BUCAK İLÇESİ HAKKINDA YAPILAN AKADEMİK ÇALIŞMALARA YÖNELİK İÇERİK ANALİZİ

Bu araştırmada Göller Yöresinde Burdur ili Bucak ilçesine dair yapılmış olan akademik çalışmalar incelenmiş olup, bu inceleme sonucunda Bucak ilçesinin bölgesel gelişimini ortaya koymak amaçlanmıştır. Böylelikle ulaşılan akademik çalışmalarla beraber Bucak ilçesinin son 29 yıldaki değişimi değerlendirilecektir. Araştırmada, daha önce yapılmış olan çalışmaların yoğunlaşmaya başladığı yıl olan 1992 yılından itibaren Bucak ilçesi hakkında toplam 98 akademik çalışma yapıldığı tespit edilmiş olup, yapılmış olan çalışmaların bu tarih ve sonrasını kapsadığı ortaya çıkmıştır. Araştırma sonucunda Bucak ilçesi hakkında yapılan çalışmalarda yıllar itibariyle bir artış yaşandığı tespit edilmiştir. Yapılmış olan 98 çalışmada, toplam 215 araştırmacı olduğu tespit edilmiş ve bu araştırmacıların en çok doktor öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) unvanına sahip oldukları görülmüştür. Yapılan çalışmalarda 23 temel alan tespit edilmiş olup en çok çalışmalara konu olan alanın ise 21 çalışma ile sosyal, beşeri ve idari bilimler olduğu tespit edilmiştir.

CONTENT ANALYSIS OF ACADEMIC STUDIES ABOUT BUCAK DISTRICT (A REVIEW BETWEEN 1992-2020)

n this research, academic studies on Bucak district of Burdur province in the Lakes Region were examined, and as a result of this study, it was aimed to reveal the regional development of Bucak district. Thus, together with the academic studies reached, the change of Bucak district in the last 29 years will be evaluated. In the research, it has been determined that a total of 98 academic studies have been made about Bucak district since 1992, the year when the previous studies started to intensify, and it was revealed that the studies carried out covered this date and later. As a result of the research, it has been determined that there has been an increase in the studies on Bucak district over the years. It was determined that there were a total of 215 researchers in 98 studies, and it was seen that these researchers held the title of doctor (Assistant Prof. Dr.) the most. In the studies carried out, 23 basic fields have been identified, and it has been determined that the field that is the subject of the most studies is social, human and administrative sciences with 21 studies.

