AZERBAYCAN KAMU YÖNETİMİNDE YENİDEN YAPILANMA KAPSAMINDA E-DEVLET UYGULAMALARI

Soğuk Savaşın sona ermesi ile başlayan yeni dönemde Avrasya`nın merkezinde yer alan Orta Asya ve Kafkasya bölgeleri doğal kaynakları ve jeopolirik konumu ile dünyanın dikkat merkezine yeleşmiştir. 21. yüzyılın beraberinde getirdiği değişim toplumun tüm kesimlerini etkilemiştir. Teknolojik, ekonomik, siyasi, toplumsal ve kültürel alanlarda hızlı bir sürec yaşanmaktadır . Günümüzde her alanda değişim görülmekte ve buna paralel olarak kamy yönetimi anlayışı da değişmektedir. Teknolojinin hızla gelişimi ,çevre koşulları,doğal kaynakların sorumsuzca yok edilmesi,artan dünya nüfusu ve artan tüketim talepleri nedeniyle karşımıza yeni bir dünyayı çıkarmıştır. Bu yeni dünya düzeninde gelir,eğitim ve kültür farkları hızla artan terör, kaos ve ayrımcılık doğurmuştur. 1991 yılının Ekim ayında Azerbaycan`ın bağımsızlığını kazamnası çok büyük bir tarihi hadise olmakla birlikte, Azerbaycan halkının hayatında yeni bir başlanğıç noktası oluşturdu. Bağımsızlığını yeniden kazanan Azerbaycan Cumhuriyeti demokratik, sivil, liberal değerlere dayanan devlet yapısının oluşturulmasını başlıca amaç olarak belirledi. 1991 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti bağımsızlığını kazandıktan sonra, çağdaş toplumlara ayak uydurmak için yönetim alanında bir sıra reformlar yapılmaya başlanıldı. Bu reformlardaki başlıca amaç, eski Sovyet yönetiminin hantal yapısından kurtularak, daha verimli, etkin ve aynı zamanda demokratik bir yönetim düzenine kavuşmaktır. Yeni dünya düzeninde Azerbaycan üç sebepten dolayı dikkatlerı üzerinde toplamıştır: 1. Azerbaycan jeostratejik yönden Orta Asya ve Kuzey Kafkas`ın giriş kapısı olması; 2. Azerbaycan Orta Asya devletleri için Avrupa`ya geçiş noktası olması; 3. Büyük miktarlarda doğalgaz ve petrol rezervleri bulunur. Küreselleşme süreçleriyle birlikte birçok ülkeler, kamu yönetimlerinde yapılandırmaya gitmektedir. Bu çalışmanın amacı kamu yönetiminde teknik, siyasi ve hukuki yönleriyle e-Devlet yapılanması ve Azerbaycan için e-Devlet modeli, araştırmamızın konusunu oluşturmaktadır. E-Devletin ne olduğu, kamu yönetiminde e-Devlet yapılanmasının gerekliliği, Azerbaycan için e-Devlet modeli ve model için teknik ve yasal yapı ihtiyaçlarını belirlemek çalışmanın temel amacını oluşturmaktadır.

E-GOVERNMENT IMPLEMENTATIONS AS A PART OF THE REORGANIZATION OF AZERBAIJAN PUBLIC ADMINISTRATION

In the beginning of the new stage with ending of the Cold War period, regions of the Middle Asia and Caucasus located in the Middle Eurasia was in the center of world attention because of its natural resources and geopolitical position. The independence of Azerbaijan in October 1991, but with a huge historical event, has created a new starting point in the life of the Azerbaijani people. The change brought about by the 21st century has affected all segments of society. There is a rapid process in technological, economic, political, social and cultural fields. Today, every field of change is seen and the understanding of international relations changes accordingly in the new world. Three main causes of the attention Azerbaijan receives and her increasing importance in the new world order are following: 1. Azerbaijan’s importance in the Middle East and North Caucuses according to the geo-strategically position. 2. Azerbaijan is gate way to the Middle East for Europe. 3. Azerbaijan has a great oil and gas recourses and economical potential. With the globalization process, many countries have gone to the configuration in public administration. The age of information and technology not only rapidly changes the lives of individuals, but also transforms the functioning mechanisms of institutions, legal entities and states. The article deals with Public Administration, technical, political and legal aspects of e-government and e-government model for the structure of Azerbaijan. What is e-government, public administration, the necessity of building e-government, e- government model in Azerbaijan and models for technical and legal structure needs to determine constitutes are comprehensively considered in this article.

___

  • Azerbaycan Cumhuriyetinin Gelişmesi İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Üzere Milli Strateji (2003-2012 yılları), Azerbaycan Gazetesi, Bakü, 18 Şubat 2003.
  • Azerbaycan Cumhuriyetinde İletişim ve Bilişim Teknolojilerinin Gelişimi Üzere 2005-2008 Yılları İçin Devlet Programı (E-Azerbaycan), Azerbaycan Gazetesi, Bakü, 21 Ekim 2005.
  • AKÇAKAYA, M. (2017), “E-Devlet Anlayışı ve Türk Kamu Yönetiminde E-Devlet Uygulamaları”, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Yıl 2017, Sayı 3, Kış (Ocak-Haziran), s. 9-10.
  • BÜKE, A. (2002), Bilişim Çağında e-Devlet ve e-Türkiye, İzmir: İzmir Ticaret Odası Yayını.
  • DEMİRHAN, Y. ve TÜRKOĞLU, İ. (2014), “Türkiye’de E-devlet Uygulamalarının Bazı Yönetim Süreçlerine Etkisisinin Örnek Projeler Bağlamında Değerlendirilmesi”, Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, Cilt 10, Sayı 22.
  • “Elektronik İmza ve Elektronik Belge Hakkında” Azerbaycan Cumhuriyeti Kanunu, Azerbaycan Gazetesi, Bakü, 9 Mart 2004.
  • “Kişisel Veriler” Azerbaycan Cumhuriyeti Kanununu, Azerbaycan Gazetesi, Bakü, 30 Eylül 2005.
  • NORIS, D. F. (2010), “E-government, e-Democracy, e-Transformation? Now? Soon? Ever?” İçinde Explorations in eGovernment and Governance (Ed. by: Asım Balcı and Others), Selected Proceedings of The Second International Conferance On eGovernment and Governance, I, (1-15), Antalya, Turkey.
  • UÇKAN ,Ö. (2003), E-Devlet, E-Demokrasi ve Türkiye, Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılanması İçin Strateji ve Politikalar-I, Literatür Yayıncılık, İstanbul, s.47.
  • “Telekomünikasyon hakkında” Azerbaycan Cumhuriyeti Kanunu, Azerbaycan Gazetesi, Bakü, 18 Haziran 2003.
  • Türkiye Bilim Şurası (2002), E-devlet Çalışma Grubu Raporu, Mayıs, s. 10-11.
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-0603
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 1996
  • Yayıncı: Süleyman Demirel Üniversitesi