ÖRGÜTLERDE ÖDÜLLENDİRMENİN İŞGÖREN MOTİVASYONU VE PERFORMANSI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Bu çalışmada anket yöntemine dayalı olarak, Türkiye’deki küçük ve orta büyüklükteki işletmeler örneklem grubu esas alınmak suretiyle ödüllendirmenin işgören motivasyonu ve performansı üzerindeki etkisinin ne ölçüde olacağının araştırılması hedef alınmıştır. Literatürde ödüllendirme, motivasyonun işgören ve yöneticiler açısından önemi ve buna bağlı olarak çalışan performansının değerlendirilmesi esas alındığı ve bu konuların işgörenler üzerindeki etkilerinin incelendiği bir araştırma bulunmaktadır. Bu amaçla çalışmanın konusu olarak belirlenen ödüllendirmenin işgören motivasyonu üzerindeki etkisini görebilmek için 37 sorudan ve 2 bölümden oluşan, 7’li Likert tutum ölçeğinin kullanıldığı bir anket hazırlanmıştır. Anketin birinci bölümünde kişisel bilgiler, ikinci bölümünde ödüllendirme ve motivasyonunu çalışanlar üzerindeki önemi, üçüncü bölümde ise çalışan performansına yönelik sorular hazırlanmıştır. Anket küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde çalışan 200 kişi üzerinde uygulanmıştır. Çalışmamızda, yapılan anket sonucu değerlendirilerek elde edilen veriler SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) istatistik yazılım programı kullanılarak yorumlanmıştır. Analiz sonuçlarına göre ortaya çıkan bulgular doğrultusunda sonucunda bireysel motivasyonun mesleki performansı örgütsel motivasyonunda ücret performansını pozitif yönde etkilediği tespit edilmiştir. Araştırmanın sonuçları tartışılmış, hem işletme yöneticileri hem de işgörenler için önerilerde bulunulmuştur.

Based on the survey in this study has been targeted to what degree to effects of awarding on the performance of the employee which based on sample group by small and medium-sized enterprises (SME) at Beyoğlu province in Istanbul, European Side. There is no research about rewarding, the importance of motivation by employees and managers, accordingly based on the evaluation of performance and the effects of these issues on employees in the literature. For this purpose, consisting of 37 questions which are used a 7 point Likert scale questionnaire was prepared to view the subject of the study determined the effect on the employee motivation. Personal information in the first part of the survey, the importance of reward and motivation on employees in the second part of it, and employee performance in the third part of it are prepared for questionnaire. The questionnaire has been applied on 200 employees who work in various SMEs.In this study, the data obtained from the questionnaire was interpreted through SPSS, a statistical software program. With findings according to the results in line, individual motivation impacting performance, and organizational motivation impacting wages positively, has been determined. Results of the study are discussed and recommendations not only managers but also employees who have been made

