DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İSTATİSTİKSEL ANALİZİ

Eğitim, sağlık, mühendislik, ekonomi, teknoloji ve yönetim başta olmak üzere, tüm çalışma alanlarında küresel normlara sahip insanların yetiştirilmesinde kritik önemi bulunan üniversitelerin, eğitim-öğretim hayatının son basamağı olarak misyonları da her geçen gün çeşitlenmekte ve zenginleşmektedir. Üniversitelerden öncelikli beklenti, fiziki ve teknolojik altyapı ile birlikte çağın gerektirdiği kaliteli eğitim hizmetinin verilmesidir. Öğrencilik yaşamının sürdürülebileceği uygun sosyo-ekonomik ve kültürel çevre koşullarının oluşturulması da bu öncelikli beklentinin karşılanmasında tamamlayıcı rol oynamaktadır. Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin farklı ve üstün niteliklerini harekete geçirebilecek koşulların düzeyi, öğrencilerin beklentilerinin karşılanıp karşılanamadığı ve öğrenim gördükleri üniversitelerden (ve akademik birimler) duydukları memnuniyet üzerinde etkili olmaktadır. Bu çalışmada, Dumlupınar Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin memnuniyet düzeyleri ile memnuniyet düzeyleri üzerinde etkili olan faktörler belirlenmeye çalışılmıştır. Bu kapsamda, Dumlupınar Üniversitesine bağlı toplam 29 akademik birimde 2015-2016 Akademik Yılı itibariyle öğrenim gören 53.617 öğrenci arasından; birim öğrenci sayısı, öğrenim görülen sınıf ve öğretim şekli dikkate alınarak, istatistiksel olarak anlamlı bir örneklem kümesi oluşturulmuş ve toplam 2.300 öğrenciye 49 sorudan oluşan memnuniyet anketi uygulanmıştır. Daha sonra, “İkili Lojistik Regresyon Analizi” ile model tahmini yapılmış ve sonuçlar değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçların sunulan eğitim-öğretim hizmetlerinin tüm eğitsel, fiziki ve teknolojik altyapı unsurları ile birlikte çevresel faktörleri de içine alacak şekilde değerlendirilebilmesine ve daha da geliştirilebilmesi için gerekli eylemlerin belirlenip hayata geçirilmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

THE STATISTICAL ANALYSIS OF FACTORS AFFECTING THE SATISFACTION OF DUMLUPINAR UNIVERSITY’S STUDENTS

Missions of universities, which have a critical importance about raising people who have global norms in all study areas, especially education, health, engineering, economy, technology, and management, become diversified and thrive as a last step of education-training life. The primary expectation from universities is to given quality education service necessitating of time with physical and technological substructure. Creating proper socio-economic and cultural environment to maintain student life plays subsidiary role to meet these primary expectation, as well.  The level of conditions that prompt different and outstanding qualification of students studying at universities become effective whether expectations of students are met or not and feeling appreciation of students from universities (and academic departments) which they study. In this study, the satisfaction level of students studying at Dumlupınar University and the factors influencing satisfaction levels were tried to determine. By considering unit student number, studying classroom, and education type from among 53.617 students studying in totally 29 academic units connected to Dumlupınar University by academic year of 2015-2016, a statistically significant sample cluster was composed in this scope and it was conducted a satisfaction poll composed from 49 questions to 2.300 students. Afterwards, model prediction with “binary logistic regression analysis” was done and the results were evaluated. It was thought that obtained results contribute presented education-training services including educational, physical, and technological substructure factors with environmental factors, and define and make actual of essential acts improve more.

