Mediastenin kistik lezyonları açık cerrahi yöntemler ile kolaylıkla çıkarılabilse de, daha az invaziv olan torakoskopik yaklaşımlar tercih edilmektedir. Bu yazıda, mediastinoskopi ile çıkarılan iki bronkojenik kist olgusu sunuldu. Hemoptizisi olan, 53 yaşında kadın ve dispnesi olan 50 yaşında erkek olgunun ikisinde de sağ paratraekal kistik lezyon tespit edildi. Mediastinoskopi ile lezyonlar çıkarıldı. Mediastinal kistlerin tedavisinde mediastinoskopi, düşük morbidite ve mortalite oranları ile açık ve torakoskopik girişimlere alternatif bir işlemdir.
Although cystic lesions of the mediastinum can be easily excised with open surgical techniques, less invasive thoracoscopic approaches are mostly preferred. In this article, two cases of bronchogenic cysts which were excised with mediastinoscopy were presented. We recognized a right paratracheal cystic lesion in two cases including a 53-yearold female with hemoptysis and a 50-year-old male with dyspnea. The lesions were excised through mediastinoscopy. Mediastinoscopy is an alternative procedure to open and thoracoscopic approaches for the treatment of mediastinal cysts with low morbidity and mortality rates. "> [PDF] Servikal mediastinoskopi: Mediastinal kist eksizyonunda alternatif bir yöntem | [PDF] Cervical mediastinoscopy: an alternative method for mediastinal cyst excision Mediastenin kistik lezyonları açık cerrahi yöntemler ile kolaylıkla çıkarılabilse de, daha az invaziv olan torakoskopik yaklaşımlar tercih edilmektedir. Bu yazıda, mediastinoskopi ile çıkarılan iki bronkojenik kist olgusu sunuldu. Hemoptizisi olan, 53 yaşında kadın ve dispnesi olan 50 yaşında erkek olgunun ikisinde de sağ paratraekal kistik lezyon tespit edildi. Mediastinoskopi ile lezyonlar çıkarıldı. Mediastinal kistlerin tedavisinde mediastinoskopi, düşük morbidite ve mortalite oranları ile açık ve torakoskopik girişimlere alternatif bir işlemdir. "> Mediastenin kistik lezyonları açık cerrahi yöntemler ile kolaylıkla çıkarılabilse de, daha az invaziv olan torakoskopik yaklaşımlar tercih edilmektedir. Bu yazıda, mediastinoskopi ile çıkarılan iki bronkojenik kist olgusu sunuldu. Hemoptizisi olan, 53 yaşında kadın ve dispnesi olan 50 yaşında erkek olgunun ikisinde de sağ paratraekal kistik lezyon tespit edildi. Mediastinoskopi ile lezyonlar çıkarıldı. Mediastinal kistlerin tedavisinde mediastinoskopi, düşük morbidite ve mortalite oranları ile açık ve torakoskopik girişimlere alternatif bir işlemdir.
Although cystic lesions of the mediastinum can be easily excised with open surgical techniques, less invasive thoracoscopic approaches are mostly preferred. In this article, two cases of bronchogenic cysts which were excised with mediastinoscopy were presented. We recognized a right paratracheal cystic lesion in two cases including a 53-yearold female with hemoptysis and a 50-year-old male with dyspnea. The lesions were excised through mediastinoscopy. Mediastinoscopy is an alternative procedure to open and thoracoscopic approaches for the treatment of mediastinal cysts with low morbidity and mortality rates. ">

Servikal mediastinoskopi: Mediastinal kist eksizyonunda alternatif bir yöntem

Mediastenin kistik lezyonları açık cerrahi yöntemler ile kolaylıkla çıkarılabilse de, daha az invaziv olan torakoskopik yaklaşımlar tercih edilmektedir. Bu yazıda, mediastinoskopi ile çıkarılan iki bronkojenik kist olgusu sunuldu. Hemoptizisi olan, 53 yaşında kadın ve dispnesi olan 50 yaşında erkek olgunun ikisinde de sağ paratraekal kistik lezyon tespit edildi. Mediastinoskopi ile lezyonlar çıkarıldı. Mediastinal kistlerin tedavisinde mediastinoskopi, düşük morbidite ve mortalite oranları ile açık ve torakoskopik girişimlere alternatif bir işlemdir.