___

  • Akçit, V. (2011). Örgütlerde Ödüllendirme ve Cezalandırmanın Örgüt Çalışanlarının Performansına Etkisi, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Pamukkale Üniversitesi, Denizli.
  • Barutçugil, İ. (2004). Ücretlendirme, Ödüllendirme ve Takdir, Başoğlu, C. (Eds.), Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi (1. Baskı ). İstanbul: Kariyer Yayıncılık İletişim Eğitim Hizmetleri, Ecem Ofset Baskı.
  • Baumeister, R. F. ve Leary, M. R. (1995). The need to belong: desire for interpersonal attachments as a fundamental human motivation. Psychological bulletin, 117 (3), 497.
  • Çam, S. (2011). İnsan Kaynakları Planlaması. İstanbul: Hayat Yayınları.
  • De Ruyter, K. O., Wetzels, M. ve Feinberg, R. (2001). Role stress in call centers: its effects on employee performance and satisfaction. Journal of Interactive Marketing, 15 (2), 23-35.
  • Dolgun, U. (2010). İnsan Kaynakları Yönetimi. Bursa: Ekin Yayınevi, Ekin Basım Dağıtım.
  • Duman, F. (2011). İşletmelerde Personelin Motivasyonunu Sağlamak İçin Oluşturulan Ödül Sisteminin Personel Açısından Beklenen ve Gerçekleşen Ödül Boyutunda Değerlendirilmesi ve Bir Alan Araştırması, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Sivas.
  • Ekinci, F. (2008). Kamu personel yönetiminden insan kaynakları uygulamasına geçişin çalışanların verimliliğine etkisi. Maliye Dergisi, 155, 175-185.
  • Elliot, A. J. ve Dweck, C. S. (Eds.) (2013). Handbook of competence and motivation. Guilford Publications.
  • Ertan, H. (2008). Örgütsel Bağlılık, İş Motivasyonu ve İş Performansı Arasındaki İlişki: Antalya'da Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir İnceleme, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayımlanmamış Doktora Tezi, Afyon.
  • Hackman, J. R. ve Oldham, G. R. (1976). Motivation through the design of work: Test of a theory. Organizational behavior and human performance, 16 (2), 250-279.
  • Javed, L. ve Javed, N. (2013). An Empirical Study on the Factors That Affect Employee Motivation and Their Relationship with Job Performance.
  • Kesici S. (2006) Bankalarda Motivasyon ve İş Tatmini İlişkisi ve Uygulamadan Bir Örnek, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Pamukkale Üniversitesi, Denizli.
  • Koç, A. (2007). Örgütlerde Ödüllendirme Sistemlerinin İş Tatminine Yönelik Bir Araştırma, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, T.C. Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya.
  • Özgür, E. (2006). Performans Yönetimi ile Motivasyon İlişkisi Bir Uygulama, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum.
  • Parker, S. K. (2014). Beyond motivation: Job and work design for development, health, ambidexterity, and more. Annual review of psychology, 65, 661-691.
  • Pehlivan, B. (2008). İnsan Kaynakları Yönetiminde Performans Değerlendirmesi ve Maliye Bakanlığı Çalışanlarına Yönelik Bir Çalışma, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale.
  • Salanova, M., Agut, S. ve Peiro, J. M. (2005). Linking organizational resources and work engagement to employee performance and customer loyalty: the mediation of service climate. Journal of applied psychology, 90 (6), 1217.
  • Selen, U. (2009). İşletmelerde Motivasyon Sistemi, Araçları ve Yardımcı Öğeler; Ar-Ge Şirketi Örneği, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ.
  • Yi, Y., Nataraajan, R., ve Gong, T. (2011). Customer participation and citizenship behavioral influences on employee performance, satisfaction, commitment, and turnover intention. Journal of Business Research, 64 (1), 87-95.
  • Yüksel, Ö. (2007). İnsan Kaynakları Yönetimi, (6. Baskı), Gazi Kitapevi, Fersa Matbaacılık Baskı, Ankara.
  • Yürür, Ş. (1998). Ödüllendirme Sistemleri ile Örgütsel Adalet Arasındaki İlişkilerin Analizi ve Bir Uygulama, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas.
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi-Cover
  • ISSN: 1304-429X
  • Yayın Aralığı: Yılda 5 Sayı
  • Yayıncı: Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

SINIF ÖĞRETMENLERİNİN ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİSİNE VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİSİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ

Özcan PALAVAN, Necati GEMALMAZ, Derya KURTOĞLU

YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULLARINDA GÖREV YAPAN İNGİLİZCE OKUTMANLARININ SORUNLARI

Hüsameddin Demir, Kenan Kapukaya, Burhan Özfidan

İŞBİRLİKLİ TARTIŞMA SORGULAMA (İTS) STRATEJİSİNİN İLKOKUL 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUĞUNU ANLAMA BAŞARILARINA ETKİSİ

Muamber Yılmaz, Mustafa Top

KAVRAMSAL DEĞİŞİM METİNLERİ VE YAŞAM TEMELLİ ÖĞRENMENİN ÖĞRENCİLERİN FİZİK ÖĞRENME YAKLAŞIMLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Gülbin Özkan, Gamze Sezgin Selçuk

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ MÜLTECİLERE YAPILAN SAĞLIK YARDIMLARININ YASAL VE ETİK TEMELLERİ

Ömer YAVUZ

FEN ÖĞRENMEYE YÖNELİK MOTİVASYON BİLİMSEL YARATICILIĞI ETKİLER Mİ?

Huriye DENİŞ ÇELİKER, Aycan TOKCAN, Seda KORKUBİLMEZ

Öğrencilerin İngilizce Öz Yeterlik İnançlarının Algılanan Özerklik Desteği Açısından İncelenmesi/Investigation of Students' Self Efficacy Beliefs in Terms of Perceived Autonomy Support

Sedat Kanadlı, Birsen Bağçeci

İNANÇLARIN VE DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERİN SINIF ÖĞRETMENLERİNİN YAZILI ANLATIM ÖĞRETİMİ UYGULAMALARINA ETKİSİ

Demet Seban, Hasan Çakır

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ADAYLARININ ETKİLİ İLETİŞİM HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Elif ÖZTÜRK YILMAZTEKİN

ÖĞRENCİLERİN İNGİLİZCE ÖZ YETERLİK İNANÇLARININ ALGILANAN ÖZERKLİK DESTEĞİ AÇISINDAN İNCELENMESİ

Sedat KANADLI, Birsen BAĞÇECİ