Mahalli İdarelerin Altyapı Yatırımlarının Finansmanında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)

Küreselleşmenin etkileri pek çok alanda olduğu gibi kamu yönetimi alanında da hissedilmekte, kendini merkezi idareden mahalli idarelere görev ve yetki devri şeklinde göstermektedir. Yerinden yönetim olarak nitelendirilen bu olgu bir yönüyle mahalli idarelerin mali açıdan da özerk bir statüye sahip olmalarını sağlamaktadır. Altyapı yatırımlarının finansmanı açısından bu özerklik ancak uzun vadeli finansman sağlayan sermaye piyasalarının kullanımı ile anlam ifade edebilecektir. Bu çalışmada, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) mahalli idarelerin altyapı yatırımlarının finansmanındaki rolü incelenmekte; bu yatırımlara özel olarak tasarlanan GYO'ların mahalli idarelerin merkezi yönetim bütçesindeki yükünü azaltabileceği ileri sürülmektedir

Real Estate Investment Trust(REIT)Model for Local Governments in Infrastructure Finance

The effects of globalization are perceived in public administration as well as in other areas and show up as delegation of duties and authorities from central government to local governments. This phenomenon is called decentralization that in a way requires local governments to have fiscal autonomy. We think that this autonomy would reveal itself in infrastructure investments only if capital markets, providing long-term finance, are utilized. In this study, we discuss the role of real estate investment trusts (REITs) in infrastructure investments and propose that REITs specialized in infrastructure finance would relieve local governments' burden on central government budget

___

  • Akçay, B. (2007), "Türkiye'de Altyapı Yatırımlarının Finansmanı: 1980'li Yıllarda Gelişmeler", Active Dergisi, 52, 84-97.
  • Aydemir, S. (2001), "Türkiye'de Yerel Yönetimler: Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Açısından Bir Değerlendirme", Yerel Yönetim ve Denetim Dergisi , 6(6), 396-404.
  • Bakıcı, Z. (2004), 21. Yüzyılda Yönetimlerarası Mali İlişkiler, Çağdaş Yerel Yönetimler, 13(1), Ocak 2004, 5-32.
  • Çelebi, T. (2003), Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ve Türkiye'de İdari Vesayet Uygulamasının Değerlendirilmesi, Ankara: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Ertuğrul, E. ve Genç, Ö. (2007), Altyapı Yatırımlarının Finansmanı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Müdürlüğü, Ankara: Türkiye Kalkınma Bankası.
  • İlbank (2013), "İller Bankası", 2013 Faaliyet Raporu, Ankara: İller Bankası.
  • İşleyen, İ.Ş. (2011), "İller Bankasının Yeniden Yapılandırılması ve Yerel Yönetimler Üzerindeki Etkileri", Mahalli İdareler Dergisi , 199, 42-52.
  • Kalkınma Bakanlığı (2013), Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018), Ankara: Kalkınma Bakanlığı.
  • Keleş, R. (2012), Yerinden Yönetim ve Siyaset, İstanbul: Cem Yayınevi.
  • Öncel, Y. (1992), Mahalli İdareler Maliyesi, Filiz Kitabevi, İstanbul.
  • Özel, M. (2008), Devletin İşlevsel Dönüşümü ve Genel Kamu Yönetimi Üzerine Etkileri, M. Özel, V. Eren içinde, Devletin Dönüşümü ve Yeni Dönem Kamu Yönetimi, Konya: Çizgi Kitabevi, 129-181.
  • Sadioğlu, U. ve Öktem, M.K. (2009), Ulusal Kalkınmanın Döngüsü: Türkiye'nin Kalkınma Yönetimi Sorunsalı, K.U. Bilgin, A. Akay, K. Ertan (Dü) içinde, Ulusal Kalkınma ve Yerel Yönetimler: 4. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyum Bildirileri-1, Ankara: TODAİE, 83-102.
  • Tatar, M. (1993), "Desantralizasyon ve Sağlık Reformları: Türk Sağlık Sisteminde Yeni Yapılanma Modeline Teorik Bir Bakış", Amme İdaresi Dergisi , 26 (4), 137-151.
  • Tortop, N., Aykaç, B., Yayman, H. ve Özer, M.A. (2008), Mahalli İdareler (2. Basım), Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.
  • Yiğit, U. (2007), Mali Özerklik ve Yargı Bağımsızlığı ile 5018 sayılı Kanun Açısından http://www.idarehukuku.net/hukukiaciklama/Hkim-ve-Cumhuriyet-savcilari/ Mal-Ozerklik-ve-Yargi-Bagimsizligi-Ile-5018-Sayili-Kanun-Acisindan-Yargi- Butcesi-ve-Mali-Hukumlerin-Degerlendirilmesi.html Değerlendirilmesi,