovasc Surg 2006;131:1409-10.
  • 6) Maher MM, Murphy J, Dervan P, O'Connell D. Aortooesophageal fistula presenting as a submucosal oesophageal haematoma. Br J Radiol 1998 ;71:972-4.
  • 7) Myers HS, Silber W. Oesophageal bleeding from aortoesophageal fistula due to aortic aneurysm. S Afr Med J 1983; 63:124-7.
  • 8) Pirard L, Creemers E, Van Damme H, Laurent S, Honoré P, Limet R. In situ aortic allograft insertion to repair a primary aortoesophageal fistula due to thoracic aortic aneurysm. J Vasc Surg 2005;42:1213-7.
  • 9) Vogt PR, Brunner-LaRocca HP, Lachat M, Ruef C, Turina MI. Technical details with the use of cryopreserved arterial allografts for aortic infection: influence on early and midterm mortality. J Vasc Surg 2002;35:80-6.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Trakeostomi ile koroner arter bypass ameliyatı yapılan bir hastada “ters J” şeklinde modifiye edilmiş sternal cilt insizyonu

Şenol GÜLMEN, Murat YARIKTAŞ, İlker KİRİŞ, Berit Gökçe CEYLAN, Hüseyin OKUTAN

A multidisciplinary approach to aortoesophageal fistula: a case report

Walid Abu ARAB, Marco SIROIS, François CHAGNON, Vincent ECHAVE, Dominque DORION

Evaluation of the efficacy of ductus arteriosus stenting in neonates and infants with severe cyanosis until the later stage palliative surgery or total repair time

Celal AKDENİZ, Turkay SARITAŞ, Ahmet ŞAŞMAZEL, Ahmet ÇELEBİ, Abdullah ERDEM, Halil DEMİR, Ali Rıza KARACI

Akciğer sklerozan hemanjiyomlarının klinik değerlendirmesi

Yetkin AĞAÇKIRAN, A. İrfan TAŞTEPE, Sadi KAYA, S. Ş. Erkmen GÜLHAN, Taner EGE, Gürkan ÖZ, Ülkü YAZICI, Serdar ÖZKAN

The results of wedge resection and partial pleurectomy in the surgical treatment of primary spontaneous pneumothorax: videothoracoscopy or axillary thoracotomy?

Levent CANSEVER, Mehmet Zeki GÜNLÜOĞLU, Celalettin İbrahim KOCATÜRK, Ulaş ÇINAR, Akif TURNA, Servet ÖZDEMİR, BEDİRHAN Mehmet Ali

Transaksiller tek port yaklaşımıyla gerçekleştirilen videotorakoskopik sempatektomi

Yekta Altemur KARAMUSTAFAOĞLU, Mustafa KUZUCUOĞLU, Yener YÖRÜK, Taner TARLADAÇALIŞIR, Rüstem MAMMEDOV

Künt toraks travmasına bağlı sol ana bronş rüptürü: Olgu sunumu

Ali ÇELİK, Cemil Deniz YORGANCILAR, Özgür KARAKURT, Sedat DEMİRCAN

Osmanlı dönemi eserlerinden Alâ'im-i Cerrâhîn ve yazarı bilinmeyen Cerrâhnâme'de dolaşım sistemi

Ahmet ACIDUMAN, Uygur ER, Fehmi S. KATIRCIOĞLU

Akciğer kanseri cerrahisi sonrası uzun dönemli solunumsal ve fonksiyonel kapasite ölçümleri ve yaşam kalitesi değerlendirmesi

Şükrü DİLEGE, Göksel KALAYCI, Türkan DÜBÜŞ, Alper TOKER

Tracheal sleeve pneumonectomy: an analysis of 13 cases

Erkmen GÜLHAN, İrfan TAŞTEPE, Esra ÖZAYDIN, Gürhan ÖZ, Taner EGE, Pınar YARAN, Suat GEZER, Ülkü YAZICI

Academic Researches Index - FooterLogo