___

  • Alkan, H. ve Demir, E. (2013). Orman köylerinde kooperatifçiliğin gelişimine etki eden etmenler. SDÜ Orman Fakültesi Dergisi, (14), 1-9.
  • Arıbaş, K. (2005). Bucak ilçesinin tarımsal özellikleri. I. Burdur Sempozyumu, 1142-1155.
  • Arıbaş, K. ve Öcal, T. (2011). Bucak ilçesinin nüfus coğrafyası. Doğu Coğrafya Dergisi, 12(17), 309-344.
  • Çiçek, H., Demirel, M. ve Onat, O. (2010). İşletmelerin web sitelerinin değerlendirilmesine ilişkin bir araştırma: Burdur ili örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(2),187-206.
  • Dalğar, H., Tunç, H. ve Kaya. M. (2009). Bölgesel kalkınmada yükseköğretim kurumlarının rolü ve Bucak örneği. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (1), 39-50.
  • Gürbüz, C., Bozkurt, Ö. ve Dal, N. (2020). Üniversitenin markalaşması: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin markalaşma sürecinin incelenmesi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi, 4(1), 178-208.
  • Hepdeniz, K. ve Cengiz, O. (2014). Burdur ili, Bucak ilçesi ve civarının coğrafi bilgi sistemleri kullanılarak çizgisel yoğunluk haritasının oluşturulması. V. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Ekim, 1-4.
  • İnanır, A. (2019). Kültürel miras turizmi kaynakları bakımından Bucak: Milias (Milyos) Sia ve Kremna antik kentleri örneği. International Young Researchers Student Congress, 28-30 Kasım, 1035-1042.
  • Kalkan, A. ve Erdoğan, H. (2011). Yerel yönetim başarısını ve seçmen tercihini etkileyen unsurlar: Bucak ilçesinde bir araştırma. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 13(1), 217-240.
  • Selçuk, Z., Palancı, M., Kandemir, M. ve Dündar, H. (2014). Eğitim ve bilim dergisinde yayınlanan araştırmaların eğilimleri: İçerik analizi. Eğitim ve Bilim, 39(173), 430-453.
  • Tüfekci, Ö. K., Tüfekci, N. ve Kalkan, G. (2016). Eğirdir mutfağının marka kimlik unsurlarının değerlendirilmesi: Menülere ilişkin bir içerik analizi. IMUCO, Nisan, 21-22, 218-225.
  • Ongun, U., İnanır, A. ve Kilinç, O. (2019). Ağlasun ilçesinin gastronomi turizmi potansiyelinin belirlenmesi, kültür ve kırsal turizme entegrasyonu. Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 3(4), 805-822.
  • Öztaş, K. ve Karabulut, T. (2007) Turistik destinasyon oluşturma potansiyeli açısından göller yöresinin önemi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, (12), 128-137.
  • Uysal, M. (2010). XIX. yüzyılın ikinci yarısında Bucak'ta idari ve sosyal yapı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (3) , 103-119.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 2149-1658
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Yayıncı: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

ÜÇ BOYUTLU MERMER KESME PROBLEMİ İÇİN BİR TAM SAYILI DOĞRUSAL PROGRAMLAMA MODELİ

Gokhan YİLMAZ, Yusuf ŞAHİN

TÜRKİYE'DE SICAK PARA HAREKETLERİ İLE BORSA GETİRİSİ VE LİKİDİTESİ ARASINDA ASİMETRİK VE NEDENSELLİK İLİŞKİNİN ANALİZİ

Tuncer YILMAZ

ÇOKLU YAPISAL KIRILMALAR ALTINDA ENFLASYON İLE ULUSLARARASI PETROL FİYATLARI İLİŞKİSİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ

Gökhan KARTAL

KÜRESEL HURDA DEMİR TİCARETİ İLİŞKİLERİNİN SOSYAL AĞ ANALİZİ YÖNTEMİYLE DEĞERLENDİRİLMESİ

Behiç ÇETİN, Taner FİLİZ

DİJİTALLEŞEN KAMU HİZMETLERİNDE E-DEMOKRASİ VE VATANDAŞLIK ANLAYIŞI: ENTROPİ TEMELLİ MABAC UYGULAMASI AB ÜLKELERİ ÖRNEĞİ

Dr. Öğr. Üyesi Serkan DORU, Yaşam BALKU

EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİNİ KAZANMA VE ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ SAĞLAMA PERSPEKTİFİNDEN KADIN İŞÇİLERİN KALKINMA İLE İLİŞKİSİ

Bediha ŞAHİN

ETİK LİDERLİK VE ÖRGÜTSEL DEMOKRASİNİN ÖRGÜTSEL ÖZDEŞLEŞME ÜZERİNDEKİ ETKİSİNDE İŞE ADANMIŞLIĞIN ARACI ROLÜ

Ethem TOPÇUOĞLU, Erdoğan KAYGIN

"MEKSİKA DALGASI": ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN COVID-19 İLE İLGİLİ BİLİŞSEL YAPILARININ ANALİZİ

Ramazan ERDEM, Elif KAYA, Necla YILMAZ, Ahmet ALKAN, İzzet ERDEM

OTOMOTİV FİRMALARININ ENDÜSTRİ 4.0 ÖNCESİ VE SONRASI FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ: BİST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ'NDE BİR UYGULAMA

İsmail Fatih CEYHAN, Merve KARA

BELEDİYELERDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİN KURULMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Onur Kemal YILMAZ