Behçet hastalığı cilt lezyonları, genital ülserler, aftöz stomatit ve üveit ile karakterize vaskülitik bir patolojidir. Bu hastalıkta arteriyel anevrizmalar nadirdir. Bu yazıda, brakiyal arterin endovasküler kaplı stentlenmesi ile tedavi edilen Behçet hastalığı öyküsü olan nadir bir izole brakiyal arter anevrizma olgusu bildirildi.
Behçet’s disease is a vasculitic pathology characterized by skinlesions, genital ulcers, aphthous stomatitis, and uveitis. Arterialaneurysms are rare in this disease. Herein, we report a rarecase of an isolated brachial artery aneurysm with a history ofBehçet’s disease treated with endovascular covered stenting ofthe brachial artery. "> [PDF] Behçet hastalığı olan bir olguda kaplı stent ile tedavi edilen izole brakiyal arter anevrizması | [PDF] Isolated brachial artery aneurysm successfully treated with a covered stent in a patient with Behçet’s disease Behçet hastalığı cilt lezyonları, genital ülserler, aftöz stomatit ve üveit ile karakterize vaskülitik bir patolojidir. Bu hastalıkta arteriyel anevrizmalar nadirdir. Bu yazıda, brakiyal arterin endovasküler kaplı stentlenmesi ile tedavi edilen Behçet hastalığı öyküsü olan nadir bir izole brakiyal arter anevrizma olgusu bildirildi. "> Behçet hastalığı cilt lezyonları, genital ülserler, aftöz stomatit ve üveit ile karakterize vaskülitik bir patolojidir. Bu hastalıkta arteriyel anevrizmalar nadirdir. Bu yazıda, brakiyal arterin endovasküler kaplı stentlenmesi ile tedavi edilen Behçet hastalığı öyküsü olan nadir bir izole brakiyal arter anevrizma olgusu bildirildi.
Behçet’s disease is a vasculitic pathology characterized by skinlesions, genital ulcers, aphthous stomatitis, and uveitis. Arterialaneurysms are rare in this disease. Herein, we report a rarecase of an isolated brachial artery aneurysm with a history ofBehçet’s disease treated with endovascular covered stenting ofthe brachial artery. ">

Behçet hastalığı olan bir olguda kaplı stent ile tedavi edilen izole brakiyal arter anevrizması

Behçet hastalığı cilt lezyonları, genital ülserler, aftöz stomatit ve üveit ile karakterize vaskülitik bir patolojidir. Bu hastalıkta arteriyel anevrizmalar nadirdir. Bu yazıda, brakiyal arterin endovasküler kaplı stentlenmesi ile tedavi edilen Behçet hastalığı öyküsü olan nadir bir izole brakiyal arter anevrizma olgusu bildirildi.

Isolated brachial artery aneurysm successfully treated with a covered stent in a patient with Behçet’s disease

Behçet’s disease is a vasculitic pathology characterized by skinlesions, genital ulcers, aphthous stomatitis, and uveitis. Arterialaneurysms are rare in this disease. Herein, we report a rarecase of an isolated brachial artery aneurysm with a history ofBehçet’s disease treated with endovascular covered stenting ofthe brachial artery.

