Servelle-Martorell sendromu, etyolojisi ve prognozu tam olarak bilinmemesine karşın, tutulan ekstremitenin yumuşak doku hipertrofisi ve kas-iskelet sistemi hipotrofisi ile karakterize, genellikle venöz, ancak nadiren arteriyel vasküler malformasyonudur. Genellikle vasküler malformasyonların tedavisinde cerrahi kısıtlı şartlarda uygulanmakla birlikte, komplikasyon gelişiminde kaçınılmazdır. Bu vasküler malformasyonlar sıklıkla kompresyon çorabı ve ilaçlar ile medikal olarak tedavi edilir. Bu yazıda, venöz malformasyon nedeniyle cerrahi olarak tedavi edilen 20 yaşında bir Servelle-Martorell sendromlu erkek olgu sunuldu.
Although the etiology and prognosis are not known precisely, Servelle-Martorell syndrome is often a venous, but rarely an arterial vascular malformation characterized by soft tissue hypertrophy and musculoskeletal hypotrophy of the affected extremity. In general, surgery is the choice in restricted conditions for the treatment of vascular malformations; however, it is unavoidable, if complications occur. These vascular malformations are often treated with medically using compression stockings and drugs. Herein, we present a 20-year-old male patient with Servelle-Martorell syndrome treated with surgically due to venous malformation. "> [PDF] Servelle-Martorell sendromunun cerrahi tedavisi | [PDF] Surgical treatment of Servelle-Martorell syndrome Servelle-Martorell sendromu, etyolojisi ve prognozu tam olarak bilinmemesine karşın, tutulan ekstremitenin yumuşak doku hipertrofisi ve kas-iskelet sistemi hipotrofisi ile karakterize, genellikle venöz, ancak nadiren arteriyel vasküler malformasyonudur. Genellikle vasküler malformasyonların tedavisinde cerrahi kısıtlı şartlarda uygulanmakla birlikte, komplikasyon gelişiminde kaçınılmazdır. Bu vasküler malformasyonlar sıklıkla kompresyon çorabı ve ilaçlar ile medikal olarak tedavi edilir. Bu yazıda, venöz malformasyon nedeniyle cerrahi olarak tedavi edilen 20 yaşında bir Servelle-Martorell sendromlu erkek olgu sunuldu. "> Servelle-Martorell sendromu, etyolojisi ve prognozu tam olarak bilinmemesine karşın, tutulan ekstremitenin yumuşak doku hipertrofisi ve kas-iskelet sistemi hipotrofisi ile karakterize, genellikle venöz, ancak nadiren arteriyel vasküler malformasyonudur. Genellikle vasküler malformasyonların tedavisinde cerrahi kısıtlı şartlarda uygulanmakla birlikte, komplikasyon gelişiminde kaçınılmazdır. Bu vasküler malformasyonlar sıklıkla kompresyon çorabı ve ilaçlar ile medikal olarak tedavi edilir. Bu yazıda, venöz malformasyon nedeniyle cerrahi olarak tedavi edilen 20 yaşında bir Servelle-Martorell sendromlu erkek olgu sunuldu.
Although the etiology and prognosis are not known precisely, Servelle-Martorell syndrome is often a venous, but rarely an arterial vascular malformation characterized by soft tissue hypertrophy and musculoskeletal hypotrophy of the affected extremity. In general, surgery is the choice in restricted conditions for the treatment of vascular malformations; however, it is unavoidable, if complications occur. These vascular malformations are often treated with medically using compression stockings and drugs. Herein, we present a 20-year-old male patient with Servelle-Martorell syndrome treated with surgically due to venous malformation. ">

Servelle-Martorell sendromunun cerrahi tedavisi

Servelle-Martorell sendromu, etyolojisi ve prognozu tam olarak bilinmemesine karşın, tutulan ekstremitenin yumuşak doku hipertrofisi ve kas-iskelet sistemi hipotrofisi ile karakterize, genellikle venöz, ancak nadiren arteriyel vasküler malformasyonudur. Genellikle vasküler malformasyonların tedavisinde cerrahi kısıtlı şartlarda uygulanmakla birlikte, komplikasyon gelişiminde kaçınılmazdır. Bu vasküler malformasyonlar sıklıkla kompresyon çorabı ve ilaçlar ile medikal olarak tedavi edilir. Bu yazıda, venöz malformasyon nedeniyle cerrahi olarak tedavi edilen 20 yaşında bir Servelle-Martorell sendromlu erkek olgu sunuldu.

Surgical treatment of Servelle-Martorell syndrome

Although the etiology and prognosis are not known precisely, Servelle-Martorell syndrome is often a venous, but rarely an arterial vascular malformation characterized by soft tissue hypertrophy and musculoskeletal hypotrophy of the affected extremity. In general, surgery is the choice in restricted conditions for the treatment of vascular malformations; however, it is unavoidable, if complications occur. These vascular malformations are often treated with medically using compression stockings and drugs. Herein, we present a 20-year-old male patient with Servelle-Martorell syndrome treated with surgically due to venous malformation.