___

  • Agresti, A., (1996). An Introduction to Categorical Data Analysis, John Wiley & Sons. Inc., Publication, USA.
  • Ali, F., Zhou, Y., Hussain, K., Nair, P.K., Ragavan, N.A. (2016). “Does Higher Education Service Quality Effect Student Satisfaction, Image and Loyalty?", Quality Assurance in Education, Vol. 24, Issue: 1, pp. 70-94, DOI: 10.1108/QAE-02-2014-0008.
  • Butt, B.Z. and Rehman, K. (2010). “A Study Examining the Students Satisfaction in Higher Education” Procedia Social and Behavioral Sciences, Vol. 2, Issue: 2, pp. 5446-5450, DOI: 10.1016/j.sbspro.2010.03.888.
  • Cheng, M., Taylor, J., Williams, J., Tong, K. (2016). “Student Satisfaction and Perceptions of Quality: Testing the Linkages for PhD Students”, Higher Education Research and Development, Vol. 3, No: 6, pp. 1153-1166, DOI: 10.1080/07294360.2016.1160873.
  • Fi¬eld, A. (2005). Discovering Statistics Using SPSS, 2nd ed., London: Sage.
  • Oğuzlar, A., “Lojistik Regresyon Analizi Yardımıyla Suçlu Profilinin Belirlenmesi”, Atatürk Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt:19, Sayı:1, 2005, s.25-26.
  • Özdamar, K. (2013). Paket Programlar ile İstatistiksel Veri Analizi, Nisan Kitabevi Yayınları, Ankara.
  • Tatlıdil, H. (1996). Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistiksel Analiz, Cem Web Ofset, Ankara.
  • Vazquez, J.L., Aza, C.L., Lanero, A. (2016). “University Social Responsibility as Antecedent of Students’ Satisfaction”, International Review on Public and Nonprofit Marketing, Vol. 13, Issue: 2, pp. 137-149, DOI: 10.1007/s12208-016-0157-8.
  • http://www.csm.uwe.ac.uk
  • http://core.ecu.edu
  • http://www.dpu.edu.tr
  • http://www2.chass.ncsu.edu
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1999
  • Yayıncı: Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü
Sayıdaki Diğer Makaleler

SOSYAL BİLGİLER MÜFREDAT PROGRAMLARINDA TÜRK DÜNYASI İLE İLGİLİ KONULARIN ANALİZİ

Kamile GÜLÜM, Umut DEMİROK

TÜRKİYE’DE PROTESTAN EĞİTİM DİZGESİ “AMERİKAN KOLEJLERİ 1839–1922”

Baykal BİÇER

TÜRKÇEDEKİ YABANCILAŞMANIN ÖNLENEBİLMESİNİ AMAÇLAYAN SOSYAL İÇERİKLİ AFİŞ TASARIMLARI

Resul AY

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN MEMNUNİYETİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İSTATİSTİKSEL ANALİZİ

M. Mine ÇELİKKOL, Bahar ÇELİK, Ergin UZGÖREN, Hakan ÇELİKKOL, Halime GÜRDAL

ANADOLU’DA BİR OSMANLI MAHALLESİNİN SOSYAL VE EKONOMİK YAPISI: KÜTAHYA-BÖLÜCEK ÖRNEĞİ (1834-1835

Nurgül BOZKURT

KOBİ’LERDEKİ İNOVASYONU ARTTIRMADA PAZAR YÖNLÜLÜK, GİRİŞİMCİ YÖNLÜLÜK VE İŞLETMELER ARASI İŞ BİRLİĞİNİN BÜTÜNSEL ETKİSİ

Ercan TAŞKIN, Hamit KAHRAMAN

BİÇİM, İÇERİK, KOMPOZİSYON DÜZENİNDEKİ BENZER TEMALAR AÇISINDAN AZERBAYCAN VE TÜRKİYE ÇİZİM SANATINDAN KARŞILAŞTIRMALI BİR İNCELEME: AZİM AZİMZADE VE TURGUT ZAİM

Başak Lütfiye SEYHAN

AMPİRİK PERSPEKTİFTEN GEÇİŞ EKONOMİLERİNDEKİ ZİRAİ KALKINMA VE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ

Semih KARACAN, Mahmut ZORTUK

PLANLANMIŞ DAVRANIŞ TEORİSİ ÇERÇEVESİNDE AİLE İŞLETMELERİNDE KURUMSALLAŞMA SÜRECİNİN İRDELENMESİ

Yasemin Deniz KOÇ, Esra YILDIRIM SÖYLEMEZ, Meltem DİL ŞAHİN

KAMU YÖNETİMİNİN DENETİMİ ANLAYIŞINDA DÖNÜŞÜM VE OMBUDSMANLIK KURUMU

Feyzullah ÜNAL, Selami ERDOĞAN