Polidaktili ve atrial septal defekt (ASD) birlikteliği çok nadir rastlanan bir anomalidir. Ellis van Creveld sendromu (EVC) ile ilgili temel klinik bulgular %100 olguda ellerde, %10-25 olguda buna ilaveten ayaklarda simetrik postaksiyel polidaktili içeren kas iskelet sistemi bozuklukları, orantısız cücelik, solunum sorunlarına neden olan dar göğüs kafesi, cilt, tırnaklar ve dişlerde ektodermal displazi, yüksek damak, maloklüzyon, mikrognati ve hastaların hemen hemen yarısında (%50-60) özellikle ASD’ler olmak üzere konjenital kalp hastalıklarıdır Bu yazıda, cerrahi tedavi ve sonuçları ile birlikte polidaktili ve primum tip ASD saptanan bir olgu sunuldu.
Comorbid polydactyly and atrial septal defect (ASD) is a very rarely seen anomaly. Basic clinical findings of Ellis-van Creveld syndrome include muscular skeletal disorders in the hands in 100% of cases, additional symmetrical postaxial polydactyly in the feet in 10-25% of cases, disproportionate dwarfism, a narrow thorax leading to respiratory problems, ectodermic dysplasia in the skin, nails, and teeth, a high palate, malocclusion, micrognathia, and congenital heart diseases, especially ASDs, in almost half of the patients (50-60%). In this article, we report a case with polydactyly and primum type ASD along with the surgical treatment and outcomes. "> [PDF] Polydactyly and ostium primum type atrial septal defect: Ellis-van Creveld syndrome | [PDF] Polidaktili ve ostium primum tip atriyal septal defekt: Ellis-van Creveld sendromu Polidaktili ve atrial septal defekt (ASD) birlikteliği çok nadir rastlanan bir anomalidir. Ellis van Creveld sendromu (EVC) ile ilgili temel klinik bulgular %100 olguda ellerde, %10-25 olguda buna ilaveten ayaklarda simetrik postaksiyel polidaktili içeren kas iskelet sistemi bozuklukları, orantısız cücelik, solunum sorunlarına neden olan dar göğüs kafesi, cilt, tırnaklar ve dişlerde ektodermal displazi, yüksek damak, maloklüzyon, mikrognati ve hastaların hemen hemen yarısında (%50-60) özellikle ASD’ler olmak üzere konjenital kalp hastalıklarıdır Bu yazıda, cerrahi tedavi ve sonuçları ile birlikte polidaktili ve primum tip ASD saptanan bir olgu sunuldu. "> Polidaktili ve atrial septal defekt (ASD) birlikteliği çok nadir rastlanan bir anomalidir. Ellis van Creveld sendromu (EVC) ile ilgili temel klinik bulgular %100 olguda ellerde, %10-25 olguda buna ilaveten ayaklarda simetrik postaksiyel polidaktili içeren kas iskelet sistemi bozuklukları, orantısız cücelik, solunum sorunlarına neden olan dar göğüs kafesi, cilt, tırnaklar ve dişlerde ektodermal displazi, yüksek damak, maloklüzyon, mikrognati ve hastaların hemen hemen yarısında (%50-60) özellikle ASD’ler olmak üzere konjenital kalp hastalıklarıdır Bu yazıda, cerrahi tedavi ve sonuçları ile birlikte polidaktili ve primum tip ASD saptanan bir olgu sunuldu.
Comorbid polydactyly and atrial septal defect (ASD) is a very rarely seen anomaly. Basic clinical findings of Ellis-van Creveld syndrome include muscular skeletal disorders in the hands in 100% of cases, additional symmetrical postaxial polydactyly in the feet in 10-25% of cases, disproportionate dwarfism, a narrow thorax leading to respiratory problems, ectodermic dysplasia in the skin, nails, and teeth, a high palate, malocclusion, micrognathia, and congenital heart diseases, especially ASDs, in almost half of the patients (50-60%). In this article, we report a case with polydactyly and primum type ASD along with the surgical treatment and outcomes. ">

Polydactyly and ostium primum type atrial septal defect: Ellis-van Creveld syndrome

Polidaktili ve atrial septal defekt (ASD) birlikteliği çok nadir rastlanan bir anomalidir. Ellis van Creveld sendromu (EVC) ile ilgili temel klinik bulgular %100 olguda ellerde, %10-25 olguda buna ilaveten ayaklarda simetrik postaksiyel polidaktili içeren kas iskelet sistemi bozuklukları, orantısız cücelik, solunum sorunlarına neden olan dar göğüs kafesi, cilt, tırnaklar ve dişlerde ektodermal displazi, yüksek damak, maloklüzyon, mikrognati ve hastaların hemen hemen yarısında (%50-60) özellikle ASD’ler olmak üzere konjenital kalp hastalıklarıdır Bu yazıda, cerrahi tedavi ve sonuçları ile birlikte polidaktili ve primum tip ASD saptanan bir olgu sunuldu.

