Hollanda'dan dönüş yolları Hollanda Türkleri nerelerden geldiler, nerelere dönüyorlar

Makalenin yazarı doksanların başında Hollanda Türklerinin geldikleri yerleri ancak il seviyesine kadar tespit edebildi. Bu makalede ise elde edilen yeni kaynaklardan dolayı eski verilerini ilçe seviyesine kadar detaylayabilir. Buluntuları tablolar ve haritalarla canlandırmaktadır.

Routes of return from Holland: where have the Turks of Holland come from and where they are returning

Due to a lack of statistically reliable information in the nineties, the author has so far been able to provide information about the origin of Turks in the Netherlands on a provincial (il) scale. In this article, he presents a far more detailed picture at district (ilçe) level on the basis of new material on returned migrants. His article is accompanied by tables and maps.

___

Exter, Jak den (1992), Spreidiııg naar herkomstregio en patronen van regionalisme önder Turken in Nederland, (Paper voor de Sociaal-wetenschappelijke studiedagen 1992 van SISWO, "Culturen en Identiteiten" d.d. 28 en 29 april 1992) (59 p.) (Hollanda Türklerinin geldikleri bölgeler ilc hemşerilik üzerinde)

Exter, Jak den (1993), "Regionale herkomst van Turken in Nederland", Migrantenstudies, 1993 (9) 3 pp. 18-35. (Hollanda Türklerinin geldikleri bölgeler ile hemşerilik üzerinde)

CBS-SCP, Hollanda istatistik Enstitüsü CBS ve Hollanda Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu SCP'nin ortak 'Türkler' ve Faslıların yaşam durumu 1984' (LSO-1984) araştırmasında kullandıkları veri sistemi

SVB, Hollanda Sosyal Sigortalar Bankasının AOW (Yaşlılık Ödeneği) ile ilgili Ocak ile Şubat 2010 Türkiye verileri

UWV, Hollanda devletinden Türkiye'de Ağustos 2010'da işgöremezlik ödeneği (WAO, WİA, v.b.) alan kimselerle ilgili veriler.

SVB-NMI, Hollanda devletinden Türkiye'de Mart 2010'da kesin dönüş ödeneği (REM yasası gereğince) alan kimselerle ilgili veriler