Cervical mediastinoscopy: an alternative method for mediastinal cyst excision

Although cystic lesions of the mediastinum can be easily excised with open surgical techniques, less invasive thoracoscopic approaches are mostly preferred. In this article, two cases of bronchogenic cysts which were excised with mediastinoscopy were presented. We recognized a right paratracheal cystic lesion in two cases including a 53-yearold female with hemoptysis and a 50-year-old male with dyspnea. The lesions were excised through mediastinoscopy. Mediastinoscopy is an alternative procedure to open and thoracoscopic approaches for the treatment of mediastinal cysts with low morbidity and mortality rates.

___

  • 1. Burjonrappa SC, Taddeucci R, Arcidi J. Mediastinoscopy in the treatment of mediastinal cysts. JSLS 2005;9:142-8.
  • 2. Zambudio AR, Lanzas JT, Calvo MJ, Fernández PJ, Paricio PP. Non-neoplastic mediastinal cysts. Eur J Cardiothorac Surg 2002;22:712-6.
  • 3. Santini M, Cavallesco G, Valieri L, Calia N. Akciğerin benign tümör ve hastalıkları. In: Sugarbaker DJ, Bueno R, Krasna MJ, Mentzer AJ, Zellos L, editors. Erişkin göğüs cerrahisi. İstanbul: Nobel Matbaacılık; 2011. s. 665-74.
  • 4. Smythe WR, Bavaria JE, Kaiser LR. Mediastinoscopic subtotal removal of mediastinal cysts. Chest 1998;114:614-7.
  • 5. Galluccio G, Lucantoni G. Mediastinal bronchogenic cyst's recurrence treated with EBUS-FNA with a long-term follow- up. Eur J Cardiothorac Surg 2006;29:627-9.
  • 6. Karamustafaoğlu YA, Yörük Y. Mediastinoskopi. Turkiye Klinikleri J Thor Surg-Special Topics 2009;2:38-42.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Inadvertent vertebral vein catheterisation during transjugular vein cannulation: a rare complication

Çiğdem GÜÇLÜ, Sema TURAN, Dilek KAZANCI, Sarper ÖKTEN, Bahar AYDINLI, İhsan AYIK, Murat TAŞ, Özcan ERDEMLİ

Evaluation of the patients diagnosed with diaphragmatic rupture in emergency room

Yücel YÜZBAŞIOĞLU, Alp ŞENER, Erkan BALKAN, Sinan BECEl, Havva KAVAKLI ŞAHİN, Ferhat İÇME

An evaluation of renal functions in pulsatile and non-pulsatile cardiopulmonary bypass in the elderly

Vedat BAKUY, Tarık DEMİR, Faruk HÖKENEK, Füsun GÜLCAN, Barbaros KINOĞLU, Mete GÜRSOY, Ali Aycan KAVALA

Tümör görünümünde trakeal granülasyon dokusunun endobronşiyal tedavisi

Aydan MERTOĞLU, Oktay BAŞOK, Nur YÜCEL, Kenan Can CEYLAN, Deniz AKPINAR

The effects of dexmedetomidine infusion on renal functions after coronary artery bypass graft surgery: a randomized, double-blind, placebo-controlled study

Gökhan İPEK, Deniz GÖKSEDEF, Zeki TALAS, Suat Nail ÖMEROĞLU, Berk ARAPI, Ozan Onur BAKANAY, Yerik JUNUSBEKOV, Nevzat Cem SAYILGAN

Aort koarktasyon zemininde gelişen aort diseksiyonunda iki aşamalı tamir:Olgu sunumu

İlker MATARACI, Özge ALTAŞ, Mehmet Kaan KIRALİ, Kamil BOYACIOĞLU

The effects of perioperative ultrafiltration on postoperative outcomes in dialysis-dependent patients undergoing open heart surgery

Hüseyin Ali TÜNEL, Rıza TÜRKÖZ, Öner GÜLCAN, Orhan Saim DEMİRTÜRK, İsa COŞKUN, Yücel ÇÖLKESEN

Thermoreactive nitinol clips for re-sternotomy in cases of sternal dehiscence

Özge ALTAŞ, Ali FEDAKAR, Kaan KIRALİ, Sabit SARIKAYA, Fuat BÜYÜKBAYRAK, Murat RABUŞ, Onur YERLİKHAN

Mediastinoskopi açısından yüksek riskli hastaların retrospektif analizi

Ahmet DEMİRKAYA, Ziya SALİHOĞLU, Sibel BULĞEN BULUÇ, Lale YÜCEYAR

Metabolik sendromlu bir olguda 26 yıl açık kalan safen ven grefti

Muhammet Raşit SAYIN, Abdullah Orhan DEMİRTAŞ, İbrahim AKPINAR

Academic Researches Index - FooterLogo