A new Pontian genus and subgenus discovery of Candonidae (ostracoda) from the Eastern Black Sea Region of Turkey

Bu çalışmada, Araklı (Trabzon) yöresinde keşfedilmiş Candonidae familyasına ait yeni bir cins (Anatolia) ile yeni bir altcins (Trabzonelle) önerilmiş ve tanımlanmıştır. Her iki yeni taxon ve onlara ait türler (Anatolia pontica ve Trabzonella turcica) sarı renkli, bol kavkı kırıkları ve zengin bir ostrakod topluluğu içeren, pekişmemiş kumlu seviyelerde saptanmıştır. Bu seviyeler Ponsiyen yaşlı olup, acısu ortam koşullarında çökelmiştir.

Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'nden Candonidae (ostracoda) familyasına ait Ponsiyen yaşlı bir yeni cins ve altcinsin keşfi

In this paper, one new genus (Anatolia) and subgenus (Trabzonella) of Candonidae family are suggested and represented from the Araklı section (Trabzon). Both genus and subgenus and their species (Anatolia pontica, Trabzonella turcica) have been found in the thin unconsolidated sandstone horizon which has yellow and abundunt shelly fragments with rich and abundance ostracoda associations. They are Pontian aged and characteristics of oligohaline environment.

___