Bartın ili orman endüstri işletmelerinin üretim ve teknolojik özellikleri, sorunları ve çözüm önerileri

Bu arastırmada, Bartın ilinde KOBĐ niteliğindeki orman endüstri isletmelerinin üretim ve teknolojik özelliklerini ortaya çıkarmak için anket çalısması uygulanmıstır. Basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle toplam 75 isletmede gerçeklestirilen anket sonucu elde edilen bulgular tablo ve grafik olarak düzenlenmis, konuya iliskin analizler yapılmıstır. Elde edilen bulgulara göre üretim ve teknolojik problemleri tespit edilmis, çözüm önerileri sonuç olarak verilmistir.

Problems and solution proposals in the production and technological characteristics of forest products enterpries in the vicinity of Bartın case

In this study, a survey was carried out in order to determine the production and technological characteristics of small and medium sized forest products enterprises in Bartın province. The results of the survey, which was applied according to random sampling method. A total of 75 enterprise results, was tabulated and graphics were presented also related analyses were carried out. The production and technological problems were explored and suggestions were given based on analyses of the data of the study.

___

Akyüz K.C. 1995. Trabzon Đlindeki Küçük ve Orta Ölçekli Orman Ürünleri Sanayi İsletmelerinin Sosyo- Ekonomik Tahlili, KTÜ Fen Bil. Enst. Y. Lisans Tezi, Trabzon (Yayınlanmamıs).

Anonim, 2003a. TC. Bartın Valiliği Đl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, 2002 Yılı Bartın İlinin Yıllık Sanayi Ekonomik ve Ticari Durumu Hakkında Rapor, Bartın.

Anonim, 2003b. Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-5, Cumhuriyetin 80. Yılında Türkiye Stratejileri ve Hedefleri Bartın İli Raporu, Bartın.

Askın A. 2004., Bartın Đli Orman Endüstri Đsletmelerinin Yapısal ve Ekonomik Analizi, ZKÜ Fen Bil. Enst. Y.Lisans Tezi, Bartın (Yayınlanmamıs).

DİE, 1999. TC. Basbakanlık Devlet Đstatistik Enstitüsü, Ekonomik ve Sosyal Göstergeler, Bartın. Devlet İstatistik Enstitüsü Matbaası, Ankara.

Industrial Cataloue, 1999. Bartın Sanayi Kataloğu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Baskanlığı, Bartın KOSGEB Müdürlüğü Ortak Çalısması, Bartın.