Şereflikoçhisar Maastrihtiyeni' nde yeni bir Orbitoidal foraminifer cinsi

Şereflikoçhisar güneydoğusunda, Orta Maastrihtiyen yaşlı Asmaboğazı Formasyonu'nda; konik flabelliform şekilli, kavkısının dışbükey yüzünde aynen Sivasella cinsinde olduğu gibi bir hiyalin kalker çeper taşıyan, bunun altında ise Ilgazina cinsinin ekvatoral localarına benzer localar içeren ve yeni bir bentik orbitoidal foraminifer olduğu düşünülen birkaç birey gözlenmiştir.

A new Orbitoidal foraminiferal genus from the Maastrichtian of Şereflikoçhisar

In this study, a few individuals of probably, a new orbitoidal foraminiferal genus, conic flabelliforme in shape, having hyaline calcareous wall as well as in the same wall of the concave side of the Sivasella genus and including similar chamberlets to the equatorial chambers of the Ilgazina genus are described.

___

  • Erdoğan, K., 1995. Yeni bir orbitoidal foraminifer cins ve türü: llgazina unilateralis n.gen., n. sp. Türkiye Jeoloji Bülteni, 38(1) 11-23,.
  • Loebh, A. R. Jr. ve Tappan, H., 1988. Foraminiferal genera and their classification: Van Nostrand Reinhold Company, New York, 2 volumes, 970p. Plus 222p. 847pl.
  • Özer, S., 1983. Les formations a rudistes du Senomanien superieur d'Anatolie Centrale (Turquie). Trav. Lab. Stra. Paleoecologie, Univ. Provence, Nouvelle Serie, 1, 32p.,Marseille.
  • Özer, S. 1985. İç Anadolu Bölgesi rudist paleontolojisi ve paleobiyocoğrafyası. Doktora tezi, DEÜ, 183p. İzmir
  • Özer, S., 1988. Orta-Doğu-Güneydoğu Anadolu ve Kocaeli Yanmadası'nda bulunan Pironea (rudist) türlerinin paleontolojisi ve biyocoğrafyası. Türkiye Jeoloji Kurumu Bülteni, 31 (1), 47-58.
  • Sirel, E. ve Gündüz, H., 1978. Description of Sivasella n.gen. (Foraminifera) from the Maastrichtian of Sivas (Central Turkey). Türkiye Jeoloji Kurumu Bülteni, 21 (1), 67-7.