Kalkon İçerikli Metakrilat Polimerinin Sentezi ve Karakterizasyonu

Bu çalışmada, 1-benzofuran-2-il’ in vanilin ile reaksiyonundan (1-benzofuran-2-il)-3(4-hidroksi-3-metoksifenil)prop-2-en-1-on sentezlendi. Sentezlenen bu bileşik ile ticari olarak hazır alınan metakriloilklorür ile açilleme reaksiyonundan (1-benzofuran-2-il)3-okso-prop-1-en-1-il]-2-metoksifenil Homopolimer hazırlanmasında serbest radikalik polimerizasyon metodu kullanıldı. Yapı karakterizasyonunda ağırlıklı olarak FT-IR, 1H ve 13C-NMR teknikleri kullanıldı. Polimerin termal davranışı DSC ve TGA ile ölçüldü. Ortalama molekül ağırlıkları ve polidispersiteleri GPC ile ölçüldü. Frekansın bir fonksiyonu olarak homopolimerin dielektrik davranışı incelendi ve yapıyla ilişkilendirildi. Polimer önce 4 ton basınç altında disk yardımıyla tablet haline getirilerek altın kondaktörler yardımıyla kapasitans değerleri (Cp), dielektrik faktörü (DF) gibi parametreler; ölçüldü

Synthesis and Characterization of Methacrylate Polymer Bearing Chalcone

In this study , (1-benzofurane-2-yl)-3-(4-hydroxy-3-methoxyphenyl)proph-2-1-one was synthesized from the reaction of (1-benzofurane-2-yl) and vaniline. The (1-benzofurane2-yl)-3-oxo-prop-1-en-1-yl]-2-methoxyphenyl synthesized from the acylation reaction of this compound with methacryloyl chloride that commercially purchased. Free radicalic polymerization method were used for preparation of homopolymer. FT-IR, structure characterization of polymer. The thermal behaviors of polymer were relatively investigated by DSC and TGA, and the results were compared with each other. The average molecular weights and polydispersities were measured by GPC technique. The dielectric behaviors of polymers were investigated as a function of temperature and frequency. The results obtained were associated with their the structures

___

  • Emiroğlu, S., Stiren-p-Klormetilstiren Kopolimeri Üzerinde Aminlerle Modifikasyon Çalışmaları, Yüksek Lisans Tezi, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elazığ, (2008). http://yararlibilgiler.blogder.com/polimer.
  • Jeong, J.W., Kwon, Y., Han, Y.S., Park, L.S., Electroluminescent property and photolithographic process of photosensitive random copolymers, Molecular Crystals and Liquid Crystals, 443, 59, (2005).
  • Zhang, L.Z., Li, Y., Liang, Z.X., Yu, Q.S., Cai, Z.G., New crosslinked polymer systems with high and stable optical nonlinearity, Reactive and Functional Polymers, 40, 255, (1999).
  • Mizoguchi, K., Hasegawa, E., Photoactive polymers applied to advanced microelectronic devices, Polymers for Advanced Technologies, 7, 471, (1996).
  • Song, D.M., Jung, K.H., Moon, J.H., Shin, D.M., Photochemistry of chalcone and the application of chalcone-derivatives in photo-alignment layer of liquid crystal display, Optical Materials, 21, 667, (2002).
  • Coşkun M.F., Atom Transfer Radikal Polimerizasyon metoduyla Amfifilik karakterde polimer sentezi ve karakterizasyonu, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, Elazığ, (2007).
  • İyibakanlar, G. ve Oktay A., Bazı polimerlerin dielektrik özelliklerinin frekansla değişimlerinin incelenmesi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi, 3, 1, 11- 19.–2207, (2007).
  • Coşkun D., Benzofuran sübstitüe α,β-doymamış ketonlar ve türevlerinin sentezi, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, Elazığ, (2008).