SOKAĞIN HAFIZASINI TUTMAK, HAFIZANIN SOKAKLARINDA GEZMEK: KUZGUNCUK ÖRNEĞİ

Amy Mills’in Koç Üniversitesi yayınlarından 2014 yılında “Hafızanın Sokakları: İstanbul’da Peyzaj, Hoşgörü ve Ulusal Kimlik” adıyla basılan araştırması millileşen bir kentin kültürel coğrafyaları üzerine bizi eleştirel bir geziye çıkarıyor. Makalede kitabın eleştirel bir incelemesi yapılmaktadır. Özellikle Osmanlı imparatorluğundan bugüne gelirken  İstanbul'un kozmopolit mahallelerinde yaşanan dönüşüm ve bunun tarihsel ve coğrafi yansımaları ele alınmaktadır. Kuzguncuk örneğinde özellikle millileşen kent ve kent kültürünün analizi yapılmıştır. 

KEEPING THE STORAGE OF THE STREET, GOING IN THE STREETS OF THE MEMORY: KUZGUNCUK SAMPLE

This is a critical review of a book titled as “Hafızanın Sokakları: İstanbul’da Peyzaj, Hoşgörü ve Ulusal Kimlik”  by Amy Mills published by Koç Üniversity publications in  2014 .  Her research is evaluated in the context of the Ottoman past and its spatial traces as it can be seen in the old cosmopolitan neighbourhoods in İstanbul. Kuzguncuk is one these neighbourhoods that has a special place in the history and geography of Turkey and İstanbul. In my review I specifically  focused on the nationalization process that had occured  in the urban cultural setting of Kuzguncuk.  

___

  • Amy Mills (2014). Hafızanın Sokakları: İstanbul'da Peyzaj, Hoşgörü ve Ulusal Kimlik. Çeviren: Cem Soydemir. İstanbul: Koç Üniversitesi Yayınları. (ISBN: 9786055250249