Tahir Alangu: Türkiye Folkloru El Kitabı, Hazırlayan: İsmail Görkem

Kültür bilimci, halkbilimi araştırmacısı, çevirmen ve edebiyat tarihçisi Tahir Alangu’nun öğrencilik ve öğretmenlik yıllarından itibaren bir araya getirdiği ders notlarından oluşan ve öldükten on yıl sonra (1983) yayımlanan Türkiye Folkloru El Kitabı ile birlikte 35 yıllık kültür bilimi ve folklor çalışma serüveni İsmail Görkem tarafından uzun ve meşakkatli bir çalışma sonucunda Türkiye Folkloru El Kitabı adıyla bir araya getirilmiştir. Görkem’in önsözünde on dört yıllık bir çalışma ile bir bütün haline getirdiğini belirttiği bu eser Türkiye folkloru için temel eserlerden biridir.

Tahir Alangu: Türkiye Folkloru El Kitabı, Hazırlayan: İsmail Görkem

İsmail Görkem, a 35-year-old cultural science and folklore study adventure, together with the Turkish Folklore Handbook, which consists of lecture notes compiled by the cultural scientist, folklore researcher, translator and literary historian Tahir Alangu since his student and teaching years, and was published ten years after his death (1983). As a result of a long and grueling study, it was brought together under the name of Turkish Folklore Handbook. This work, which Görkem states in its preface that he brought it together with fourteen years of work, is one of the basic works for Turkish folklore.

___

  • Alangu, Tahir (2020), Türkiye Folkloru El Kitabı, Hazırlayan: İsmail Görkem. İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, 1. Baskı, 2020.