Prof. Dr. Hikmet Ahmet Birand bibliyografyası için bir deneme

Prof. Dr. Hikmet A. Birand, dünyaca tanınan değerli bir bilim adamı-yazardır. Ülkemizdeki, bitki topluluklarının incelendiği "bitki sosyolojisi" alanının kurucusudur, Halk arasında Alıç Ağacı ile Sohbetler ve Anadolu Manzaraları isimli eserleri ile tanınmaktadır. Bu çalışmada Prof. Dr. Hikmet Ahmet Birand'm bir bibliyografyası sunulmaktadır.

A bibliography of Prof. Dr. Hikmet Ahmet Birand

Prof. Dr. Hikmet Ahmet Birand is a well-known scientist-author. He is the founder of plant sociology in Turkey, studying plant communities. He is known for his books named Alıç Ağacı ile Sohbetler and Anadolu Manzaraları. The study attempts to provide a bibliography of Prof. Dr. Hikmet A. Birand.

___

Birand, Hikmet (1955), Nebatlarda cemiyet hayatı ve J. Braun-Blanquet, Ankara Üniversitesi Yayınları: 37, Ankara: Ankara Üniversitesi Basımevi.

Birahd, Hikmet (1962), Kurak Çorak, Dernek Yayınları: 5, Bilim Bilgi Dizisi: 2, Ankara: Balkanoğlu Matbaacılık Ltd.

Berzeg, Sefer (1995), Kafkas Diasporası 'nda Edebiyatçılar ve Yazarlar Sözlüğü, Samsun: Nart Yayıncılık.

Çelebioğlu, Sarım (1958), Prof. Dr. KurtKrause, Ankara'daki Türk Herbar-yumunu kuran değerli Türk dostu, Farmakognozi Enstitüsü Yayınları, No: 13, İstanbul: Kader Basımevi.

Çöker, Fahri (1998), Türk Parlemento Tarihi, Cumhuriyet Senatosu Üyelerinin Özgeçmişleri, Cilt 1 (1961-1967), Ankara: TBMM Vakfı Yayınları.

Dölen, Emre (2007), "Yüksek Ziraat Enstitüsü'nde bilimsel araştırmanın kurumsallaşması ve yapılan doktoralar", Namık Kemal Aras, Emre Dölen, Osman Bahadır (Edt.), Türkiye'de Üniversite Anlayışının Gelişimi (1861-1961), TÜBA, Ankara: Yeni Reform Matbaacılık.

Ekim, Tuna (2001), "Dostum alıç ağacı", Yeşil Atlas, Sayı 4, İstanbul: Boyut Matbaacılık.

Yazgan, Şevki (2007), "Biyoloji Bölümü: Bölümün Kuruluşu, Gelişimi ve Bugünkü Durumu". Prof. Dr. Cemal Aydın ve Ahmet Karataş (der.), Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tarihi. Tarihsel ve Bilimsel Bakış (1943-2005), Cilt: 1, Ankara: Ankara Üniversitesi Basımevi.