“Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür?”

“Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür?” Başlıktaki soruyla karşılaşır karşılaşmaz heyecanla evet, mümkün olmalı dedikten sonra hemen iyi ama nasıl sorusu takip ediyor ve kitap okumaya düşünmeye teşvik ediyor, hatta kışkırtıyor.

___

  • Aşut, Serdar. “Ziyansız Tasarım.” Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? içinde, hazırlayanlar Emre Gönlügür ve Aren Emre Kurtgözü, 104-12. İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.
  • Bayar, Ziyacan. “İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 Görsel Kimlik Tasarımı.” Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? içinde, hazırlayanlar Emre Gönlügür ve Aren Emre Kurtgözü, 116. İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.
  • Gönlügür, Emre, ve Aren Emre Kurtgözü, eds. Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.
  • Irkdaş Doğu, Derya, ve Raul Pereira Pinto. “Canlı Sistemlerle Tasarım: Mantarlarla Tasarlamak.” Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? içinde, hazırlayanlar Emre Gönlügür ve Aren Emre Kurtgözü, 82-103. İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.
  • Kurtgözü, Aren Emre, ve Emre Gönlügür. “Köprüden Önceki Son Çıkış? Tasarım ve Döngüsellik.” Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? içinde, 16-26. İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.
  • Pinto, Raul Pereira, ve Derya Irkdaş Doğu. “Bir Tasarım Malzemesi Olarak Mantar Miselyumu.” Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? içinde, hazırlayanlar Emre Gönlügür ve Aren Emre Kurtgözü, 214-17. İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.
  • Varkal, Melis, ve Tuba Doğu. “Düş-e-zemin.” Çizgisel gelişme anlayışına angaje olmayan, tüketim odaklı bir ilerlemenin nihai amaç olarak görülmediği bir tasarım uğraşı mümkün müdür? içinde, hazırlayanlar Emre Gönlügür ve Aren Emre Kurtgözü, 224-27. İzmir: İzmir Akdeniz Akademisi, 2020.