Kalp cerrahisinin başlaması ile birlikte 1951 yılında Hufnagel'in ilk prostetik kapağı takmasından itibaren kalp kapak replasmanı ameliyatları gelişen kapak teknolojisi ile birlikte çok önemli yol katetmiştir. Ancak gelişen teknolojinin en ideal kapağı yaratma çabaları ile geçmişe kıyasla daha düşük profilli ve daha biyo uyumlu kapaklar ortaya çıkmakla birlikte, halen daha ideal kapağa ulaşılamamıştır. Biz de kliniğimizde son sekiz yılda replase etmiş olduğumuz mitral pozisyonlu Sorin biliflet kapak sonuçlarımızı literatür ile kıyaslayarak inceledik. Bu kapakların kısa-orta dönem sonuçlarının güvenirlik açısından olumlu sonuçlar verdiğini saptadık.
By the beginning of cardiac surgery and the first valve replacement operation by Hufnagel in 1951, advancing valve technology valve replacement procedures advanced. Although advancing technology creates low profile and more biocompetible valves even now the perfect valve cannot be created. We investigated our results for Sorin bileaflet mitral valve replacement series for the recent 8 years by literature research. In short and midterm results we conclude that these valves are reliable for replacement. "> [PDF] Sorin kalp kapak protezlerinin orta dönem takip sonuçları | [PDF] Midterm results of sorin heart valve prostheses Kalp cerrahisinin başlaması ile birlikte 1951 yılında Hufnagel'in ilk prostetik kapağı takmasından itibaren kalp kapak replasmanı ameliyatları gelişen kapak teknolojisi ile birlikte çok önemli yol katetmiştir. Ancak gelişen teknolojinin en ideal kapağı yaratma çabaları ile geçmişe kıyasla daha düşük profilli ve daha biyo uyumlu kapaklar ortaya çıkmakla birlikte, halen daha ideal kapağa ulaşılamamıştır. Biz de kliniğimizde son sekiz yılda replase etmiş olduğumuz mitral pozisyonlu Sorin biliflet kapak sonuçlarımızı literatür ile kıyaslayarak inceledik. Bu kapakların kısa-orta dönem sonuçlarının güvenirlik açısından olumlu sonuçlar verdiğini saptadık. "> Kalp cerrahisinin başlaması ile birlikte 1951 yılında Hufnagel'in ilk prostetik kapağı takmasından itibaren kalp kapak replasmanı ameliyatları gelişen kapak teknolojisi ile birlikte çok önemli yol katetmiştir. Ancak gelişen teknolojinin en ideal kapağı yaratma çabaları ile geçmişe kıyasla daha düşük profilli ve daha biyo uyumlu kapaklar ortaya çıkmakla birlikte, halen daha ideal kapağa ulaşılamamıştır. Biz de kliniğimizde son sekiz yılda replase etmiş olduğumuz mitral pozisyonlu Sorin biliflet kapak sonuçlarımızı literatür ile kıyaslayarak inceledik. Bu kapakların kısa-orta dönem sonuçlarının güvenirlik açısından olumlu sonuçlar verdiğini saptadık.
By the beginning of cardiac surgery and the first valve replacement operation by Hufnagel in 1951, advancing valve technology valve replacement procedures advanced. Although advancing technology creates low profile and more biocompetible valves even now the perfect valve cannot be created. We investigated our results for Sorin bileaflet mitral valve replacement series for the recent 8 years by literature research. In short and midterm results we conclude that these valves are reliable for replacement. ">

Sorin kalp kapak protezlerinin orta dönem takip sonuçları

Kalp cerrahisinin başlaması ile birlikte 1951 yılında Hufnagel'in ilk prostetik kapağı takmasından itibaren kalp kapak replasmanı ameliyatları gelişen kapak teknolojisi ile birlikte çok önemli yol katetmiştir. Ancak gelişen teknolojinin en ideal kapağı yaratma çabaları ile geçmişe kıyasla daha düşük profilli ve daha biyo uyumlu kapaklar ortaya çıkmakla birlikte, halen daha ideal kapağa ulaşılamamıştır. Biz de kliniğimizde son sekiz yılda replase etmiş olduğumuz mitral pozisyonlu Sorin biliflet kapak sonuçlarımızı literatür ile kıyaslayarak inceledik. Bu kapakların kısa-orta dönem sonuçlarının güvenirlik açısından olumlu sonuçlar verdiğini saptadık.

Midterm results of sorin heart valve prostheses

By the beginning of cardiac surgery and the first valve replacement operation by Hufnagel in 1951, advancing valve technology valve replacement procedures advanced. Although advancing technology creates low profile and more biocompetible valves even now the perfect valve cannot be created. We investigated our results for Sorin bileaflet mitral valve replacement series for the recent 8 years by literature research. In short and midterm results we conclude that these valves are reliable for replacement.

