Sağlık Alanındaki Önlisans-Lisans Öğrencilerinin, Covid-19 Sürecindeki E-Öğrenmelerine Dair Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi

Özellikle içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemi süreci eğitim-öğretim faaliyetlerinin alışılagelen yüz yüze ortamından ziyade dijital ortamlarda yapılmasına sebep olmuştur. Bu durum eğitimin her kademesinde yer alan bireyler için yeni ve alışılmamış bir durumdur. Teknoloji her alanda olduğu gibi eğitim alanında da kendine önemli bir yer edinmiştir. Bu çalışma da sağlık alanında eğitim-öğretim faaliyetlerine katılan ön lisans ve lisans öğrencilerinin e-öğrenmelerine dair memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. E-öğrenmede veya uzaktan eğitimde duyulan memnuniyetin tespitin bu çalışma kapsamında elde edilmeye çalışılması önemlidir. Çalışmada nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Çalışma kapsamında sağlık hizmetleri meslek yüksekokulunda ve sağlık bilimleri fakültesinde öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin yaş, cinsiyet, okudukları program/bölüm, mezun oldukları okul türü, seviye, AGNO değerleri ve yaşadıkları coğrafik bölge açısından e-öğrenme memnuniyetleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmada, öğrencilerin mezun oldukları okul türleri, okudukları programlar ve coğrafi bölgeler ile memnuniyetleri arasında anlamlı bir fark olduğu tespit edilmiştir.

___

  • Adnan, M., & Boz Yaman, B. (2017). Mühendislik Öğrencilerinin E-Öğrenmeye Dair Beklenti, Hazır Bulunuşluk ve Memnuniyet Düzeyleri. Turkish Journal of Computer and Mathematics Education, 8(2), 218-243. DOI: 10.16949/turkbilmat.280165
  • Aktaş Reyhan , F., & Dağlı , E. (2021). COVID-19 Pandemisinde Ebelik Bölümü Öğrencilerinin EÖğrenme Algısı. Ebelik ve Sağlık Bilimleri Dergisi, 4(3), 213-221.
  • Arslan, A. (2019). Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mobil Öğrenmeye Yönelik Hazırbulunuşluklarının İncelenmesi. Eurasian Conference on Language and Social Sciences (s. 277-291). Antalya: Eurasian Conference on Language and Social Sciences .