Türkiye'de Descartes (Dekart) (1596-1650) ile ilgili yayınlar bibliyografyası ve bir değerlendirme

Bu çalışma ülkemizde Dekart'tan Türkçeye tercüme edilen eserlerle birlikte Dekart ile ilgili Türkçedeki eserleri kapsayan bir bibliyografya denemesidir. Dekart, felsefe tarihinde adı en çok bilinen ve yaygın olarak tanınan filozoflardan biridir. Onun felsefesinin merkezini ve büyük bir kısmını bilgi felsefesi oluşturur. Buradaki bibliyografya ile ülkemizde Dekart ile ilgili bütün e-serler ortaya konmaya çalışılmış ve mevcut eserlere bağlı olarak bilgi felsefesi açısından bir değerlendirme yapılmıştır.

Bibliography of publications related to descartes (1596-1650) in Turkey and an evaluation

This study is an attempt of bibliography which contains Descartes' works translated in to Turkish and other Turkish works related to Descartes in Turkey. Descartes is one of the most well known and widely recognized philosophers in the history of philosophy. Epistemology constitutes the core and the most important part of his philosophy. This bibliography aims to put forward all Turkish works related to Descartes and an evaluation is made based on these actual works from the epistemelogical point of view.

___

Akyol, O. Faruk, Sanem Yazıcıoğlu Öğe, Türkiye Felsefe Yayınları Kaynakçası Kitaplar Makaleler (1928-1999), Ankara: Türkiye Felsefe Kurumu, 2000.

Anay, Harun, "Batı Felsefesiyle İlgili Türkiye'de Yapılan Tezler", Divan Dergisi, İstanbul, 1998/2, s. 117-240.

Bolay, Süleyman Hayri, İsmail Köz, Türkiye'de Düşünce Yayımları Kaynakça Taraması, e-Kitap, www.ekitap.kulturturizm.gov.tr (Ekim 2008).

Beyazıt Devlet Kütüphanesi Kataloğu, www.beyazitkutup.gov.tr (Ekim 2008).

Bilim ve Sanat Vakfı Kütüphane Kataloğu, www.bisav.org.tr (Ekim 2008).

Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası (1923-1999), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane, www.makale.mkutup.gov.tr (Ekim 2008).

İSAM İslam Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi Kataloğu, www.isam.org.tr (Ekim 2008).

İnternet Kitap Antoloji ve Satış Siteleri, www.kitapyurdu.com;www.kitap.antoloji.com; www.ideefixe.com (Ekim 2008).

İÜ, MÜ, BÜ, ODTÜ, AÜ, HÜ, GÜ, EÜ, Dokuz Eylül Ün. Kütüphane Katalogları.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Kataloğu, www.mkutup.gov.tr (Ekim 2008).

Türkiye Makaleler Bibliyografyası (1995- ...), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane,, www.makale.mkutup.gov.tr (Ekim 2008).

Yüksek Öğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi, www.tez2.yok.gov.tr (Ekim 2008).