Böbrek transplantasyonu olan hastaların sayısı giderek artmaktadır ve bu hastalar değişik patolojiler ile başvurabilmektedirler. Biz de kliniğimizde böbrek transplantasyonundan yaklaşık 9 yıl sonra gelişen DeBakey tip II aort disseksiyonu olan bir hastayı ameliyat ettik. Bu ameliyat sırasında miyokardın, böbrek fonksiyonlarının ve spinal kordun korunması son derece önemlidir ve bu amaçla sağ brakiyal arter kanülasyonu güvenli bir metottur.
The number of patients with renal transplantation has been increased and these patients can present with different pathologies. A patient with DeBakey type II aortic dissection was operated successfully 9 years after renal transplantation. It is important to protect myocardium, renal perfusion and spinal cord during the operation, and the right upper brachial artery cannulation is a safe method for this purpose. "> [PDF] Böbrek transplantasyonu sonrası gelişen dissekan aort anevrizmasının cerrahi onarımı: Olgu sunumu | [PDF] Surgıcal repair of dissecting aortic aneurysm after renal transplantation: Case report Böbrek transplantasyonu olan hastaların sayısı giderek artmaktadır ve bu hastalar değişik patolojiler ile başvurabilmektedirler. Biz de kliniğimizde böbrek transplantasyonundan yaklaşık 9 yıl sonra gelişen DeBakey tip II aort disseksiyonu olan bir hastayı ameliyat ettik. Bu ameliyat sırasında miyokardın, böbrek fonksiyonlarının ve spinal kordun korunması son derece önemlidir ve bu amaçla sağ brakiyal arter kanülasyonu güvenli bir metottur. "> Böbrek transplantasyonu olan hastaların sayısı giderek artmaktadır ve bu hastalar değişik patolojiler ile başvurabilmektedirler. Biz de kliniğimizde böbrek transplantasyonundan yaklaşık 9 yıl sonra gelişen DeBakey tip II aort disseksiyonu olan bir hastayı ameliyat ettik. Bu ameliyat sırasında miyokardın, böbrek fonksiyonlarının ve spinal kordun korunması son derece önemlidir ve bu amaçla sağ brakiyal arter kanülasyonu güvenli bir metottur.
The number of patients with renal transplantation has been increased and these patients can present with different pathologies. A patient with DeBakey type II aortic dissection was operated successfully 9 years after renal transplantation. It is important to protect myocardium, renal perfusion and spinal cord during the operation, and the right upper brachial artery cannulation is a safe method for this purpose. ">

Böbrek transplantasyonu sonrası gelişen dissekan aort anevrizmasının cerrahi onarımı: Olgu sunumu

Böbrek transplantasyonu olan hastaların sayısı giderek artmaktadır ve bu hastalar değişik patolojiler ile başvurabilmektedirler. Biz de kliniğimizde böbrek transplantasyonundan yaklaşık 9 yıl sonra gelişen DeBakey tip II aort disseksiyonu olan bir hastayı ameliyat ettik. Bu ameliyat sırasında miyokardın, böbrek fonksiyonlarının ve spinal kordun korunması son derece önemlidir ve bu amaçla sağ brakiyal arter kanülasyonu güvenli bir metottur.

Surgıcal repair of dissecting aortic aneurysm after renal transplantation: Case report

The number of patients with renal transplantation has been increased and these patients can present with different pathologies. A patient with DeBakey type II aortic dissection was operated successfully 9 years after renal transplantation. It is important to protect myocardium, renal perfusion and spinal cord during the operation, and the right upper brachial artery cannulation is a safe method for this purpose.

___

  • 1. Panneton JM, Gloviczki P, Canton LG, et al. Aortic reconstruction in kidney transplant recipients. Ann Vasc Surg 1996;10:97-108.
  • 2. Wolfe WG, Williams JM. Surgical correction of type I dissecting aortic aneurysm after renal transplantation. Ann Surg 1984;200:131-3.
  • 3. Tireli E, Korkut AK, Haberal C, Bostancı K, Onursal E. Open heart operations after renal transplantation. Ann Thorac Surg 1998;65:596.
  • 4. Vigano M, Rinaldi M, D’Armini AM, Pederzolli C, Minzioni G, Grande AM. The spectrum of aortic complications after heart transplantation. Ann Thorac Surg 1999;68:105-11.
  • 5. Kesler KA, Hanosh JJ, O’Donnell J, et al. Heart transplantation in patients with Marfan’s syndrome: A survey of attitudes and results. J Heart Lung Transplant 1994;13:899-904.
  • 6. Swanson RJ, Littooy FN, Hunt TK, Stoney RJ. Laparatomy as a precipitating factor in the rupture of intra-abdominal aneurysms. Arch Surg 1980;115:299-304.
  • 7. Taşdemir O, Sarıtaş A, Küçüker Ş, Özatik MA, Şener E. Aortic arch repair with right brachial artery perfusion. Ann Thorac Surg 2002;73:1837-42.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Böbrek transplantasyonu sonrası gelişen dissekan aort anevrizmasının cerrahi onarımı: Olgu sunumu

Levent BİRİNCİOĞLU, Oğuz TAŞDEMİR, Onurcan TARCAN, Mehmet Ali ÖZATİK, Erol ŞENER

Aort kök anevrizmalarında yeni sinüs oluşturularak kapak koruma

Tayfun AYBEK, Anton MORİTZ, Selami DOĞAN

Trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu

Alpay SARPER, Abid DEMİRCAN, Teoman DEMİREL, Gülay ÖZBİLİM

Ortotopik kalp transplantasyonu sonrasında gelişen komplikasyonlar

Atalay METE, Ömer BAYEZİD, İlhan GÖLBAŞI, Ozan ERBASAN, Harun GÜLMEZ, Aytül BELGİ, Volkan YURTMAN, Mehmet KABUKÇU, Cengiz TÜRKAY

Kan volümünün hesaplanmasında kullanılan yöntemlerin radyoaktif krom 51 yöntemine göre hassasiyetlerinin karşılaştırılması

Mehmet KAPLAN, Fevzi TORAMAN, Nurgül YURTSEVEN, Vedat ÖZKUL, Sevim CANİK, Ömer Fehmi YARDI, Abdullah Kemal TUYGUN

Sol ventrikül çıkım yolu darlığı ile beraber mitral kapak darlığı ve asandan aort anevrizması olan hastada aortoventriküloplasti: Olgu sunumu

Fevzi TORAMAN, Serdar EVRENKAYA, Sümer TARCAN, Hasan KARABULUT, Cem ALHAN

Vena kava filtreleri ve 11 olguluk tecrübemiz

Haşim ÜSTÜNSOY, Hakkı KAZAZ, Adnan CELKAN, Celalettin KAYIRAN, Rengin HAYTA, Ekrem BAYAR

Plevranın soliter (Lokalize ) fibröz tümörü:Üç olgu sunumu

Altuğ KOŞAR, Çağatay TEZEL, Alpay ÖRKİ, Bülent ARMAN, Murat KELEŞ, Canan DUDU, Hakan KIRAL

Kalp transplantasyonu sonrası erken dönem rejeksiyon takibinde epikardiyal elektrokardiyogram kullanılabilir mi?

Denyan MANSUROĞLU, Kaan KIRALİ, Cevat YAKUT, Ercan EREN, Gökhan İPEK

Akut pulmoner embolide radyolojik anatomik dağılım

Sinan ŞAHİN, Levent ÇELİK, Mustafa SARITAŞ, Osman KIZILKILIÇ

Academic Researches Index - FooterLogo