___

  • 12. Paes E, Vollmar J. Diagnosis and surgical aspects of congenital venous angiodysplasia in the extremities. Phlebology 1995;10:160-4.
  • 11. Lee BB, Laredo J, Kim YW, Neville R. Congenital vascular malformations: general treatment principles. Phlebology 2007;22:258-63.
  • 10. Angel C, Yngve D, Murillo C, Hendrick E, Adegboyega P, Swischuk L. Surgical treatment of vascular malformations of the extremities in children and adolescents. Pediatr Surg Int 2002;18:213-7.
  • 9. Gibbon WW, Pooley J. Pathological fracture of the femoral shaft in a case of Servelle-Martorell syndrome (phleboeclatic osteohypoplastic angiodysplasia with associated arterio-venous malformation). Br J Radiol 1990;63:574-6.
  • 8. Usta S, Günday M. Klippel Trenaunay syndrome. Turk Gogus Kalp Dama 2013;21:179 -82.
  • 7. Weiss T, Mädler U, Oberwittler H, Kahle B, Weiss C, Kübler W. Peripheral vascular malformation (Servelle-Martorell). Circulation 2000;101:82 -3.
  • 6. Bhatnagar A, Deshpande M, Upadhya VD. A rare case of servelle martorelle syndrome- extensive angio-osteohypotrophic lesion of upper limb. World J Surg Res 2012;1:6-11.
  • 5. Singh A. Servelle-Martorell Syndrome. JCR 2017;7:47-50.
  • 4. Gupta R, Bharadwaj N. Servelle: Martorell syndrome with extensive upper limb involvement: A case report. People’s Journal of Scientific Research 2008;1:21-4.
  • 3. Bhatnagar A, Deshpande M. Rare case of Servelle Martorelle Syndrome. Kathmandu Univ Med J (KUMJ) 2012;10:91-4.
  • 2. Lee BB, Baumgartner I, Berlien P, Bianchini G, Burrows P, Gloviczki P, et al. Diagnosis and Treatment of Venous Malformations. Consensus Document of the International Union of Phlebology (IUP): updated 2013. Int Angiol 2015;34:97-149.
  • 1. Karuppal R, Raman RV, Valsalan BP, Gopakumar Ts, Kumaran CM, Vasu CK. Servelle-Martorell syndrome with extensive upper limb involvement: a case report. J Med Case Rep 2008;2:142.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Harap akciğerde pnömonektominin komplikasyon oranlarını etkileyen faktörler

Volkan BAYSUNGUR, İrfan YALÇINKAYA, Aysun Kosif MISIRLIOĞLU, Levent ALPAY, Hakan KIRAL, Meltem ÇOBAN AĞCA, Serkan BAYRAM, Fatma TOKGÖZ AKYIL

Orta derece dilate çıkan aortun wrapping ile cerrahi tedavisi

Necip BECİT, Münacettin CEVİZ, Hikmet KOÇAK, Uğur KAYA, Abdurrahim ÇOLAK

İki taraflı akciğerde nadir bir tümör metastazı: Epiteloid trofoblastik tumor

Tevfik İlker AKÇAM, Ayşe Gül ERGÖNÜL, Önder KAVURMACI, Seda AKGÜN KAVURMACI

Trakeobronşiyal yabancı cisimler hiç bu kadar tuhaf olmamıştı!

Özgür KATRANCIOĞLU, Ekber ŞAHİN, Şule KARADAYI, Melih KAPTANOĞLU

Genç bir gebede şiddetli mitral kapak yetmezliğinin eşlik ettiği de novo sol ventriküler nonkompaksiyon

Özkan ALATAŞ, Hidayet KAYANÇİÇEK, Ömer Faruk DOĞAN

Çocuklarda düşük virülanslı kronik sternal osteomiyelit

Yüksel ATAY, Muhammet AKYÜZ, Engin KARAKUŞ, Onur IŞIK, Mehmet Fatih AYIK

Kardiyovasküler yapısal invazyonları olan ileri akciğer kanseri için genişletilmiş pnömonektomi

Shi-Min YUAN

Nadir bir kollateral dolaşım

Akın İZGİ, Çetin GEÇMEN, Muzaffer KAHYAOĞLU

Kompleks torakoabdominal aort anevrizmalarında ve anevrizmaya eşlik eden tip 3 diseksiyonlarda çok katmanlı akım çevirici stent ve konvansiyonel stent greftlerin birlikte kullanımı

Cengiz OVALI, Mustafa Behçet SEVİN

Açık kalp cerrahisi uygulanan hastalarda perioperatif dönemde besin alımının ve besin alımını etkileyen etkenlerin belirlenmesi

Fatma ETİ ASLAN, Ayla YAVA, Aynur KOYUNCU

Academic Researches Index - FooterLogo