Türkiye’de sağlık sektöründe dış kaynak kullanımı

Kaynakların kıt olmasından hareketle kamu kaynaklarının da sınırlı olduğunu kabul etmek gerekir. Bu sınırlı kaynaklarla toplumun tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılanmaya çalışılmaktadır. Ancak, sınırsız ihtiyaçların kıt kaynaklarla birebir tümüyle karşılanması mümkün değildir. Nitelik ve nicelik yönünden halkın taleplerine cevap verebilmek ve ihtiyacın ötelenmeksizin vaktinde görülebilmesi için dış kaynak kullanımına gidilmektedir. Devletin mevcut imkânlarının yetersiz kalması, kaynakların etkin kullanımı, kaliteli ve zamanında hizmet sunumu gibi sebeplerden dolayı dış kaynak kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır. Son yıllarda pek çok ülkede kamu sektöründe dış kaynak kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu çalışmada Türkiye’de sağlık sektöründe dış kaynak kullanımı irdelenmektedir. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde dış kaynak kullanımının tanımı, sebepleri, avantajları ve dezavantajları ele alınmaktadır. Dış kaynak kullanımına gidilme sebepleri araştırılmaktadır. İkinci bölümde ise, Türkiye’de sağlık sektöründe dış kaynak kullanımının boyutları dünya örneklerine de değinilerek incelenmektedir.

Outsourcing in the Healthcare Sector İn Turkey

Scarce public resources resources that are limited in that it is necessary to accept. The limited resources that are eligible for all the needs and society’s work. However, scarce resources unlimited one-to-one with all those needs to be met is not possible. Quality and quantity at the time, you need to respond to people’s demands in terms of the external resource use being reduced to become visible. It is not enough consideration of state resources is use, quality and on-time service delivery due to reasons such as use of outsourcing are needed. In recent years, in many countries the public sector outsourcing is becoming common. In Turkey, this study in health care use of external resources. The first section, the definition of the use of outsourcing, discusses the causes, advantages and disadvantages. The reasons for gidilme the use of outsourcing. The second chapter, the dimensions of the use of the health sector in Turkey world examples of outsourcing was being examined.

