Sevgi Soysal, Tante Rosa, İstanbul: İletişim Yayıncılık, 2020, 103 s.

Sevgi Soysal’ın eserlerini değerlendirdiğimizde genel olarak kadının toplumsal hayattaki konumu ile ilgili konulara odaklandığını söyleyebiliriz. Sevgi Soysal’ın kaleme aldığı ilk eseri Tutkulu Perçem, konusu ve teması itibariyle “kadın” ve kadının toplumdaki yerini ele aldığı için Tante Rosa ile benzerlik göstermektedir. Ancak Tutkulu Perçem öykü tekniği olarak problemlidir. Bu açılardan bakıldığında hemen hemen aynı temadan çıkması ve teknik açıdan daha başarılı olması nedenleriyle Tante Rosa, Tutkulu Perçem’e göre iyi bir çıkış yakalamıştır. Ne tam anlamıyla bir roman ne de bir hikâye olan Tante Rosa’yı, kısa roman veya uzun hikâye olarak nitelendirmemiz mümkündür. Tante Rosa’nın ilk baskısı 1968 yılında Sevgi Soysal’ın kendi imkânları doğrultusunda ve Sevgi Sabuncu adıyla Dost Kitabevi tarafından yapılmıştır. Romanın ana karakteri Tante Rosa, Alman asıllı, Katolik inancı ile yetiştirilmiş bir kadındır.

KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi-Cover
  • ISSN: 2149-4878
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 2015
  • Yayıncı: KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ
Sayıdaki Diğer Makaleler

Aynur İlyasoğlu, Örtülü Kimlik -İslamcı Kadın Kimliğinin Oluşum Öğeleri (Covered Identity - Basic Elements of the Islamist Women’s Identity)

Zeynep KORKMAZ

Gülenist Kültte Kadın İmgesi

Hilmi DEMİR

Antik ve Orta Çağ’da Sütannelik: Başkasının Sütünün Biyolojik, Ekonomik ve Kültürel Kodları

Nihal ŞAHİN UTKU

Senem Timuroğlu, Kanatlanmış Kadınlar Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu (Winged Women - Friendship of Ottoman and European Women Writers), İstanbul: İletişim Yayıncılık, 2020, 248 s.

Feyza Nur HİSAR

Sevgi Soysal, Tante Rosa, İstanbul: İletişim Yayıncılık, 2020, 103 s.

Sare CANBAZ ÖZDEMİR

“Aileler İçin İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Psiko-eğitimi” Programının Kişiler Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi*

Dilara SÜRÜ

“Aileler İçin İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Psiko-eğitimi” Programının Kişiler Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi

Dilara SÜRÜ

Senem Timuroğlu, Kanatlanmış Kadınlar- Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu (Winged Women - Friendship of Ottoman and European Women Writers), İstanbul: İletişim Yayıncılık, 2020, 248 s.

Feyza Nur HİSAR

Söyleşi/Dr. Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman

Güllü SONAKALAN

Aynur İlyasoğlu, Örtülü Kimlik -İslamcı Kadın Kimliğinin Oluşum Öğeleri (Covered Identity - Basic Elements of the Islamist Women’s Identity), Metis Yayınları, 5.baskı, İstanbul 2015, 148 s.

Zeynep KORKMAZ