___

  • 1. Kirklin JW and, Barratt-Boyes BG, eds. Cardiac Surgery New York: Churchill Livingstone, 1993;492-3.
  • 2. Taşöz R, Oğuz M, Eren NT. Carpentier-Edwards perikardial biyoprotez klinik sonuçlarımız: MN Kardiyoloji 1997;4:440-4.
  • 3. Aral A, Oğuz M, Şırlak M; Prostetik kapak replasman ameliyatlarımız:Klinik Blimler ve Doktor; 1997;3:192-6.
  • 4. Hasenkam JM, Pasquino E, Stacchino C; Wear Patterns in the Sorin Bicarbon Mechanical Heart Valve: A Clinical Explant Study. J Heart Valve Dis; 1997;6:105-14.
  • 5. Noera G, Pensa PM, Lamarra M; Hemodynamic evaluation of the Carbomedics R, St Jude Medical HP and Sorin-Bicarbon valve in patients with small aortic annulus: Eur J Cardiothor Surg; 1997;11:473-6.
  • 6. Flameng W., Vandeplas A, Narine K; Postoperative Hemodynamics of two bileaflet heart valves in the aortic position: J Heart Valve Dis; 1997;6:269-73.
  • 7. Salvo CD, Walesby RK; Early single centre experience with 192 Sorin Bicarbon valves: J Cardiovasc Surg;1996; 37:13-5.
  • 8. Casselman F, Herijgers P, Meyns B; The Bicarbon heart valve prosthesis: short-term results: J Heart Valve Dis; 1997; 6: 410-5.
  • 9. Arru P, Rinaldi S, Stacchino C; Wear a Assessment in bileaflet heart valves: J Heart Valve Dis; 1996;5:133-43.
  • 10. Wang Z, Grainer N, Chambers J; Doppler echocardiography in normally functioning replacement heart valves: A literature review. J Heart Valve Dis;1995; 4:591-614.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

VATS ile Castleman hastalığı tanısı: Olgu bildirisi

Gökhan HACIİBRAHİMOĞLU, Lütfiye ERKAN, Okan SOLAK, Atilla GÜRSES

Rezeksiyon sonrası pulmoner fonksiyonun perfüzyon sintigrafisiyle tahmini

Akın Eraslan BALCI, Şevval EREN, Refik ÜLKÜ, Cemal ÖZÇELİK, Ansal Tansel BALCI

Erken koroner ateroskleroz gelişmiş olan koroner arter anomalisi, sağ aortik sinüs valsalvadan ayrı bir ostium ile kaynaklanan posterior desandan koroner arter

Hasan KARABULUT, Sinan DAĞDELEN, Nuri ÇAĞLAR, Serdar SOYDİNÇ

Stanford tip A akut aort disseksiyonlarında cerrahi

İlhan GÖLBAŞI, Atalay METE, İsa AK, Ömer BAYEZİD, Ercan AKBULUT, Harun GÜLMEZ, Cengiz TÜRKAY

Diffüz koroner arter hastalığında sol ön inen artere genişletilmiş endarterektomi ve internal mammaryan arter bypass: Erken dönem anjiografik sonuçlar

Nevzat ERDİL, Muhammed TAMİM, Ufuk DEMİRKILIÇ, Harun TATAR, Erol ŞENER, Levent ÇETİN

Koroner trombüsün neden olduğu akut miyokard enfarktüsü olgusunda, acil koroner anjiyografi sırasında trombüsün yer değiştirmesi

Sinan DAĞDELEN, Nuri ÇAĞLAR

Esansiyel trombositozu olan bir hastada mekanik mitral kapak replasmanı: Olgu sunumu

Ali ÖZATİK, Oğuz TAŞDEMİR, Ülkü YILDIZ, Sevinç YILMAZ, Şeref KÜÇÜKER, Süha KÜÇÜKAKSU, Erol ŞENER

Torakotomi sonrasında gelişen nonkardiyak komplikasyonlar

Uncu Oya İMAMOĞLU, Murat YAŞAROĞLU, Bülent AYDEMİR, Handan TANRIKULU, Atila KANCA, Ilgaz DOĞUSOY, Mehmet YILDIRIM, Tamer OKAY

Ekstremite arterlerinin psödoanevrizmaları ve tedavisi

Kaan KIRALİ, Bahadır DAĞLAR, Cevat YAKUT, Ercan EREN, Gökhan İPEK, Mustafa GÜLER, Yücel ÖZEN, Suat Nail ÖMEROĞLU, Denyan MANSUROĞLU

Sorin kalp kapak protezlerinin orta dönem takip sonuçları

Melih Hulusi US, Yılmaz CİNGÖZBAY, Kaan İNAN, Enver DURAN, Mutasım SÜNGÜN, Turan EGE, Ömer Yüksel ÖZTÜRK

Academic Researches Index - FooterLogo