___

  • 1. Ozguler Y, Hatemi G, Yazici H. Management of Behçet’s syndrome. Curr Opin Rheumatol 2014;26:285-91.
  • 2. Lie JT. Vascular involvement in Behçet’s disease: arterial and venous and vessels of all sizes. J Rheumatol 1992;19:341-3.
  • 3. Li S, Chen AJ, Huang K, Li H. Successful treatment of vasculo-Behcet’s disease presenting as recurrent pseudoaneurysms: the importance of medical treatment. Dermatol Ther (Heidelb) 2013;3:107-12.
  • 4. Watanabe H, Oda H, Yoshida T, Yamaura M, Takahashi K, Miida T, et al. Endovascular stent-grafting for recurrent aneurysm in Behcet’s disease. Int Heart J 2000;46:745-9.
  • 5. Park JH, Chung JW, Joh JH, Song SY, Shin SJ, Chung KS, et al. Aortic and arterial aneurysms in behçet disease: management with stent-grafts--initial experience. Radiology 2001;220:745-50.
  • 6. Koksoy C, Gyedu A, Alacayir I, Bengisun U, Uncu H, Anadol E. Surgical treatment of peripheral aneurysms in patients with Behcet’s disease Eur J Vasc Endovasc Surg 2011;42:525-30.
  • 7. Calamia KT, Schirmer M, Melikoglu M. Major vessel involvement in Behçet’s disease: an update. Curr Opin Rheumatol 2011;23:24-31.
  • 8. Robbs JV, Naidoo KS. Nerve compression injuries due to traumatic false aneurysm. Ann Surg 1984;200:80-2.
  • 9. Kemp K, Radwan R, Shingler G, Davies C. Brachial artery pseudoaneurysm. BMJ Case Rep 2014;2014.
  • 10. Iscan ZH, Vural KM, Bayazit M. Compelling nature of arterial manifestations in Behcet disease. J Vasc Surg 2005;41:53-8.
  • 11. Kristen R, Schmitz-Rixen T, Huber P, Erasmi H. Aneurysm of the brachial artery--a rare complication of Behçet disease. Case report. Vasa 1988;17:229-32. [Abstract]
  • 12. Aggarwal A, Dabadghao S, Roy S, Agarwal S, Misra R. Brachial artery aneurysm and peripheral gangrene in a patient with Behçet disease. Clin Exp Rheumatol 1993;11:579-80.
  • 13. Kim WH, Choi D, Kim JS, Ko YG, Jang Y, Shim WH. Effectiveness and safety of endovascular aneurysm treatment in patients with vasculo-Behçet disease. J Endovasc Ther 2009;16:631-6.
  • 14. Ding ZY, Jin GN, Ai X, Li LY, Zheng P, Guan Y, et al. Endovascular treatment of behcet disease with recurrent infrainguinal arterial pseudoaneurysms: a case report and literature review. Medicine (Baltimore) 2016;95:e3545.
  • 15. Park S, Lee GH, Park JH, Park BS, Jin K, Kim YW. Successfully treated isolated renal artery pseudoaneurysm in a patient with Behçet’s disease. Kidney Res Clin Pract 2016;35:123-6.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Mücadele içinde mücadele: At nalı böbrek hastasında Leriche sendromunun cerrahi tedavisi

Serkan YAZMAN, Kadir ARSLAN, Buğra HARMANDAR, Burak Can DEPBOYLU

Akut akciğer hasarı ve apoptozisi önlemede oleanolik asidin etkisi

Erhan AYAN, Lülüfer TAMER GÜMÜŞ, Rabia BOZDOĞAN ARPACI, Abdulkerim BAYÜLGEN, Mehmet Oğuz KÖKSEL

Akut derin ven trombozu tanısının desteklenmesinde trombosit/lenfosit oranının kullanışlılığı

Yusuf VELİOĞLU, Ahmet YÜKSEL

The Hybrid Cardiac Surgeon: Way to go or waste of time?

Simon Suendermann, Joerg Kempfert, Volkmar Falk

Heartmate III sol ventrikül destek cihazının outflow greft bükülmesi: Olgu sunumu

Özgür YILDIRIM, Oğuz KONUKOĞLU, Denyan MANSUROĞLU, Shiraslan BAKSHALİYEV, Kenan SEVER, Mehmet BALKANAY

Plevral hastalıkların tanısında uyanık ve entübasyonlu video-yardımlı torakoskopik cerrahinin karşılaştırılması: Prospektif çok merkezli randomize bir çalışma

Fazlı YANIK, Ali Cevat KUTLUK, Celalettin KOCATÜRK, Ozan USLUER, Serdar, Berkant ÖZPOLAT, Altemur KARAMUSTAFAOĞLU, Hüseyin Ulaş ÇINAR, Cem Emrah KALAFAT, Refik, Burçin ÇELİK, Recep DEMİRHAN, Ezgi CESUR

Endovasküler anevrizma tamiri sonrası uzun dönemde akut aort trombozu: Olgu sunumu

Sinan ERKUL, Gülen Sezer ALPTEKİN ERKUL

Minimal invaziv akciğer kanserinde eski bir kontrendikasyon: Bronşiyal staplere yer yok

Kemal AYALP, Tuğba COŞGUN, Erkan KABA, Alper TOKER

Supravalvüler aort darlığında tekrarlayan cerrahi yaklaşım gereksinimi

Çağatay BİLEN, Gökmen AKKAYA, Osman Nuri TUNCER, Yüksel ATAY

Perkütan subklaviyen ven yoluyla tamamen implante edilebilir venöz erişim portu yerleştirilmesinin komplikasyonları ve tedavi stratejileri

Yusuf VELİOĞLU, Emrah SINMAZ, Ahmet YÜKSEL

Academic Researches Index - FooterLogo