Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümlerinde Okutulan Derslerin Öğrencilere Sağladığı Katkı Düzeyinin Araştırılması

Araştırmada, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümlerinde okutulan derslerin öğrencilere sağladığı katkı düzeyinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Veriler amaca uygun olarak hazırlanan anket ile yöntemi ile elde edilmiştir. Ankette 5 dereceli likert tipi 22 soru bulunmaktadır. Anket hazırlanırken ölçme ve değerlendirme uzmanlarının görüşleri alınmış ve testin güvenirlik katsayısı hesaplanmış Alpha güvenirliği 0,87 bulunmuştur. Anket Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilere uygulanmıştır. Anketlerden hatasız olarak dolduran 63 erkek 53 kız olmak üzere toplam 116 katılımcının anketi değerlendirmeye alınmıştır. Verilerin istatistik işlemleri katılımcıların her soruya verdikleri cevapların (%) yüzde dağılımına göre yapılmıştır. Elde edilen verilerin sonucuna göre öğrencilere verilen derslerin öğrencilerde yeni bilgi, Beceri, tutum ve davranışlar kazandırdığını fakat bunun yeterli düzeyde olmadığı söylenebilir.

___

BAŞARAN, İ. M. (1978), Eğitime Giriş , Üçüncü Basım, s.19, Ankara.

BAŞARAN, İ. M. (1996), Türkiye Eğitim Sistemi, Üçüncü Basım, s. 100, Ankara.

BOOM, S.B. (1979), İnsan Nitelikleri ve Okulda Öğrenme, (Çev: D., Ali Özcelik ), s.300, Ankara: Milli Eğitim Basımevi,

ÖZMEN, Ö. (1976), Çağdaş Sporda Eğitim Üçgeni, s. 16-31, İzmir.

TAMER, K. (1987), Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi, Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Eğitim Ön Lisans Programı, s.2-3, Ankara: Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, No:101.

TÜRK, E. (1999), Türk Eğitim Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığında Yapısal Değişmeler, s.23, Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.

TYLER, W.R. (1950), Basic Principles of Curriculum Development and Instrruction University of Chicago Press, Chicago, 4.