Trakeanın primer tümörleri çok nadirdir. Sunumuz trakeal segmenter rezeksiyon ve uç uca anostomoz uyguladığımız trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu olgusudur. Tümörün histolojik incelemesi WHO'nun tükrük bezleri ile ilgili kriterlerine uymaktadır. Hasta operasyondan bir yıl sonra asemptomatik olarak takip edilmektedir.
Primary tracheal tumors are very rare. We presented here a case of epithelial-myoepithelial carcinoma of the trachea who was treated with segmental tracheal resection and end-to-end anastomosis. Histologically, the tumor had the criteria of WHO international classification of salivary glands. The patient did well one year after the operation. "> [PDF] Trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu | [PDF] Epithelial myoepithelial carcinoma of the trachea Trakeanın primer tümörleri çok nadirdir. Sunumuz trakeal segmenter rezeksiyon ve uç uca anostomoz uyguladığımız trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu olgusudur. Tümörün histolojik incelemesi WHO'nun tükrük bezleri ile ilgili kriterlerine uymaktadır. Hasta operasyondan bir yıl sonra asemptomatik olarak takip edilmektedir. "> Trakeanın primer tümörleri çok nadirdir. Sunumuz trakeal segmenter rezeksiyon ve uç uca anostomoz uyguladığımız trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu olgusudur. Tümörün histolojik incelemesi WHO'nun tükrük bezleri ile ilgili kriterlerine uymaktadır. Hasta operasyondan bir yıl sonra asemptomatik olarak takip edilmektedir.
Primary tracheal tumors are very rare. We presented here a case of epithelial-myoepithelial carcinoma of the trachea who was treated with segmental tracheal resection and end-to-end anastomosis. Histologically, the tumor had the criteria of WHO international classification of salivary glands. The patient did well one year after the operation. ">

Trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu

Trakeanın primer tümörleri çok nadirdir. Sunumuz trakeal segmenter rezeksiyon ve uç uca anostomoz uyguladığımız trakeanın epiteliyal miyoepiteliyal karsinomu olgusudur. Tümörün histolojik incelemesi WHO'nun tükrük bezleri ile ilgili kriterlerine uymaktadır. Hasta operasyondan bir yıl sonra asemptomatik olarak takip edilmektedir.

Epithelial myoepithelial carcinoma of the trachea

Primary tracheal tumors are very rare. We presented here a case of epithelial-myoepithelial carcinoma of the trachea who was treated with segmental tracheal resection and end-to-end anastomosis. Histologically, the tumor had the criteria of WHO international classification of salivary glands. The patient did well one year after the operation.

___

  • 1. Jin XL, Ding CN, Chu Q. Epithelial – myoepithelial carcinoma arising in the nasal cavity: A case report and review of literature. Pathology 1999;31:148-51.
  • 2. Tralongo V, Daniele E. Epithelial myoepithelial carcinoma of salivaryglands: A review of literature. Anticancer Res 1998;18:603-8.
  • 3. Wilson RW, Moran CA. Epithelial – myoepithelial carcinoma of the lung: Immunohistochemical and ultrastructural observations and review of the literature. Hum Pathol 1997;28:631-5.
  • 4. Horinouchi H, Ishihara T, Kawamura M, et al. Epithelial – myoepithelial tumor of the tracheal gland. J Clin Pathol 1993;46:185-7.
  • 5. Ryska A, Kerekes Z, Hovorkova E, et al. Epithelial –myoepithelial carcinoma of the bronchus. Pathol Rse Pract 1998;194:431-5.
  • 6. Tsuji N, Tateisha R, Ishiguro S, et al. Adenomyoepithelioma of the lung. Am J Surg Pathol 1995;19:956-62.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

İzole rat kalplerine uygulanan reperfüzyon hasarında resveratrol'ün hemodinamik etkileri

Behçet SEVİN, Nilüfer ERKASAP, Sadettin DERNEK, Tuğrul KURAL, Murat İKİZLER, Ziya KAYGISIZ

Akut pulmoner embolide radyolojik anatomik dağılım

Sinan ŞAHİN, Levent ÇELİK, Mustafa SARITAŞ, Osman KIZILKILIÇ

Ortotopik kalp transplantasyonu sonrasında gelişen komplikasyonlar

Atalay METE, Ömer BAYEZİD, İlhan GÖLBAŞI, Ozan ERBASAN, Harun GÜLMEZ, Aytül BELGİ, Volkan YURTMAN, Mehmet KABUKÇU, Cengiz TÜRKAY

Sol ventrikül çıkım yolu darlığı ile beraber mitral kapak darlığı ve asandan aort anevrizması olan hastada aortoventriküloplasti: Olgu sunumu

Fevzi TORAMAN, Serdar EVRENKAYA, Sümer TARCAN, Hasan KARABULUT, Cem ALHAN

Kan volümünün hesaplanmasında kullanılan yöntemlerin radyoaktif krom 51 yöntemine göre hassasiyetlerinin karşılaştırılması

Mehmet KAPLAN, Fevzi TORAMAN, Nurgül YURTSEVEN, Vedat ÖZKUL, Sevim CANİK, Ömer Fehmi YARDI, Abdullah Kemal TUYGUN

Plevranın soliter (Lokalize ) fibröz tümörü:Üç olgu sunumu

Altuğ KOŞAR, Çağatay TEZEL, Alpay ÖRKİ, Bülent ARMAN, Murat KELEŞ, Canan DUDU, Hakan KIRAL

Vena kava filtreleri ve 11 olguluk tecrübemiz

Haşim ÜSTÜNSOY, Hakkı KAZAZ, Adnan CELKAN, Celalettin KAYIRAN, Rengin HAYTA, Ekrem BAYAR

Primer göğüs duvarı tümörleri

Mehmet YILDIRIM, Murat YAŞAROĞLU, Uncu Oya İMAMOĞLU, Bülent AYDEMİR, Alper FINDIKÇIOĞLU, IIgaz DOĞUSOY, Tamer OKAY, Hatice DEMİRBAĞ

Koroner bypass cerrahisinde radiyal arter kullanımının orta dönem anjiyografik sonuçları

Mehmet BALKANAY, Denyan MANSUROĞLU, Kaan KIRALİ, Başar SAREYYÜPOĞLU, Erdal TURAN, Vedat ERENTUĞ, Deniz GÖKSEDEF, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK, Bülent MUTLU, Suat Nail ÖMEROĞLU

Aort kök anevrizmalarında yeni sinüs oluşturularak kapak koruma

Tayfun AYBEK, Anton MORİTZ, Selami DOĞAN

Academic Researches Index - FooterLogo