İŞLETMELERDE KORKU KÜLTÜRÜ VE YÖNETİMİ

İşletmelerde korku kültürünün bulunması, çalışanlar üzerinde bir baskı oluşturmakla beraber, işgörenlerin davranışlarını da sınırlandırabilmektedir. İş yerlerinde var olan bu korku kültürünün sebeplerini, kaynağını ve olası sonuçlarını öngörebilmek işletmenin varlığını başarılı bir şekilde sürdürebilmesi için hayati bir fayda sağlayabilir. Bu bağlamda ele alınan çalışmamızda korku, korku kültürü ve yönetimi konularından oluşan kavramsal çerçeve tamamlandıktan sonra Adıyaman Organize Sanayisinde bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda işletmelerde korku kültürünün çok belirgin bir düzeyde olmamasına rağmen bir korku kültürünün var olduğu ve işgörenlerin korkularını rahat bir şekilde yönetebildikleri tespit edilmiştir.

___

  • Asunakutlu, T., (2009), Nepotizm-İş Tatmini İlişkisi: Aile İşletmelerinde Bir İnceleme, 17. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Bildiriler Kitabı, 730–736.
  • Aykaç, B., (1999), İnsan Kaynakları Yönetimi Ve İnsan Kaynaklarının Stratejik Planlaması, Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.
  • Cüceloğlu, D., (2002), İletişim Donanımları, İstanbul: Remzi Kitabevi. http://209.85.135.132/search?q=cache:037lhwxXkmkJ:www.caginpolisi.com.tr/19/3839.htm+korku+matrisi&hl=tr&ct=clnk&cd=5&gl=tr&client=firefox-a (20.11.2014)
  • Kaşmer, T., (2009), Korku Kültürünün Yönetim, Çalışan ve İşletme Üzerindeki Etkilerinin Analizi, (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi), Muğla Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Muğla.