Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon

Gıdaların ve biyolojik maddelerin süperkritik akışkanlar ile işlenmesi, fonksiyonel ve yüksek değerli ürünler elde edilmesi için önem­li bir araçtır. Ekstraksiyon, fraksiyonasyon ve reaksiyonun yanı sıra, kristalizasyon ve ekstrüzyon ile değerli ürünler elde edilebilmekte, mikrobiyal inaktivasyon yapılabilmektedir. Bu derleme, son gelişmeleri, potansiyel uygulamaları ve araştırma gereksinimlerini içermektedir.  
Anahtar Kelimeler:

-

Supercritical Fluid Processing of Food and Biomaterials: II. Crystallization, Extrusion, Microbial Inactivation (Turkish with English Abstract)

Supercritical fluid processing of food and biomaterials is an important tool in obtaining high value products. Besides extraction, fractionation, and reaction, valuable products are obtained by crystallization, extrusion as well as microbial inactivation. This review includes the recent developments, potential applications and future needs. 
Keywords:

-,