GENİŞ ÜRETRA DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA ÜÇ TABAKALI YÖNTEM

Giriş: Penil kırığa sekonder fournier gangreni gelişmiş olan hastada oluşan geniş üretral defekti onarmak için; tam kalınlıktaki cilt grefti, tunika vajinalis flebi ve scrotal fasyokutan flebin kombinasyonu ile oluşan üç tabakalı onarım uygulandı. Ve üretral defektlerin olası tedavi yöntemleri tartışıldı. Gereç ve Yöntem: 18 numara foley kateterin etrafına yaklaşık 3x6 cm boyutlanndaki tam kalınlıkta deri grefti tüp şeklinde sarılarak 4-0 poliglaktin sütür ile greft uçları birbirine adapte edilerek yeni üretra oluştuldu. Normal üretranın proksimal parçası ile yeni oluşturulan üretra uç uca anastomoz edildi. Daha sonra ikinci kat onanm için; sol testis üzerinden eleve edilen yaklaşık 8x3 cm boyutlarında tunika vajinalis flebi yeni oluşturulan üretranın üzerine transpoze edildi. Üçüncü tabaka tamir için skrotal fasyokutan flep eleve edilerek tunika vajinalis flebin üzerine transpoze edildi. Bulgular: Postoperatif 12 aylık izlemde, proksimal anastomozun striktürü, flep nekrozu ve postoperatif enfeksiyon gibi hiçbir komplikasyon gözlenmedi. Sonuçlar: Şiddetli panüretral defekt onarımları için; skrotal fasyokutanöz flep, tubülarize cilt grefti ve tunika vajinalis flebin kombinasyonu ile yapılan üç tabakalı tamir üretral rekonstrüksiyonlar için iyi bir seçenek olabilir. Bizim olgumuzda oluşturulan yeni üretranın fonksiyonel sonuçları tatmin ediciydi. Üstelik; üretrakutanöz fistüller gibi postoperatif komplikasyonların önlenmesinde bizim uyguladığımız tekniğin tek tabakalı onarım üretroplastisinden daha etkili olduğuna inanıyoruz. Bu tekniğin devamlı kullanımı için daha çok vaka ve daha uzun izlem sürelerine ihtiyaç vardır.

THREE LAYER CLOSING FOR THE RECONSTRUCTION OF EXTENSIVE URETHRAL DEFECTS

Introduction: We present a surgical approach as combining full thickness skin graft, tunica vaginalis flap and scrotal fasciocutan flap usage for reconstruction of extensive urethral defect and skin loss of the penis in a patient with fournier gangrene due to penile fracture and discuss the possible treatment modalities in urethral defects. Material and Methods: The 3x6 cm full thickness skin graft was tubularized over an 18F Foley catheter with 4-0 polyglactin suture to create the neourethra. End-to-end anastomosis was performed between the proximal part of normal urethra and the free skin graft neourethra with 4-0 polyglactin suture After the second layer repair, a 8x3 cm tunica vaginalis flap over the left testis was elevated and transposed over to cover the neourethra, was completed. We used scrotal fasciocutan eous flap to form three-layer repair. The scrotal fasciocutaneous flap was elevated and transposed over the tunica vaginalis flap. Results: At 12 months postoperative follow up, there were no complications such as stricture of the proximal anastomosis, necrosis of the flap, or postoperative infection. Conclusions: Three-layer repair with combined longitudinal scrotal fasciocutan flap, tubularized skin graft and tunica vaginalis flap could be a good choice for urethral reconstruction in severe panurethral defect repairs. In our case, constructed neourethra survived successfully with satisfactory functional results. Moreover, we believe that our technique is more effective than a single layer repair urethroplasty for prevention of postoperative complications as urethrocutaneous fistula. Longer follow-up and more cases are needed to further evaluate the continued use of this technique.
Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-6878
  • Başlangıç: 1978
  • Yayıncı: Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği
Sayıdaki Diğer Makaleler

SADECE ARTER ANASTOMOZU İLE YAPILAN BAŞPARMAK DİSTAL UÇ REPLANTASYONU OLGUSUNDA KEMİK TESPİTİNE BAĞLI UÇ NEKROZU

Hüseyin KARAGÖZ, Ayhan Turhan, Yalçın Bayram

KUTANÖZ MALİGN MELANOMLU 84 HASTAYA AİT KLİNİK DENEYİMLERİMİZ

Tekin ŞİMŞEK, Ayhan SÖNMEZ, Ahmet DEMİR, Volkan TAYFUR, Ethem GÜNEREN, Lütfi EROĞLU, Levent YILDIZ

OZON TERAPİ: MİT VE GERÇEK

Orhan BABUCÇU

SERVİKAL DİSK HERNİLİ HASTALARDA TEMPOROMANDİBULAR EKLEM DİSFONKSİYONU GÖRÜLME SIKLIĞI

Sevgi Sevi SUBAŞI, Nihal GELECEK, Nursen İLÇİN, Özge ÇELİKER

ERİŞKİN YAŞ GRUBUNDA SAPTANAN ORTA BOYUTLU KONJENİTAL MELANOSİTİK NEVÜSLERDE MALİGNİTE POTANSİYELİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMI

Serbülent Güzey, Fatih Zor, Bülent Kurt, Selçuk Işık

BİR ACİL SERVİSE BAŞVURAN MAKSİLLOFASİYAL TRAVMA OLGULARI: RETROSPEKTİF BİR ÇALIŞMA

Hayriye GÖNÜLLÜ, Sevdegül KARADAŞ, Dağhan IŞIK, Ömer Faruk KOÇAK, Hakan TEKİN

TRAVMATİK SAÇLI DERİ YARASI İLE KERİON CELSİ BİRLİKTELİĞİ: NADİR BİR OLGU

Sarper YILMAZ, Nazım GÜMÜŞ, Ömer Faruk ERİN, Uğur Recep ÇELİK, Ali Rıza ERÇÖÇEN

OLGU SUNUMU: SAKROKOKSİGEAL BÖLGE ATEŞLİ SİLAH YARALANMASI SONRASI GEÇ DÖNEM KLİNİK TABLO

Yüksel KANKAYA, Melıke ORUÇ, Utku Can DÖLEN, Nezih SUNGUR, Ruşer BARIŞ, Uğur KOÇER

BİPEDİKÜLLÜ SERBEST DERİN İNFERİOR EPİGASTRİK ARTER PERFORATOR (DİEP) FLEBİ İLE ALT EKSTREMİTE REKONSTRÜKSİYONU: OLGU SUNUMU

Nilay Fatma Yogun, Mehmet Veli Karaaltın, Ethem Güneren

DERİ GREFTİ UYGULAMASINI KOLAYLAŞTIRAN BASİT VE KULANIŞLI BİR KALIP YÖNTEMİ

Burak ERSOY, Hakan ŞİRİNOĞLU