Polidaktili ve ostium primum tip atriyal septal defekt: Ellis-van Creveld sendromu

Comorbid polydactyly and atrial septal defect (ASD) is a very rarely seen anomaly. Basic clinical findings of Ellis-van Creveld syndrome include muscular skeletal disorders in the hands in 100% of cases, additional symmetrical postaxial polydactyly in the feet in 10-25% of cases, disproportionate dwarfism, a narrow thorax leading to respiratory problems, ectodermic dysplasia in the skin, nails, and teeth, a high palate, malocclusion, micrognathia, and congenital heart diseases, especially ASDs, in almost half of the patients (50-60%). In this article, we report a case with polydactyly and primum type ASD along with the surgical treatment and outcomes.

___

  • 1. Ellis RW, van Creveld S. A Syndrome Characterized by Ectodermal Dysplasia, Polydactyly, Chondro-Dysplasia and Congenital Morbus Cordis: Report of Three Cases. Arch Dis Child 1940;15:65-84.
  • 2. Ye X, Song G, Fan M, Shi L, Jabs EW, Huang S, Guo R, Bian Z. A novel heterozygous deletion in the EVC2 gene causes Weyers acrofacial dysostosis. Hum Genet 2006;119:199-205.
  • 3. Mckusick VA, Egeland JA, Eldridge R, Krusen DE. Dwarfism in the Amish I. The Ellis-Van creveld syndrome. Bull Johns Hopkins Hosp 1964;115:306-36.
  • 4. Suguna Bai NS, Joseph TP, Nair PM. Ellis-Van Creveld syndrome. Indian J Pediatr 1983;50:227-9.
  • 5. Puliyel JM, Daniel A, Mathew CH. Ellis-van Creveld syndrome in Kerala. Trop Geogr Med 1987;39:385-7.
  • 6. Goldstein JL, Brown MS. Genetics and cardiovascular disease. In: Braunwald E, editor. Heart disease. 3rd ed. Philadelphia: W.B Saunders Company; 1988. p. 1628-29.
  • 7. Simon MW, Young LW. Radiological case of the month. Ellis-van Creveld syndrome (chondroectodermal dysplasia). Am J Dis Child 1986;140:665-6.
  • 8. Horigome H, Hamada H, Sohda S, Oyake Y, Kurosaki Y. Prenatal ultrasonic diagnosis of a case of Ellis-van Creveld syndrome with a single atrium. Pediatr Radiol 1997;27:942-4.
  • 9. Cahuana A, Palma C, Gonzáles W, Geán E. Oral manifestations in Ellis-van Creveld syndrome: report of five cases. Pediatr Dent 2004;26:277-82.
  • 10. Kagalwala TY, Vaidya VU, Joshi RM, Bharucha BA, Kumta NB. Chondro-ectodermal dysplasia. Indian Pediatr 1987;24:1045-50.
  • 11. Polymeropoulos MH, Ide SE, Wright M, Goodship J, Weissenbach J, Pyeritz RE, et al. The gene for the Ellisvan Creveld syndrome is located on chromosome 4p16. Genomics 1996;35:1-5.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

The accidental expansion of an inferior vena cava filter which migrated to the pulmonary artery

Atilla SEZGİN, Oktay KORUN, Tankut AKAY, Bülent SARITAŞ, Ali HARMAN

Dev sol atriyal miksomanın süperior septal yaklaşım ile eksizyonu: Olgu sunumu

Ali ARIKAN, Orhan KARABÖRK, Bülent MEŞE, K. Kaan ÖZSİN

The effects of clopidogrel, acetyl salicylic acid and tirofiban on acetylcholine-induced dilation in rat thoracic aorta segments

Mehmet BOĞA, Erdem Ali ÖZKISACIK, Tünay KURTOĞLU, Uğur GÜRCÜN, Selim DURMAZ, Berent DİŞCİGİL, M. İsmail BADAK

Kardiyopulmoner baypasta prime solüsyonu olarak 130/0.4-HES

Osman TİRYAKİOĞLU

An intrabronchial inflammatory myofibroblastic tumor treated with argon plasma and cryotherapy

Sinem Nedime SÖKÜCÜ, Ahmet Levent KARASULU, Sedat ALTIN, Levent DALAR, Neslihan FENER

Argon plazma koagülasyonu sonrası üç boyutlu endobronşiyal brakiterapi

Merdan FAYDA, Ahmet ILGAZLI, Görkem AKSU, Zeliha ARSLAN, Ayşegül YILDIRIM

The management of fast-track cardiac anesthesia in a patient with right atrial myxoma

Cevahir HABERAL, Gülnaz ARSLAN, Biricik Melis ÇAKMAK GÖKÇE

Histopatolojik inceleme gereksinimi duyulan yayma ve kültür negatif akciğer tüberkülozlu hastalarda klinik ve radyolojik özellikler

Oğuzhan OKUTAN, Dilaver TAŞ, Zafer KARTALOĞLU, Faruk ÇİFTÇİ, Ersin DEMİRER

Abdominal aort anevrizması tamirinde açık konvansiyonel ve endovasküler cerrahi tedavinin karşılaştırılması

Serkan YAZMAN, Tevfik GÜNEŞ, Barçın ÖZCEM, Levent YILIK, Orhan GÖKALP, Ali GÜRBÜZ, Ufuk YETKİN, İsmail YÜREKLİ

Thoracoscopy under local anesthesia for patients with a high cardiopulmonary risk index

Gökhan YUNCU, Cansel ATINKAYA, Figen TÜRK, Tolga SEMERKANT, Göksel KITER

Academic Researches Index - FooterLogo