Türk Dünyası’nın Tanıtımında “Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi”

İnsanlık tarihine damga vuran, çağların bitmesi ve başlamasında rol oynayan, üç kıtada hüküm sürmüş, İslamiyet’in yayılmasına öncülük etmiş en kadim ve güçlü milletlerin başında Türkler gelmektedir. Savaşçı bir millet olmaları sebebi ile hareketli yaşam süren Türklerin ata yurdu, Orta Asya’dır. Türklerin ata yurdu olarak bilinen ve sınırları kurdukları devletlerin egemenlik sahasına göre değişen söz konusu coğrafi mekâna Türkistan - Turan - Türk İli - Türk Dünyası gibi isimler verilmektedirler. Bu coğrafyada Türk milleti çok sayıda devlet kurmuş, bölgeye egemen olmak isteyen Çinliler, Moğollar, Ruslar ve Farslar ile yüzyıllar boyu mücadele etmiştir. Çalışmanın amacı, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapmış Türkistan’ın sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel ve doğal miras unsurlarının turizm sektörü kapsamında tanıtılmasının sağlanması amacı ile gündeme getirilen “Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi” projesini tanıtmak ve önemini ortaya koymaktır.

Modern Silk Road Joint Tour Package” in the Promotion of the Turkish World

The Turks are among the most ancient and powerful nations that have played a role in the beginning and in the end of the ages, ruled three continents and pioneered the spread of Islam. Because they are a warrior nation, they live an active life with their ancestral homeland, Central Asia. Names such as Turkistan - Turan - Turkic - Turkish World are given to the geographical area which is known as the ancestral homeland of Turks and which changes according to the territory of the states where they establish the borders. In this geography, the Turkish nation has established many states and struggled with the Chinese, Mongols, Russians and Persians who want to dominate the region for centuries. The aim of this work is to promote and prove the importance of the "Modern Silk Road Common Tour Package" project, which aims to promote the concrete and intangible cultural and natural heritage elements of Turkistan that have been hosted by numerous cultural hosts within the tourism sector.

___

  • Budagov, B ve Kurbaov, B, (2017). İpek Yolu ve Türk Dünyası, I. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Nevşehir, 67-72.
  • Şahin, Ç. (2016). Çin ve Avrupa Birliği’nin Yeni İpek Yolu Girişimleri ve Orta Asya’ya Yansımaları. III. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu, 25-27 Mayıs, Bakü, s: 53-58.
  • http://www.turkkon.org/tr-TR/yayinlar/3/1642 ; Erişim Tarihi: 26 Mart 2018