DERBENDNĀME Gökçe YÜKSELEN PELER İSTANBUL: KESİT YAYINLARI, 2017, 342 SAYFA ISBN: 9786059408462

 Araştırmacı bu çalışmasında, Derbendnâme’nin A-613 numaralı nüshasının gramer incelemesini, metnin çeviri yazısı, metnin günümüz Türkçesine aktarımını ve dizinini hazırlamıştır. Ayrıca eserin tıpkıbasımını da çalışmanın sonuna eklemiştir. Çalışmanın Önsöz kısmında araştırmacı, Derbendnâmelere kısaca değinmiş ve niçin bu nüshayı tercih ettiğini gerekçeleriyle açıklamıştır. Yine bu kısımda eserin 7 bölümden mürettep olduğunu bildirmiştir. Derbendnâme’nin genel incelemesine geçilmeden önce 19-32. sayfalar arasında Giriş kısmına yer verilmiştir. 

DERBENDNĀME Gökçe YÜKSELEN PELER İSTANBUL: KESİT YAYINLARI, 2017, 342 SAYFA ISBN: 9786059408462

Araştırmacı bu çalışmasında, Derbendnâme’nin A-613 numaralı nüshasının gramer incelemesini, metnin çeviri yazısı, metnin günümüz Türkçesine aktarımını ve dizinini hazırlamıştır. Ayrıca eserin tıpkıbasımını da çalışmanın sonuna eklemiştir. Çalışmanın Önsöz kısmında araştırmacı, Derbendnâmelere kısaca değinmiş ve niçin bu nüshayı tercih ettiğini gerekçeleriyle açıklamıştır. Yine bu kısımda eserin 7 bölümden mürettep olduğunu bildirmiştir. Derbendnâme’nin genel incelemesine geçilmeden önce 19-32. sayfalar arasında Giriş kısmına yer verilmiştir
Keywords:

Book review,

___

MİRZA, A. Kazem-Beg, Derbend-nâmeh, or The History of Derbend; Translated from A Select Turkish Version and Published with the Texts and with the Notes, Illustrative of The History, Geography and Antiquities, Imperial Academy of Sciences, St. Petersburg, 1851.