___

  • AK, B. (2001), “Hastane İşletmelerinin Özellikleri ve Profesyonel Hastane Yöneticiliği”, Yeni Türkiye Dergisi, Sayı: 40, s. 1304-1311.
  • ARSLANTAŞ, C. (1999), “Yeni Bir Yönetim Stratejisi Olarak Dış Kaynaklardan Yararlanma (Outsourcing) Ve İlaç Sanayinde Faaliyet Gösteren Firmaların Dış Kaynaklardan Yararlanma Uygulamaları”, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi ve Organizasyon, İstanbul.
  • ATIŞ, Y. (2002), “Outsourcing’de En İyi Sağlayıcı Nasıl Seçilmeli” 08-09 Ekim 2002 I. Outsourcing Zirvesi, İstanbul. ÇAKIRLAR, H. (2009), “İşletmelerin Lojistik Faaliyetlerinde Dış Kaynak Kullanımı: Trakya Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmeler Üzerinde Bir İnceleme”. Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı, Edirne.
  • ÇAKMAK, M., ÖKTEM, M.K., ÖMÜRGÖNÜLŞEN, U. (2009), “Türk Kamu Hastanelerinde Teknik Verimlilik Sorunu: Veri Zarflama Analizi Tekniği ile Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Kadın Doğum Hastanelerinin Teknik Verimliliklerinin Ölçülmesi”, 2. Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi, Cilt: 12, Sayı: 1.
  • DOĞAN, A. (2006), “Dış Kaynaklardan Yararlanma Stratejisinin Örgütsel Değişime Etkisi”, Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Afyon.
  • DÖĞÜCÜ, M. Ş. VE SAYIM, F. (2009), “Hastanelerde Dış Kaynak Kullanımı – Kocaeli Örneği”, Sağlık Bakanlığı, Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı, Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi, Bildiriler Kitabı, Cilt 3, Mart 2009, Antalya.
  • DURMAN, M. VE ÇAKIRER, M. A. (2003), “Kalkınma Sürecinde Kamu Finansman Sorununun Çözümüyle İlgili Bir Yöntem: Dış Kaynaklardan Yararlanma (OUTSOURCİNG)”, Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Dergisi, Sayı: 8, Haziran.
  • ECERKALE, K. (2006), “Sağlık Sektöründe Dış Kaynak Kullanımı”, Journal of Istanbul Kültür University, 2006/3 s. 31- 41.
  • GENÇ, N. (2004), “Yönetim ve Organizasyon – Çağdaş Sistemler ve Yaklaşımlar”, Seçkin Yayınları, 1. Baskı, Ankara.
  • GÜNER, Ü. (2004), “Dış Kaynak Kullanımının (Outsourcing) Ekonomik Etkileri”, Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Kütahya.
  • HAZELWOOD S.E., HAZELWOOD, A.D. VE COOK, E.D. (2005), “Possibilities and Pitfalls Of Outsourcing”(http://findarticles. com/p/articles/mi_m3257/is_10_59/ai_n15777189/ pg_2/?tag=content;col1, Erişim Tarihi: 05.02.2012)
  • KAPLAN, A. (2001), “Sağlığın Özelleştirilmesi Hakkındaki Düşünceler”, Yeni Türkiye Dergisi, Sayı: 40, s. 1527-1539.
  • KARABEY, K. (2006), “Kurumsal Etkinliği Sağlamada Stratejik Bir Araç Olarak Dış Kaynak Kullanımının Rolü ve Bir Araştırma”, Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Kütahya.
  • KARAHAN, A. (2009), “Dış Kaynak Kullanımının Verimlilik Üzerine Etkisi (Hastane Yöneticileri Üzerine Bir Araştırma)”, Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt: 12, Sayı: 21, Haziran 2009, s.185-199.
  • KARCI, N. (2005), “İşgören İhtiyacının Karşılanmasında Dış Kaynak Kullanımı ve Bir Araştırma”. Yüksek Lisans Tezi, Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı, Afyon.
  • KIDAK, DR. L., AKSARAYLI, Öğr. Gör. Dr. M. (2009), “Sağlık Sektöründe Motive Edici Faktörler”, Celal Bayar S.D.F. Sosyal Bilimler, Cilt: 7, Sayı: 1.
  • KISAER, H. (1991), “Hastanelerde Maliyet, Etkinlik ve Performans Analizi”, Ankara: MPM Yayınlar.
  • KORKMAZ, E. (2006), “Otel İşletmelerinin Yiyecek – İçecek Hizmetlerinde Dış Kaynak Kullanımı (Outsourcing): Hizmet Kalitesine Yönelik Yönetici ve Müşteri Algılamalarının Antalya Örneği İle Değerlendirilmesi”, Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı, Eskişehir.
  • MERAL, Y. (2006), “Sağlık Kuruluşlarında Dış Kaynaklardan Yararlanmanın Hasta Memnuniyetine Olan Etkisi ve Bu Konuya İlişkin Bir Araştırma”, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hastane ve Sağlık Kuruluşlarında Yönetim Bilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Kasım 2006, İstanbul.
  • MERSİN, D. (2005), “Dış Kaynak Kullanımının Tanımı (Outsourching Nedir?)”, http://outsourcingturkiye.blogspot. com/2005/12/d-kaynak-kullanmnn-tanm outsourcing.html, Erişim Tarihi: 27.01.2012.
  • OATES, D. (1998), “Outsourcing and The Virtual Organization: The Incredible Shrinking Company”, London, Century Business, Cilt: 5, s. 406-424.
  • ÖZBAY, T. (2004), “Sorularla Dış Kaynak Kullanımı (Outsourcing)”, İstanbul: İTO Yayınları No: 2004-27.
  • ÖZDİL, S. (2002), “Kazanacak veya Kazandıracaksınız”, Hepbizz Dergisi, Sayı 4, s.16.
  • ÖZGENER, Ş. (2004), “Bir Yönetim Stratejisi Olarak Outsourcing”, Çağdaş Yönetim Yaklaşımları: İlkeler, Kavramlar ve Yaklaşımlar, (Ed.) Bakan, İ., Beta Basım Yayım, İstanbul.
  • QUİNN, J. B. (2000), “Outsourcing Innovation: The New Engine of Growth”, Sloan Managment Review, Cilt: 41, No: 4, s. 13-29.
  • SAĞLIK BAKANLIĞI, “Türk Sağlık Sistemi’nde Kurum Dışından Hizmet Alımı Uygulamaları”, Araştırma Raporu (2010), Ankara.
  • SALİM, B., SARIKAYA, H. VE ÜNSAL, E. (2011), “Tıbbi Cihaz Yönetiminde Sağlık Bilişimi Uygulamalarının Bir Örneği: T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB)”, II. Uluslararası Sağlık Yönetimi Kongresi (Sağlık Bilişimi), Antalya.
  • SOYER, A. ve BELEK, İ. (1998), “Türkiye’de Özel Sağlık Sektörü ve Sağlıkta Özelleştirme. Toplum ve Hekim” 13(1).
  • TATARİ, B. (2005), “Etkili Bir Yönetim Aracı: Dış Kaynak Kullanımı”, İzmir Ticaret Odası Yayınları, İzmir. The Outsourching Institute (1997)’den aktaran Mersin, D. (2005), “Dış Kaynak Kullanımının Tanımı (Outsourching Nedir?)”, (http://outsourcingturkiye.blogspot.com/2005/12/dkaynak- kullanmnn-tanm-outsourcing.html, Erişim Tarihi: 27.01.2012).
  • TİRYAKİ, A. (2007), “Toplam Kalite Yönetimine Ulaşmada Kullanılacak Bir Yöntem Olarak Dış Kaynak Kullanma (Outsourcing)”, (Erişim Tarihi: 11.01.2011 http://www.gemlikdh.gov. tr/index1.php?s=kalitedetay&id=23).
  • TUTAR, A., İNAÇ H. VE GÜNER, Ü. (2006), “Dış Kaynak Kullanımının (Outsourcing) Makroekonomik Etkileri”, Afyon Kocatepe Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt.VIII - Sayı 2 Aralık 2006, s. 279-286.